Husholdningsmidler mod ru og tørre hænder

Aloe vera og hyben er kendt for deres fugtgivende egenskaber og deres evne til at fremme cellulær regenerering. Sammen er de super effektive til at forhindre ekstrem tørhed.
Husholdningsmidler mod ru og tørre hænder
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hænderne er uden tvivl den del af kroppen, der er mest på arbejde. De kommer i kontakt med forskellige overflader og miljøer, der kan gøre dem ru og tørre. I denne artikel vil vi gennemgå nogle husholdningsmidler mod ru og tørre hænder!

Ligesom med enhver anden del af huden har hænderne behov for særlig daglig pleje. De kan nemt blive tørre og irriterede, da de konstant er i forbindelse med forskellige miljøer, der påvirker dem.

Der er mange produkter på markedet i dag, der er special designet til ru og tørre hænder. Men der findes mange sundere naturlige alternativer, der er mindst lige så gode. Hvis du bruger dem jævnligt, kan du få sunde og bløde hænder på ingen tid.

Olivenolie til tørre hænder

Olivenolie

Olivenolie indeholder masser af antioxidanter og essentielle fedtsyrer. Det er det perfekte naturlige middel mod tørre hænder.

Olivenolie nærer, fugtgiver og hjælper med at forhindre for tidlig aldring. Hænder, der ikke plejes ordentligt, kan nemlig se ældre ud, end de er.

Sådan gør du:

 • Opvarm lidt olivenolie og masser begge hænder med det i 5-10 minutter. Gentag to gange dagligt.
 • Du kan også blande olivenolie og sukker til en naturlig eksfolieringscreme, der kan hjælpe med at fjerne de døde hudceller.

Havre

Havre har sæbelignende egenskaber, og dens struktur gør den til et udmærket eksfoleringsmiddel. Du kan bruge den til at rense urenheder af hænderne og forhindre tør hud.

Desuden indeholder den proteiner, der forhindrer fugttab og holder huden hydreret.

Sådan gør du:

 • Lav en tyk pasta ved hjælp af en spiseskefuld havre og honning.
 • Gnid blandingen i dine hænder, lad det virke i 10 minutter og skyl derefter med varmt vand.

Kokosolie

Kokosolie

Fedtsyrerne i kokosolie og dets indhold af antioxidanter hjælper med at give fugt til tørre hænder og helbrede UV-skader.

Sådan gør du:

 • Smør lidt ekstra jomfru kokosolie på hænderne, og massér det ind i huden 5 minutter før sengetid.
 • Tag et par bomuldshandsker på bagefter for de bedste resultater.

Aloe vera og hyben

Aloe vera er en kendt naturmedicin for dets fugtgivende og antioxiderende egenskaber, der støtter cellulær regenerering og minimerer skader forårsaget af frie radikaler.

Aloe vera kan sagtens bruges alene, men der er en masse ekstra fordele at hente, når den blandes med hyben. Blandingen giver en fed creme, der kan helbrede ekstremt tør eller revnet hud på hænderne.

Sådan gør du:

 • Uddrag gelen fra en stilk aloe vera, og bland det med et par dråber æterisk hybenolie.
 • Massér cremen forsigtigt ind i huden på hænderne, og lad den virke i et par minutter, så dens næringsstoffer kan trænge dybt ind i huden.

Appelsin og honning

Honning og appelsin

Dette naturlige middel kombinerer antioxidanterne i appelsiner med de fugtgivende egenskaber fra honning til at helbrede tørre hænder og gøre dem bløde igen.

Sådan gør du:

 • Pres saften fra en appelsin og bland den med en spiseskefuld honning.
 • Masser blidt dine hænder med blandingen og lad det virke i 15 minutter.

 

Yoghurt Natural

Yoghurt Natural er et af de bedste produkter, du kan bruge til at pleje din hud. Yoghurten blødgører først og fremmest din hud, men derudover indeholder den også en aktiv forbindelse kaldet mælkesyre. Mælkesyre fungerer som en naturlig sæbe og eksfolieringsmiddel til at fjerne døde celler.

Hvordan bruger jeg det?

 • Tag en spiseskefuld natural yoghurt og masser det blidt ind i hænderne med cirkulære bevægelser i 5 minutter.
 • Du kan også prøve at blande 2 spsk natural yoghurt sammen med lidt kikærtemel for at skabe en eksfolierende creme til at forny huden på hænderne. Masser blidt dine hænder med blandingen. Gentag to gange om ugen.

Modne bananer

Banan

En moden banan har masser af fugtgivende og genopbyggende egenskaber til at forbedre sundheden for tørre hænder.

Vejledning

 • Mos en banan og smør den på hænderne. Lad det arbejde i 30 minutter.
 • En anden mulighed er at blande bananmosen med lidt honning og olivenolie, for derefter at forsigtigt at massere det ind i hænderne i 10-20 minutter.
 • Skyl efter med varmt vand, og brug derefter en god fugtighedscreme.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.