Opskrift på lækker kanelte med honning

16. november 2018
Hvis du medtager kanel og honning te i en sund rutine ledsaget af en afbalanceret kost og motion, kan det fremme hurtigere fedtforbrænding

Kanel er en af de mest kendte og almindeligt anvendte krydderier. Det er en af de grundlæggende ingredienser i mange drikkevarer, og det har mange gavnlige egenskaber. Her er en nem opskrift på kanelte med honning.

Kanelte med honning kan bruges til at holde kroppen varm, når det er koldt. Det er også en god te, til når du for eksempel er forkølet eller har halsbetændelse.

Kanelte med honning kan også fungere som en snack til at holde styr på lækkersulten.

Derfor er kanel godt for dig

Kanelte

Tro det eller ej, det er muligt at tabe sig med kanel. Dette skyldes, at det accelererer dit stofskifte, hvilket favoriserer fedtforbrænding. Det har en effekt, der genererer varme i kroppen, hvilket påvirker de vigtigste fedtvæv som dem i nakken og underlivet.

Dette er dog kun starten på de særlige egenskaber hos kanel, som du bør drage fordel af, hvis du vil tabe dig. Andre effekter det forårsager i din krop omfatter det faktum, at det reducerer blodsukker og dit kolesterol.

Når der er et højt sukkerindhold i dit blod, påvirker dette blodcirkulationen til hver af dine vitale organer, samt din cellulære iltning. To af de potentielle konsekvenser af denne proces er fedme og diabetes.

Tilsvarende, når en person har høje niveauer af kolesterol, påvirker dette også blodcirkulationen, hvilket medfører øget sandsynlighed for blandt andet hjerteanfald, slagtilfælde og vaskulær obstruktion.

De kosmetiske fordele og anvendelser for honning og kanel

Frisk honning

Honning har også et vigtigt bidrag, når du vil tabe sig eller foretage ændringer i retning af en mere naturlig kost. Det er et fremragende antioxidant, anti-inflammatorisk og antibakterielt middel.

Honning er meget nyttig til fremstilling af drikkevarer og desserter, især til at erstatte usunde ingredienser.

Når det er sagt, hvor mange evner honning har, så skal den dog forbruges moderat. Denne viskøse væske har næsten det samme kalorieindhold som raffineret sukker. Så hvis du ønsker at tabe dig, er det bedst ikke at gå over den anbefalede beløb.

 

Læs også: 8 fødevarer til at forbedre dit immunforsvar

 

I mellemtiden har kanel også vigtige anvendelser til skønhed og velvære. Med en teskefulde om dagen kan det:

 • Fremme søvn.
 • Fremskynde dit stofskifte.
 • Eliminere infektioner.
 • Reducere hjertesygdomme.
 • Reducere betændelse.
 • Regulere din fordøjelse.
 • Forhindre for tidlig aldring.

Sådan laver du kanel og honning te

Det er virkelig nemt at lave kanelte med honning. Her er de simple trin:

Ingredienser

 • 1/2 tsk stødt kanel (3,5 g)
 • 1 tsk honning (7,5 g)
 • 1 kop varmt vand (250 ml)
 • Et par dråber citronsaft (valgfrit)

Fremgangsmåde

 • Varm vandet uden at lade det koge.
 • Tilsæt kanel og honning.
 • Rør så alle ingredienserne blandes, og du får en lækker te klar til at drikke og hjælpe dig med at smide de ekstra kilo!
 • Hvis du vil, kan du tilføje et par dråber citronsaft, hvis du kan lide et surt strejf.

 

Læs også: Lav en hjemmelavet te med ingefær og kanel

 

Hvornår skal du drikke kanelte med honning?

Kanel te med citron

Når vi taler om at tabe sig, er det vigtigt at huske på alle de små detaljer, der hjælper os med at få det bedste ud af fordelene, herunder den specifikke tid til at drikke denne infusion.

Vi anbefaler at drikke en kop kanel og honning te en halv time før morgenmad eller før du gør klar til at gå i seng. I begge tilfælde får du de samme slankende fordele.

Kontraindikationer ved kanel og honning

Dernæst vil vi forklare nogle af kontraindikationerne ved at gå over den daglige dosis af kanel og honning.

 • De mulige bivirkninger af overdreven kanelforbrug omfatter risikoen for depression og leverskade.
 • På den anden side har honning tendens til at forårsage forstyrrelser hos personer, der er allergiske over for pollen.

Så husk at for at få de fordele, har du brug for at holde dig til de anbefalede mængder. Vær ansvarlig for dit velbefindende og din generelle sundhed og kombiner en fysisk træningsrutine med en sund kost. Denne kanel og honning te hjælper dig med at tabe dig, men det er ikke magi.