Hvad dine fødder siger om dig

Vidste du, at de forskellige længder på dine tæer og fingre kan afsløre oplysninger om din personlighed? Opdag hvad dine fødder siger om dig i denne artikel!
Hvad dine fødder siger om dig
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 11 december, 2022

Selvom det måske ikke ligner det, så er sandheden, at formen på dine fødder kan sige meget om dig.

Vidste du, at du kan bestemme din personlighed gennem zoneterapi?

Imre Somogyi, præsident for Reading Toes Association, forklarer, hvordan du kan identificere hver persons egenskaber gennem zoneterapi.

Græske fødder

Fødder i vand

Læs også: Slip af med hård hud på fødderne

For at vide, om du har en græsk fod, skal du kigge på din anden tå. Denne kaldes også langetå. For denne slags fod er pegetåen længere end din storetå.

På den anden side er de andre tæer gradvist kortere.

Hvis du har en fod med disse egenskaber, tilhører denne type fod normalt folk, der er kreative, atletiske og meget aktive.

Folk med denne slags fod er altid begejstrede for nye ideer. De motiverer menneskerne omkring dem.

De er også meget impulsive. Dette er en kvalitet, der får dem til at have for meget stress og lave nogle fejl.

Kvadratfod

Det mest karakteristiske aspekt ved denne slags fod er, at store, lange- og rundetå normalt er ens længder. I mellemtiden er de andre lidt kortere.

Folk, der har denne slags fod, har som regel en meget analytisk personlighed. De tænker altid på alt, inden de træffer en beslutning og analyserer de positive og negative aspekter af problemet.

De er ikke impulsive. Desuden lader de ikke andre påvirke dem. Dette skyldes, at deres beslutninger har meget solide baser.

De er normalt praktiske, pålidelige og selvsikre. Det er derfor, du altid kan stole på en ven med denne slags fod.

Egyptiske fødder

Forskellige slags fødder
Denne form for fod er karakteriseret ved at have alle tæer i en linje, der bliver gradvist mindre efter storetåen.

De mennesker, der har denne type værdsætter et intimt og privatliv frem for alt. De har tendens til at have skjulte aspekter og distancere sig fra virkeligheden.

Samtidig er de drømmere, oprørere og impulsive. Dette gælder især når de står over for hverdagens aspekter af livet. Derudover ændrer deres humør sig meget ofte.

Afrundede fødder

Hvis du har en afrundet fod, skal du være opmærksom. Du bør vide, at denne type fod normalt indikerer at personen altid er høflig, mild og bange for at udtrykke deres mening.

På den anden side, hvis en persons fødder er mere kantede, er de en person, der ved, hvordan de kan forsvare sig selv, når det er nødvendigt.

Læs også: Blødere fødder med blot to naturlige ingredienser

Langstrakte fødder

Lange fødder med tynde tæer og smalle hæle tilhører refleksive mennesker, der sætter pris på eksklusive ting.

Ifølge zoneterapi kan disse mennesker være tilbøjelige til at lide af visse smerter. Disse omfatter luft i maven, angst og stress.

Store fødder

På den anden side tilhører folk med brede fødder og korte tæer folk, der ikke er så materialistiske.

I dette tilfælde fortæller fodrefleksologi os, at de kan lide af kardiovaskulære problemer eller dårlig blodcirkulation.

Hænder er også vigtige

Holder hånd

Når du taler om dine ekstremiteter, er dine fødder ikke det eneste, der kan vise en persons personlighed. Det kan også afhænge af håndens form.

For eksempel afhænger længden af din ringefinger i henhold til en undersøgelse udført i 2011 af mængden af kønshormoner, du blev udsat for under graviditeten. Disse hormoner er østrogen og testosteron.

De har også også konstateret, at de fleste mænd har en ringefinger, der er længere end deres pegefinger. Hos kvinder er det normalt det modsatte.

Alt i alt er det faktisk muligt at vide, hvordan en person er, bare ved at kigge på deres hænder eller fødder. Hvad siger dine hænder og fødder om dig?

Primære billederettigheder tilhører © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Blanco, A. L. (2017). Nuevo manual de Reflexología: El método más completo y actual sobre las técnicas, la práctica y la teoría de la ciencia reflexológica. Robin Book.
  • Cely, E. R. L., Castiblanco, N. J. P., Manrique-Abril, F. G., & Díaz, M. A. V. (2012). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. Rev. salud hist. sanid.Revista salud, historia y sanidad7(1). https://agenf.org/ojs/index.php/SHS/article/view/156
  • Fred Gustavo Manrique-Abril, Mario Andrés Valderrama Díaz, E. R. L. C. N. J. P. C. (2013). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. REVISTA SALUD, HISTORIA Y SANIDAD7(1). Recuperado a partir de https://agenf.org/ojs/index.php/shs/article/view/156
  • Hansmann, B. (1997). Con Los Pies en el Suelo: Forma de Cuerpo y Visión Del Mundo. Icaria.
  • Pérez Pico, A. M., Castaño Justo, B., & Mayordomo Acevedo, R. (2016). Relación entre la fórmula digital y las deformidades del antepié en una población joven. European Journal of Podiatry / Revista Europea de Podología2(1), 1–11. https://doi.org/10.17979/ejpod.2016.2.1.1363

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.