4 tegn på dårlig blodcirkulation

3. december 2018
Lær at genkende tegn på dårlig blodcirkulation. Det er et stort problem, men det kan minimeres, hvis det tages hånd om i tide.

Dit blodomløb er meget vigtigt for dit helbred. Lær om 4 tegn på dårlig blodcirkulation her i artiklen og lær om hvorfor det er så vigtigt med et godt blodomløb.

Når blodet ikke strømmer som det skal, begynder din krop at føle virkningerne.

Og når problemet bliver endnu mere forværret, kan der opstå betydelige problemer, herunder hjerteanfald, slagtilfælde, sår eller koldbrænd.

Den gode nyhed er, at det ikke opstår pludseligt, men udvikler sig gradvist med letgenkendelige symptomer.

Men mange ved ikke, hvad symptomerne er. Derfor vil vi gerne vise dig, hvad de mest almindelige symptomer er, så du kan holde øje med dem.

Er du stadig med os?

Tegn på dårlig blodcirkulation

1. Prikken i dine ekstremiteter

Denne prikken er mest almindelig, når du opholder dig i samme position i lang tid.

Det sker ofte i benene, men nu er mobiltelefonbrug så allestedsnærværende, det bliver også mere almindeligt i arme og hænder.

Når alt kommer til alt, så stimulerer bevægelse blodgennemstrømningen og stilstand forhindrer det. Som følge heraf oplever mennesker med ringe blodcirkulation prikken, når de ikke bevæger sig i længere perioder.

For at forhindre dette er det en god ide at gå i mindst en halv time hver dag. Denne enkle øvelse aktiverer dine muskler og får din blodgennemstrømning igang.

Læs også dette: 5 metoder til at øge blodtilførslen til hjernen

2. Hævede ben

Person der faar benmassage

Dine ben bliver hævede, fordi din krop forsøger at komme i balance, efter at have opfattet, at der ikke er nok blod i området. Derefter forsøger den at kompensere ved at tilbageholde væsker.

Dette fænomen kan være så intenst, at dine ekstremiteter hæver op til smerte, følelsesløshed og endda til at blive sorte og blå. Se en læge, hvis du oplever denne komplikation.

I mellemtiden forsøg at drikke meget vand for at fjerne den tilbageholdte væske fra din krop og hvil med dine fødder forhøjet for at gøre brug af tyngdekraft også.

Dette vil hjælpe dit blod til at komme rundt til de områder, der mangler det.

Læs også:

7 ofte ignorerede tegn på dårlig blodcirkulation

3. Træthed

Som vi nævnte, leverer blod næring – eller med andre ord energi – til hele din krop.

Det betyder, at når det ikke kommer rundt, hvor det skal, så vil de dele af din krop, der mangler blod være nødt til at arbejde ekstra, hvilket trætter disse områder mere end normalt. 

Når en del bliver træt, har den brug for hjælp fra en anden, hvilket også får denne del til at arbejde hårdere. Resultatet er en generel følelse af træthed, som holder dig fra at klare hverdagen med den vitalitet og energi, du ønsker.

Hvis dette sker for dig, kan du udover at se din læge medtage energirige fødevarer i din kost.

En god idé er at starte din dag med en smoothie, der giver et stort energi spark. Der er mange at vælge imellem, og alle er meget velsmagende.

4. Hårtab

Kvinde der taber haaret

Hårtab er ikke kun et mandligt problem. Selvom det faktisk er mere almindeligt hos mænd, kan det ske for nogen, som har dårlig blodcirkulation.

For stærkt hår har brug for næringsstoffer. Derfor er dit hår påvirket, når blodcirkulationen ikke er god nok.

Foruden at falde af, kan dit hår blive tørt, og du kan få splittede ender.

For at løse disse problemer anbefaler vi naturlige hårmasker: De er meget effektive, budgetvenlige og meget sundere end dem med kunstige ingredienser.

Det er også en god ide at drikke visse teer, der kan hjælpe med at forbedre din blodcirkulation med lidt indsats.

Disse er de vigtigste tegn på dårlig blodcirkulation. Men selvom vi har foreslået nogle behandlinger, foreslår vi altid at se en læge, hvis du har mistanke om dette problem. Hun eller han vil bestemme, hvad der er forkert og hvad man skal gøre ved det.

Glem ikke, at din blodcirkulation er afgørende for et godt helbred, så sørg for at holde øje med nogen af disse symptomer.