Hvad forårsager væskeretention

Forbedring af din kost og fysisk aktivitet kan bidrage til at reducere væskeretention. Hvis dette ikke virker, er det bedst at gå til en specialist for at få en ordentlig diagnose
Hvad forårsager væskeretention

Sidste ændring: 29 september, 2020

Vandretention eller væskeretention påvirker mænd og kvinder over hele verden. Det kan ske i forskellige stadier af livet. De mest berørte områder er fødderne, anklerne, hænderne og maven. I denne artikel snakker vi om hvad der forårsager væskeretention.

Den menneskelige krop består af ca. 70% væske. Men hvis det ikke cirkulerer og fordeles på en afbalanceret måde omkring kroppen, så begynder vi at lide af nogle konsekvenser.

Hovedaktøren i reguleringen af væsker er nyrerne, og ethvert problem med nyrerne kan forårsage væskeretention.

Årsager til væskeretention

Det kan ske som følge af mange forskellige faktorer. Det er ofte muligt at finde mange mennesker, der lider af dette problem. De kender dog måske ikke årsagerne til dette, eller har ikke gjort passende foranstaltninger for at forhindre det.

Det er vigtigt at kunne identificere årsagerne, så du kan søge den rigtige behandling. Eller bare så du kan forhindre det i fremtiden.

Anbefalet læsning efter “Hvad forårsager væskeretention”:

5 advarselstegn ved hævede ankler

Miljøfaktorer

Person med haevede ankler
  • Overdreven varme kan forårsage væske til at dukke op fra blodkarrene, uden at vævet kan absorbere det hele.
  • Job, hvor du kan tilbringe lang tid i samme position, og også lange rejser, hvor du sidder ned i lang tid, kan forårsage opbygning af væske.

Det er klart, at vi ikke kan ændre temperaturen udenfor. Det, vi kan anbefale, hjælper kroppen med et bedre dagligt vandindtag.

Relateret til vaner

Salt paa salat
  • En kost der indeholder overskydende salt og lidt protein, er den perfekte kombination til udvikling af symptomerne. Et overskud af natrium ændrer processen, der regulerer vand i kroppen.
  • En livsstil med lidt fysisk aktivitet påvirker også den måde, hvorpå væsker deponeres rundt i kroppen. Folk der er meget stillesiddende er mest sandsynlige til at lide af dette problem.

Tag korte gåture, stræk dine lemmer eller lave aerobe øvelser. Alle disse vil hjælpe flytningen af væske omkring kroppen.

Hormonale årsager

  • Menstruationer er generelt ledsaget af tilbageholdt væske. På grund af dette kan kvinder tilbringe mange dage med mavesmerter. Generelt er der intet du kan gøre, det er en midlertidig situation.
  • Under graviditeten har kvinder tendens til at lide af væskeretention som følge af hormonelle ændringer. Som følge heraf må mange fjerne ringene fra deres fingre. Det er også meget almindeligt at få betændelse i fødder, hænder og ansigt. Den bedste mulighed er at holde dig aktiv.

Det er vigtigt at drikke mere vand end normalt og reducere dit saltindtag.

Andre sygdomme

Mand med nyre problemer - foraarsager vaeskeretention
  • Cirrose gør det svært for vand at cirkulere gennem leveren. Dermed forårsager det retention i underlivet og de nedre ekstremiteter.
  • Nyreproblemer samt hjerteproblemer forårsager edemaer på visse steder, da væskerne ikke frit kan bevæge sig.

Som vi forklarer ovenfor, er nyrerne dem, der kontrollerer elimineringen af ​​vand gennem urinen. Hvis denne proces ændres, vil væskerne forblive tilbage i et andet område.

Det er vigtigt at få hjælp fra en specialist for at kunne bruge enhver supplerende behandling. Den lidende behøver ikke at acceptere væskeretention.

Med medicin kan du også tilføje et vanddrivende middel eller en diæt baseret på specielle fødevarer.

Læs også denne artikel efter “Hvad forårsager væskeretention”:

Reducer hævelse efter fjernelse af visdomstænder

Bivirkninger

  • Hvis du tager kortikoidbaseret medicin, nogle anti-inflammatoriske midler eller medicin til behandling af sygdom som diabetes, kan det medføre væskeretention som en bivirkning.

For at forbedre væskeretention er det vigtigt at holde dig til en afbalanceret kost med tilstrækkeligt protein samt at begynde at bruge mindre salt i din madlavning.

Du bør også prøve at tage en daglig gåtur for at forbedre blodcirkulationen. Desuden er det en god idé at stå op fra din stol hver time og strække dine ben.

I mange virksomheder har de indarbejdet et par minutters træning for deres medarbejdere hver dag. På et bestemt tidspunkt hver dag forlader de kontoret og dedikerer 15 minutter til deres kroppe.

Når det kommer til at hvile, er det vigtigt at sætte tid af til dette hele tiden, som du har brug for til at restituere fuldt ud. Sæt en pude under dine fødder, så blodet kan strømme lettere.

Endnu vigtigere end at ændre dine vaner, er det at rådføre dig med en læge. Jo før de kender årsagerne til din væskeretention, jo hurtigere vil de være i stand til at ordinere en passende behandling.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.