Hvad er et mini slagtilfælde? Nøglen til at opdage det

Faren for at ignorere et mini slagtilfælde er, at dette kunne være forklaringen på et større problem, som det er tilfældet med cerebrovaskulære ulykker
Hvad er et mini slagtilfælde? Nøglen til at opdage det

Sidste ændring: 09 august, 2022

Udtrykket “mini slagtilfælde” bruges ofte til at henvise til midlertidige iskæmiske uheld (TIA).

Disse er hændelser, der er frembragt ved en blokering af blodgennemstrømningen til hjernen. De kan være et advarselstegn på langt mere farlige problemer.

Som navnet antyder, er dette form for problem defineret som forbigående, fordi det ikke varer i længere tid.

Dette betyder dog ikke, at vi ikke bør passe på os selv: dette symptom er en advarsel om en mulig cerebrovaskulær ulykke (CVA).

Dybest set er forskellen mellem et mini slagtilfælde og en CVA dets varighed. De er begge ekstremt farlige, men den anden kan resultere i betydelig lammelser eller endog døden.

Problemet er, at begge medfører høje risici, hvis du ikke øjeblikkeligt søger lægehjælp.

Generel symptomatologi på mini slagtilfælde

Laege med hjerne i haanden
  • Når en person har det som om en side af deres ansigt er “sover” eller at deres øje er betændt, kan de lide af et mini-slagtilfælde.
  • Svimmelhed og intens hovedpine kan fortsætte eskaleringen og bør sætte dig i øjeblikkelig beredskab.
  • Alt dette kan komme med svækkelse af ekstremiteterne og vanskeligheder  ved at tale.

Den mest alvorlige ting at huske på er, at disse symptomer er de samme som ved en CVA. Naturligvis kræver begge lægehjælp.

Denne midlertidige uregelmæssighed kan forekomme på mindre end en time eller i løbet af en hel dag. Der er dog ingen standardvarighed. Det afhænger af hvert tilfælde.

Det er meget vigtigt at reagere i tide på dette, da manglende opmærksom på signalerne kan være dødelige.

Årsager til TIA

Alt, der forårsager en øjeblikkelig suspension af blodgennemstrømningen til hjernen betragtes som en sandsynlig årsag.

  • Blodpropper er en af ​​de udløsere, der kan forårsage denne type hændelse. Dette sker, når de er i stand til at blokere arterierne på en måde, der ikke tillader blodet at strømme til det cerebrale cortex.
  • Alt dette skaber et betydeligt fald i blodtrykket, hvilket kan forårsage en uønsket midlertidig iskæmisk ulykke. Dette er den fare, der kommer med udtynding af arterierne.
  • Betændelsen i blodkarrene og sygdomme som diabetes og anæmi er også mulige årsager til cerebral iskæmi.

På grund af dette er det vigtigt, at du er opmærksom på alle de faktorer, der kan forårsage denne type kredsløbsdegeneration.

Stille ulykker

Kvinde har ondt i hovedet

Der er nogle mennesker, der kun oplever akut hovedpine og tager sig af det ved at tage en pille.

Faktisk har der været mange tilfælde af patienter med forbigående cerebral iskæmi, der skiller sig ud, fordi de kun følte dette symptom.

Befolkning i fare for et mini-slagtilfælde

En anden forkert overbevisning om mini-slagtilfælde er, at de kun kan opleves af ældre.

Virkeligheden er, at vi efter 55-års alderen skal begynde at tage flere forholdsregler. Der er mange tilfælde af yngre mennesker, der oplever denne type af fænomener.

Blandt dem der er i fare for et mini-slag er:

Dette viser, at opretholdelsen af en sund livsstil er den bedste måde at forhindre forekomsten af disse farlige symptomer på og effekterne af et mini-slagtilfælde.

Mini slagtilfælde forebyggelse

Roengten af et hoved - mini slagtilfaelde

Alt i alt indikerer det, at der opretholdelsen af et lavt fedt indholdig kost og at undgå tobak er de bedste måder at undgå mini-slagtilfælde.

At dyrke aerob motion, der fremmer den indre cirkulation er også en god idé.

Nogle videnskabelige undersøgelser viser, at at tage et aspirin om dagen reducerer risikoen for at lide af disse cerebrovaskulære ulykker.

Det er rigtigt, at denne pille kan have en temmelig hurtig forebyggende virkning på kroppen. Det anbefales derfor at tage det for at undgå en CVA efter forekomsten af et mini-slagtilfælde.

For at genoptage er det vigtigt at kende de tegn, risici og konsekvenser, der er anlagt af en TIA. Hvad der kan starte som en smule svimmelhed kan ende med at blive noget meget mere alvorligt, hvis du ikke er forsigtig.

Hvis du har mistanke om, at du oplever denne type ulykke, er det bedste at komme til det nærmeste hospital så hurtigt som muligt.

Hvert minut tæller, og konsekvenserne af denne cerebrale ulykke kan være langt mindre alvorlige, hvis det behandles på det rigtige tidspunkt.

Det kan interessere dig ...
7 grunde til at spise et grønt æble på tom mave
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 grunde til at spise et grønt æble på tom mave

Grønne æbler anbefales på grund af deres indhold af lave kalorier og høj koncentration af phytonutrienter. Det er godt at spise et grønt æble på to...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.