6 morgenfejl, som forhindrer vægttab

At springe over morgenmaden eller lave de forkerte madvalg om morgenen kan være en af de fejl, der stopper dig fra at nå din ideelle vægt.
6 morgenfejl, som forhindrer vægttab
Carlos Fabián Avila

Reviewed and approved by læge Carlos Fabián Avila.

Last update: 26 august, 2022

Vidste du, at du kan lave fejl, der forhindrer vægttab? Tro det eller ej, morgenvaner spiller en meget vigtig rolle for dem, der forsøger at tabe sig sundt.

Selvom mange mennesker ikke er klar over det, er vores første praksis om dagen nøglen til at opnå optimale energiniveauer og en god metabolisk rytme.

Faktisk er en af grundene til, at vi har problemer med at blive slanke, fordi vi begår fejl på dette tidspunkt på dagen. Disse fejl påvirker resultaterne af vores kost og motion.

Af den grund er det vigtigt at identificere dem, og selvfølgelig træffe de nødvendige foranstaltninger for at rette op på dem, før de bliver en forhindring.

I denne artikel ønsker vi at dele 6 morgenfejl, som forhindrer vægttab, så du ikke tøver med at rette op på dem fra nu af.

1. Sove “5 minutter mere”

Person der slukker vaekkeuret

Når vi vågner op, er det almindeligt at føle behovet for at sove “bare 5 minutter mere” for at kunne komme op og føle sig aktiv.

Dette er dog ikke en god vane, hvis du forsøger at tabe dig, især hvis du fortsætter med at udskyde det gang efter gang.

Disse minutter, som vi bruger på at sove mere, end vi har brug for, kunne bruges til at få en god morgenmad eller at udføre lidt motion.

Faktisk er det ideelt at vågne op 15 minutter tidligere end du er vant til. På den måde kan du sætte gang i en god vane, der hjælper med at forbedre din metaboliske hastighed.

Ligeledes er det også vigtigt at f å en god kvalitets søvn, ikke mindre end 7 timer om dagen.

Vil du vide mere, læs denne artikel efter “6 morgenfejl, som forhindrer vægttab”:

Planter der hjælper dig med at sove

2. Manglende hydrering af din krop

Dette er en af de mest almindelige fejl. Desværre er det også en af ​​de fejl, der har mest negative konsekvenser.

Under hvile bruger kroppen væske til mange af sine processer. Således når du vågner, er du dehydreret til en vis grad.

Drikke vand om morgenen, lige efter at være kommet ud af sengen, hjælper med at rehydrere din krop, så den kan fungere godt hele dagen.

Fordelene er endnu større, hvis du tilføjer citronsaft eller en rensende plante.

3. Spise en dårlig morgenmad

Kvinde der sidder med en naesten tom tallerken

Ikke dedikerer nok tid til at have en god morgenmad er den primære grund til vægttab kostvaner fejler.

Dette første måltid er vigtigt for at opretholde en sund metabolisk funktion. Plus, det er også det måltid, der giver kroppen energi.

Udskiftning af morgenmad med kaffe og kiks nedsætter stofskiftet og forhindrer dig i at tabe dig.

Det samme gælder, når du ignorerer troen på at “spare kalorier”.

En god morgenmad skal repræsentere 25% af dit samlede daglige kalorieindtag.

Det skal indeholde protein-, fiber- og kulhydratkilder. Derudover er det også vigtigt at tilføje antioxidanter og om muligt kilder til omega 3 fedtsyrer.

4. Manglende timing af din morgenmad

Den tid, hvor du spiser morgenmad, har også meget at gøre med fordelene som din krop og dit stofskifte vil få.

Hvis du vælger at spise morgenmad for sent, vil dine sult hormoner blive aktiveret i en overdreven grad. Derefter vil du sandsynligvis ende med at lave dårlige madvalg.

Blandt andet gør dette dit stofskifte langsommere til at forbrænde kalorier og fedt.

Se også denne artikel efter “6 morgenfejl, som forhindrer vægttab”:

Prøv denne vitaminrige smoothie for at opnå bedre syn og stofskifte

5. spise usunde snacks

Kvinde der spiser kage i sengen - forhindrer vaegttab

For at holde dit stofskifte aktivt og undgå at være træt om morgenen anbefales det at spise snacks om formiddagen.

Disse små måltider giver din krop et boost af energi og næringsstoffer, så dem kan fortsætte med at arbejde uden problemer.

Problemet er, at mange mennesker ikke vælger dem med omhu og ender med at spise mad, der er fulde af kalorier og kunstige stoffer.

  • Det er ikke godt at spise brød, stegte fødevarer eller drikkevarer fyldt med fløde og kalorier.
  • Den ideelle ting er at spise frugt og grøntsager eller fuldkorns produkter.

6. Blive stresset på arbejdspladsen

I løbet af de første arbejdsdage er det almindeligt at føle en mild følelse af pres på grund af alle de aktiviteter, der skal udføres i løbet af dagen.

Ikke at vide, hvordan man kontrollerer dette korrekt, kan ende med at forårsage for meget stress. Tro det eller ej, det kan også påvirke din vægttabs plan.

  • Når du er meget stresset, frigiver din krop en større mængde kortisol. Dette er en hormontype, som også påvirker dit humør og dit stofskifte.
  • Kontinuerlig eksponering mod dette hormon er forbundet med en større tendens til at akkumulere mavefedt.

Laver du en af disse 6 morgenfejl, som forhindrer vægttab? Hvis du lige har identificeret en, skal du prøve at rette den så hurtigt som muligt, så det ikke påvirker din kropsvægt.

Sunde vaner, især med hensyn til kost og fysisk aktivitet, er den bedste måde at opnå hurtige og permanente resultater på.

It might interest you...
Fire fødevarer, der kan ændre dit ansigts udseende
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Fire fødevarer, der kan ændre dit ansigts udseende

Tro det eller ej, der er fødevarer, der kan ændre dit ansigts udseende. Følg godt med, fordi i dag skal vi tale om dem, og hvordan de påvirker dit ...  • St-Onge MP. Sleep-obesity relation: underlying mechanisms and consequences for treatment. Obes Rev. 2017 Feb;18 Suppl 1:34-39.
  • Stookey JD, Constant F, Popkin BM, Gardner CD. Drinking water is associated with weight loss in overweight dieting women independent of diet and activity. Obesity (Silver Spring). 2008 Nov;16(11):2481-8.
  • Rynders CA, Thomas EA, Zaman A, Pan Z, Catenacci VA, Melanson EL. Effectiveness of Intermittent Fasting and Time-Restricted Feeding Compared to Continuous Energy Restriction for Weight Loss. Nutrients. 2019 Oct 14;11(10):2442.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.