6 måder hvedekimolie hjælper dit hår

På trods af navnet gør hvedekimolie ikke dit hår fedtet, og det hjælper dig med at fodre dit hår med de næringsstoffer, som er nødvendige for at se bedst ud. Lær mere om dets mange fordele i denne artikel!
6 måder hvedekimolie hjælper dit hår

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvedekimolie hjælper dit hår på mange måder. Det er et vegetabilsk produkt, der kommer fra den lille kim, der findes inden i hvedekornet.

Det karakteriseres af sin mørkegule farve og den bløde, nøddeagtige lugt. Hvedekimolie er også blevet værdsat på grund af dets høje indhold af essentielle næringsstoffer.

Hvedekimolie har flere medicinske og kosmetiske anvendelser, som du måske vil blive overrasket over at høre.

Mange virksomheder har brugt det i nogle af deres hud- og hårprodukter. Efter at være blevet absorberet har denne substans en fugtgivende effekt, og det kan hjælpe med at reparere og forynge håret.

Derudover er det en kilde til essentielle fedtsyrer, antioxidanter og proteiner af høj kvalitet. Disse hjælper med at forebygge og behandle flere æstetiske problemer.

Da mange mennesker, som er interesseret i naturlige skønhedsprodukter ikke ved det endnu, vil vi dele 6 af fordelene for dit hårs sundhed her.

Prøv det!

1. Hvedekimolie hjælper dit hår ved at fremme sund vækst

Hvedekim fremmer sund vækst

Anvendelse af hvedekimolie på dine hårrødder er en god løsning til at kontrollere overdrevent hårtab og øge hårvæksten.

Dette produkt indeholder en betydelig koncentration af B-vitaminer. Disse er nødvendige for at stimulere cellulær vækst og vævdannelse.

Dets proteiner styrker dine hårstrå og hårsække. På denne måde forhindrer du brud, overdreven tørhed og andre ændringer, der påvirker hårtab.

Derudover regulerer dets væsentlige fedtsyrer og dets E-vitamin indholdet af olier i din hovedbund. E-vitamin er vigtigt, når du vil holde dit hår voluminøst, skinnende og sundt.

2. Det bekæmper tørhed

De sunde fedtstoffer i hvedekimolie inkluderer olier som linolie og palmitinsyre. Din hovedbund absorberer let disse olier, hvor de hjælper med at hydrere tørt hår.

Dens antioxidanter bekæmper oxidative skader forårsaget af frie radikaler. Plus, de reducerer også pH-ubalancer, der forårsager tørhed.

Vitaminerne A, D og E styrker dine hårstå. Samtidig holder de dem skinnende og fugtige.

3. Det virker som en naturlig balsam

Hvedekimolie virker som en naturlig balsam

På grund af den glatte tekstur og den høje koncentration af essentielle næringsstoffer kan denne slags olie bruges til at erstatte kommercielle hårbalsam.

Det er ikke bare billigere. Det giver også dit hår mange flere fordele end kemisk balsam gør.

Dens sunde fedtstoffer hjælper med at holde dit hår skinnende. Desuden løsner det knuder uden at beskadige dit hår, når du børster det.

4. Det dæmper krus

En lille mængde hvedekimolie i dit hår hjælper med til at reducere den utiltrækkende elektriske effekt, som vi kender som krus.

Takket være dens tekstur hjælper det med at hydrere og forsegle dine hårstrå. Dette forhindrer dem i at flytte sig, når de rammes af brisen eller vinden.

Selv om dette er et olieagtigt produkt, ændrer det ikke din naturlige olieproduktion, hvis den anvendes i små mængder. Det giver dig heller ikke fedtet hår.

Læs også:

5. Det beskytter din hovedbund

Hvedekimolie beskytter din hårbund

Proteinerne, E-vitamin og de essentielle fedtsyrer, som dette produkt indeholder, er næringsstoffer, der er meget vigtige for din hovedbund.

Først og fremmest regulerer de dine naturlige pH-niveauer. Disse forbindelser kan også hjælpe med fjernelse af døde hudceller, der akkumulerer på overfladen af ​​din hovedbund.

Brug af det med massage stimulerer blodgennemstrømningen i dette område. Som et resultat heraf øger det iltningen af cellerne og transport af næringsstoffer.

Derudover har det en interessant antibakteriel og svampedræbende virkning. Dette forhindrer og behandler skæl og andre former for bakterie- og svampeinfektioner.

6. Det kan forbedre udseendet af spaltede hårspidser

Selvom det ikke altid er muligt at styre spaltede spidser, er det en god mulighed at give dem fugt med hvedekimolie. På den måde vil de se bedre ud.

Linolsyre, B- og E-vitaminer arbejder sammen for at reparere skaden på dit hår. De afhjælper de irriterende spaltede spidser, der påvirker dit hårs udseende.

Hvordan anvender du hvedekimolie på dit hår?

Der er mange gode fordele ved at anvende hvedekimolie i dit hår

Hvedekimolie hjælper dit hår lige meget om det bruges alene eller som en del af en hårbehandling.

Afhængigt af hvad dit hår har brug for, kan du bruge en lille mængde på din hovedbund, på spidserne eller i hele håret.

  • Det bedste er at bruge det i løbet af en dag, hvor du har flere ledige timer. Det er fordi jo længere du venter, før du skyller ud, jo bedre.
  • Brug altid en moderat mængde. Overdreven mængde kan være svært at skylle ud med en normal vask.
  • Brug det to eller tre gange om ugen, afhængigt af hvilken behandling du vil give dit hår.

Køb denne olie i din lokale helsekost- eller kosmetikforretning. Medtag det i din hårbehandlingsrutine og opdag alle dens fordele.  • Wheat germ extract. (2015).
    mskcc.org/cancer-care/herb/wheat-germ-extract
  • Brandolini A, et al. (2012). Wheat germ: not only a by-product. DOI:
    10.3109/09637486.2011.633898
  • Skolnik, P. Eaglstein, W.H., Ziboh, V.A. “Human Essential Fatty Acid Deficiency.” Arch Dermatol, 1977; 113 (7): 939-941 (ref. 6751). — fatty acids and hair loss

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.