9 vigtige tips til at forebygge spaltede spidser

Du har måske prøvet alt for at undgå irriterende spaltede spidser, og det har bare ikke virket. Bare rolig: der er nemmere, sundere og billigere måder at bekæmpe spaltede spidser på! Lær om dem i denne artikel.
9 vigtige tips til at forebygge spaltede spidser
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Er du træt af at skulle klippe dit hår for at komme af med spaltede spidser?

Du har måske allerede prøvet alle mulige særlige produkter, såsom balsam eller serum, for at undgå spaltede spidser, men det har stadig ikke forhindret dem i at opstå i ny og næ.

I denne artikel giver vi dig nogle hovedsaglige tips til at forebygge dem naturligt. Det giver dig langt, sundt og hydreret hår.

1. Anvend en vegetabilsk olie i håret og spaltede spidser

Glem alt om kemiske serum, som er dyre og kun giver fugt til håret, mens du har det i.

Vi anbefaler, at du skifter dem ud med nærende vegetabilske olier. Du vil kun få brug for nogle få dråber af det for at kunne holde hårets spidser sunde.

Prøv kokos-, jojoba- eller arganolie. Det virker virkelig!

2. Klip dine spidser hver tredje måned

Undgå spaltede spidser ved at putte olie i dit hår og få det klippet ofte

Det gør måske ondt at høre dette, hvis du har prøvet på at undgå frisøren og få langt hår.

Hvis du klipper blot en halv centimeter af hver tredje måned, vil du dog ikke bemærke, at det bliver klippet. I stedet vil dit hår fortsætte med at vokse sig stærkt og sundt.

Det er sådan, man vil undgå at skulle klippe lange stykker af ens hår af senere.

3. Vælg en naturlig shampoo

Shampoo betyder noget. Shampoo, som indeholder svovlforbindelser, har tendens til at tørre ens hår ud og skade det, især spidserne, selvom de rengør ens hår og måske efterlader det lækkert at røre ved den første dag.

Vi anbefaler, at du vælger naturlig shampoo uden svovlforbindelser og kun vasker hovedbunden. Kom aldrig shampoo direkte i dine spidser, eftersom skummet vil rense alt dit hår.

Det er sådan, du vil kunne undgå at forårsage endnu mere skade.

4. Kom hårmasker i tørt hår

Selvom vi ønsker, at hårprodukter skal virke, har vi også tendens til at have travlt. Producenterne ved dette, og det er derfor, instruktionerne på, hvordan man skal bruge produktet, ofte siger, at vi højst bør lade masken sidde i håret i et eller to minutter.

For at en maske virkelig skal kunne virke, er det dog bedst at komme den i tørt hår og lade den sidde i mindst ti minutter.

Man kan lade masken sidde i, mens man laver andre ting eller lade den sidde natten over, hvis man har travlt med at tage et bad om morgenen.

5. Børst dit hår med den rigtige børste

At vælge en god børste er vigtigt for at forebygge spaltede spidser. Vi taler ikke blot om dyre professionelle børster, men træbørster med naturlige børster.

Disse typer børster skader ikke ens hår eller producerer statisk elektricitet, modsat dem, der er lavet af plastik eller syntetiske materialer.

Hver aften, før man går i seng, bør man forsigtigt børste sit hår, så den naturlige olie i ens hovedbund giver det fugt.

6. Vær forsigtig med glattejern og hårtørrere

Du ved sikkert allerede, at glattejern og hårtørrer skader fibrene i ens hår og svækker det. Det gør det mere skrøbeligt, mere modtageligt overfor skade og for at udvikle spaltede spidser.

Derfor bør man undgå disse ting, når det er muligt. Hvis man bruger dem, bør man vælge typerne, der skader ens hår mindst, såsom dem, der anvender keramik eller infrarøde materialer.

7. Spis en balanceret kost

Nogle gange er spaltede spidser forårsaget af mangel på vitaminer, mineraler, proteiner eller fedtsyrer.

Når ens krop mangler næringsstoffer, stjæler den dem fra ens hår for at bruge dem på andre vigtigere funktioner.

Vær sikker på at indtage de følgende fødevarer dagligt:

  • Rå frugter og grøntsager
  • Nødder og kerner
  • Avocado
  • Grøntsager
  • Fed fisk
  • Fuldkorn

8. Drik vand

Spaltede spidser er også forbundet med dehydrering.

Vores hår har brug for vand ligesom resten af kroppen. Vi anbefaler, at du drikker  mindst  8 glas vand om dagen.

Du kan drikke to på en tom mave, to om morgenen, to om eftermiddagen og to om aftenen, altid udenfor måltiderne.

9. Massér din hovedbund

En god daglig massage af hovedbunden, udover at være meget beroligende, vil hjælpe dig til at aktivere dit blodomløbog det vil også hjælpe næringsstoffer med at nå alt dit hår bedre.

Gør det én gang om dagen. Lav cirkulære bevægelser med dine fingerspidser. Som alternativ kan du få en anden person til at gøre det for dig, mens du nyder massagen og drager nytte af den.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.