Hvad skal du gøre, hvis din partner er utro?

Selvom du tror, ​​du er klar over, hvad du ville gøre, hvis din partner var dig utro, er chancen for, at du ville være i tvivl hvis dette skulle ske, være stor.
Hvad skal du gøre, hvis din partner er utro?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Måske er du helt sikker på, hvad du ville gøre, hvis din partner er utro: du ville forlade dem! Men når sandhedens øjeblik kommer, kan situationen medføre alle former for tvivl og usikkerhed, og du ved måske alligevel ikke, hvad du skal gøre. Det er helt normalt.

Når en uventet situation overrasker dig, vil dine følelser gøre det svært for dig at tage en beslutning. Pludselig føler du dig fortabt, og du kan ikke længere se situationen i det rette perspektiv. Men der er visse råd, du bør holde for øje, når det kommer til utroskab.

Tag din tid før du tager en beslutning

Som vi sagde, vil dine følelser overtage din dømmekraft. Du ved ikke, hvordan du bør reagere, og din partner kan måske finde på at undskylde og bede om endnu en chance. Men skynd dig ikke. Tag dig god tid.

Du kan fortælle din partner, at situationen er så uventet, at du ikke kan tænke klart lige nu, endsige foretage beslutninger. Det kan dog være godt at udtrykke dine følelser til en person, du stoler på. De vil ikke fortælle dig, hvad de skal gøre; de skal blot være dig til at lytte til din situation, og støtte dig i denne vanskelige tid.

Trist kvinde efter hendes partner er utro.

På denne måde vil du kunne se, hvad der skete i et nyt perspektiv, finde klarhed i dit sind og lade dine følelser falde til ro. Først da vil du være i stand til at fortælle hvad du virkelig vil gøre: Afslut forholdet eller giv dem en ny chance. Det bringer os til vores næste punkt …

Læs også: De spor psykologisk vold sætter i kroppen

Hvis min partner er utro, skal jeg give dem endnu en chance?

Giv ikke din partner en chance per definition, hvis de er utro. Tænk godt over det. For det meste giver folk deres partnere endnu en chance uden god grund. De tænker nogle gange, at de kan holde på partneren lidt længere for at manipulere dem eller give skyldfølelse.

Hvis du beslutter at give dem endnu en chance kan terapi være en god ide. Selv hvis du tror at du kan tilgive og ikke være vred, lyver du måske overfor dig selv.

Terapi kan derimod hjælpe dig med at stole på dit forhold igen, hjælpe med at se på de brudte stykker og lære at fortsætte stærkere fremad. Uden disse ting kan endnu en chance for forholdet være en fiasko.

Læs også: Hvordan du tilgiver dig selv tidligere fejltagelser

Tænk over dine værdier

Overvej dine værdier. Hvad synes du om utroskab? Tror du stadig det samme som du gjorde år tilbage, eller har noget ændret sig? Det kan være en god ide at gennemgå dette og handle i overensstemmelse hermed.

Hvis utroskab stadig er uacceptabelt for dig er det måske ikke en god ide at tilgive din partner. Du vil få et forhold fyldt med smerte, kampe og uendelig mistillid. Her kan det være bedre at bryde det en gang for alle og ikke se tilbage.

Et koldt par.

At træffe denne beslutning vil gøre ondt, det er sandt. Men ikke at leve efter dine overbevisninger og acceptere noget, der strider mod dine værdier, vil gøre endnu mere ondt.

Bliv ikke sammen bare på grund af børnene

Nogle bliver sammen efter utroskab på grund af børnene. Også selvom det måske går imod deres værdier. De siger ting som “Hvis det ikke var for børnene, ville jeg forlade hende” eller “Mine børn har brug for en samlet familie.

Dette er dog kun en måde at undgå beslutningen om at skilles. Børn vil dog til enhver tid hellere have lykkelige forældre, selvom de er adskilt, end sammen hvor de måske konstant skændes. De problemer, som børn af ulykkelige forældre kan have, når de bliver til voksne, kan være meget alvorlige.

Så hvis din partner er dig utro, skal du først og fremmest tage dig tid, trække dig tilbage og derefter se på situationen. Derefter bør du gennemgå dine værdier og endelig vil du kunne tage en velinformeret beslutning.

Alle relationer skal bygges på et solidt fundament. Hvad synes du om utroskab? Vil du kunne tilgive, hvis din partner er dig utro?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.