En simpel blodtest kan vise hvor din tumor er

Takket være ændringer foretaget i din døende celles DNA, kan en simpel test være tilstrækkelig til at detektere, hvilke væv der påvirkes, når disse celler passerer gennem din blodstrøm.
En simpel blodtest kan vise hvor din tumor er

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Det er vigtigt at vide så hurtigt som muligt, om du lider af kræft. Men den kan nogle gange være svært. Det kan også være svært at vide, hvor din tumor er.

På trods af fremskridt er der stadig vanskeligheder, når det drejer sig om specialiserede tests, når læger mistænker sygdommen.

I øjeblikket er der kliniske eksamener og test, der giver dig mulighed for at identificere forekomsten af ​​ondartede celler. Dette er især nemt at gøre, når de har nået det mest avancerede stadium.

Blandt disse tests har blodprøver været meget effektive. De kan trods alt detektere tilstedeværelsen af ​​kræft ved at identificere det DNA, som tumorceller laver, når de dør. Men disse er meget overfladiske tests. Efter alt, fortæller de dig ikke præcist, hvor tumoren er.

Overraskende er denne situation dog ved at ændre sig. Dette er takket være et nyt fremskridt opnået af en gruppe bio-ingenører ved University of California, San Diego.

Disse eksperter har været i stand til at udvikle en ny type blodprøve. Denne test opdager ikke kun kræft, men lokaliserer også hvor  din tumor er.

Den nye analyse lover en tidligere diagnose. Samtidig kan det hjælpe patienter med at undgå invasive kirurgiske indgreb.

Undersøgelsen, der viser hvor din tumor er

Blodprøve

Bioengineers ved University of California har udviklet en ny blodprøve. Samlet set adskiller dette sig fra de allerede eksisterende tests. Det vil være i stand til at opdage kræft tidligere og mere præcist.

Resultaterne blev offentliggjort i tidsskriftet Nature Genetics. I artiklen står betydningen af dette gennembrud, når man taler om at bekæmpe denne farlige sygdom.

I undersøgelsen fandt de, at når en tumor begynder at vokse i en bestemt del af din krop, konkurrerer de ondartede celler med sunde celler for næringsstoffer og rum. I denne proces begynder celler at dø.

DNA’et i de døende celler ledes gennem din blodstrøm. Dette kan medvirke til at lette påvisningen af væv, der bliver angrebet

Nål

De opdagede DNA-signaturer for forskellige typer celler, hvilket var nøglen til at identificere hvilken del tumoren var i. Desuden opdagede de methyleringsallellerne CpG inde i DNA-molekylerne.

En unik cellulær identitet

Generelt kan forskere identificere hvert kropsvæv ifølge deres unikke signatur af methyleringsalleller.

Kun Zhang, professor i ingeniørvidenskab ved University of California, San Diego og hovedforsker af undersøgelsen forklarede:

“Vi fandt denne opdagelse ved et uheld. I første omgang tog vi den konventionelle tilgang og søgte kun kræftcelle signaler og forsøgte at finde ud af, hvor de kom fra. Men vi så også signaler fra andre celler og indså, at hvis vi integrerede begge sæt af signaler sammen, kunne vi faktisk bestemme forekomsten eller fraværet af en tumor, og hvor tumoren vokser. “

For at prøve metoden oprettede forskerne en database. I denne database omfattede de alle CpG-methyleringsmønstre i kroppens organer. Dette omfattede:

  • Lever
  • Tarmfunktion
  • Tyktarm
  • Lunger
  • Hjerne
  • Nyrer
  • Milt
  • Bugspytkirtel
  • Blod
Blod

Samtidig gennemførte de også en analyse af tumor- og blodprøver fra Moores Cancer Center ved University of California. Dette lader dem identificere de specifikke genetiske markører for kræft.

Derudover kiggede de på blodprøver fra både patienter med og uden tumorer. Herfra kunne de finde kræftmarkørerne i methyleringsmønstrene i patientens væv.

Som et resultat har eksperterne kategoriseret testen som en dobbelt godkendelsesproces.

På trods af resultaterne har forskerholdet besluttet at være forsigtig. For øjeblikket er dette kun et bevis på konceptet.

“For at flytte denne forskning til det kliniske stadium, skal vi arbejde med onkologer for yderligere at optimere og forbedre denne metode,” sagde Zhang.

Det er dog en meget lovende og interessant udvikling at følge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.