Sådan slipper du af med uønsket ansigtshår

Det værste ved det er, at det ikke udelukkende handler om æstetik. Faktisk kan ansigtshår hos kvinder også være et tegn på at der er noget galt fysisk.
Sådan slipper du af med uønsket ansigtshår
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Uønsket ansigtshår kan være en bivirkning ved medicin. Hvis dette er tilfældet for dig, bør du tale med din læge før du ændrer noget på egen hånd.

Ansigtshår er ikke et emne mange af os er glade for, selvom det er helt naturligt.

Når uønsket ansigtshår optræder hos kvinder, bliver situationen en smule mere kompliceret. Ansigtshår er trods alt kendetegnende for mænd, så få kvinder bryder sig om at have det.

Det værste ved det er, at det ikke udelukkende handler om æstetik. Faktisk kan ansigtshår hos kvinder også være et tegn på at der er noget galt fysisk.

Læs videre og bliv klogere på årsagen til problemet, så du kan finde en løsning inden det bliver værre.

Hvad er hirsutisme?

Hirsutisme er den lægelige betegnelse for uønsket hår hos kvinder. Det kan opstå i forskellige områder som:

  • Ansigt
  • Ben
  • Bryst
  • Ryg
  • Mave

Situationen skyldes ofte at visse mandlige hormoner ikke bliver reguleret rigtigt.

Kvinder danner faktisk små mængder mandlige hormoner for at skabe balance. Men ikke i mængder der er store nok til at give andre problemer.

Læs denne artikel: Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser

1. Genetiske eller racemæssige faktorer kan give uønsket ansigtshår

kvinder har forskellig tendens til hårvækst

Kvinder fra Indien og lande omkring Middelhavet har større tendens til at udvikle uønsket ansigtshår, sammenlignet med kvinder i andre dele af Europa, Asien og Nordamerika.

Men hvis der er kvinder i din familie der har hirtuisme, så øges din risiko.

Tal med kvinderne i din familie, især dem med meget ansigtshår. Det er den bedste måde at finde ud af, om det er normalt for dem, eller det skyldes sygdom.

Hvis det viser sig at skyldes sygdom, så sørg for at finde ud af diagnosen, og husk på det.

2. Polycystisk ovariesyndrom kan føre til uønsket ansigtshår

Polycystisk ovariesyndrom er en af de mest udbredte kvindesygdomme. Hos nogle kvinder kan den være der i årevis uden at give problemer, eller blive opdaget.

Andre kvinder kan have ret åbenlyse symptomer, og en disse er hårvækst på hagen.

Hvis du allerede ved, at du har dette syndrom, med endnu ikke har fået uønsket hår, er det vigtigt at tale med en læge for at sikre sig, at problemet ikke bliver større.

I det tilfælde er den bedste måde at begrænse hårvæksten:

  • At holde nøje øje med tilstandens udvikling.
  • At gå til alle møderne med din læge, så I kan vurdere situationen.
  • At følge alle lægens anvisninger.

3. Cushings syndrom

Uønsket ansigtshår kan skyldes flere ting

Cushings syndrom er en hormonel forstyrrelse, som udvikles ved for høje mængder kortisol. Den er meget udbredt hos kvinder der tager medicin mod gigt og astma.

Denne lidelse kan fremprovokere uønsket hårvækst. Selvom du kan få foretaget hårfjerning, er den bedste løsning at tale med din læge, for at høre om du kan ændre medicinen.

Læs: 6 olier til behandling af gigt

Hvordan undgår du at uønsket ansigtshår bliver værre?

Hvis du har hårvækst i ansigtet, er det almindeligt gerne at ville fjerne det. Selvom dette er helt naturligt, er der ting du bør undgå, så problemet ikke bliver værre.

1. Undgå at tage eller droppe medicin uden at tale med din læge

Tal med lægen om din medicin

Da uønsket ansigtshår er knyttet til hormoner, er der mange kvinder der stopper med at tage medicin der forårsager dette problem.

Og her topper p-piller ofte. Men husk at din læge altid anbefaler den ene medicin eller den anden, alt efter dine tidligere oplevelser.

For at undgå komplikationer eller andre problemer, skal du først tale med lægen om problemet, så I kan finde ud af hvad der bør gøres.

2. Undgå hårfjerningsmetoder som kan gøre problemet værre

Vi ved godt, at uønsket ansigtshår kan få dig til at føle dig usikker, og mindre attraktiv. Derfor kunne du overveje nogle muligheder til fjernelse, mens medicinen begynder at virke.

  • Her anbefaler vi at du vælger metoder der ikke giver indgroede hår, eller fortykkelse, da det vil forværre situationen.
  • Brug ikke barberblade. i stedet skal du vælge creme eller voks.

3. Prøv at blege uønsket ansigtshår

Du kan prøve at blege uønsket ansigtshår

Selvom hårfjerning kan være en god løsning, er det ikke alle der bryder sig om det. hvis du har det på den måde, så prøv at blege.

Dette er en metode som du kan bruge derhjemme, og det tager mindre end en time. Det er meget enkelt, da udstyret sælges med de ingredienser du bare skal blande og påføre.

Hvis blegning skal lykkes, og du ikke skal have bivirkninger, så ophold dig ikke ude i solen uden at bruge solcreme.

 

Det kan interessere dig ...
Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser

Har du nogensinde overvejet at modtage hårfjerning med laser? sikkert, men i sidste ende har du ikke turde gøre det. Her får du information omkring...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.