Hvordan du undgår panikanfald

Panikanfald er almindeligt, og mange lider regelmæssigt af dem. I denne artikel lærer vi dig nogle teknikker til at hjælpe dig med at undgå panikanfald i løbet af få minutter.
Hvordan du undgår panikanfald

Sidste ændring: 09 august, 2022

Panikanfald forårsager den lidende en ukontrollabel følelse af angst. Personen føler, at de kan dø ethvert øjeblik det skulle være og føler håbløshed. Denne følelse forårsager en forfærdelig frygt, og frygten øger angsten endnu mere, hvilket får panikanfaldet til at vare længere. Hvordan du undgår panikanfald kan være et svært spørgsmål.

Dette er en psykologisk lidelse. Dets årsager kan ofte findes hos mennesker, der lider af langvarig stress.

For at kontrollere panikanfald skal personen begynde at analysere, hvilke ekstremer de har i deres liv. Der vil de helt sikkert finde årsagen.

Psykologisk støtte er vigtig for at hjælpe på selvbevidstheden og selvkontrolen, hvilket er afgørende for at du undgår panikanfald.

Nogle gange kan moderering af dit tempo i livet og undgå situationer, der fremkalder angst, hjælpe dette problem til at blive mindre almindeligt og til sidst med at forsvinde.

Symptomer

Kvinde er bange

Panikanfald forekommer ofte uden advarsel, især første gang det sker. Generelt varer de 10 til 20 minutter, selvom nogle symptomer kan vare længere.

Hvad er symptomerne på at nogen kan have et panikanfald?

 • Brystsmerter, svimmelhed eller følelsen af svaghed
 • Frygt for at miste kontrollen med situationen eller frygten for forestående død
 • Åndedrætsbesvær
 • Mavesmerter eller kvalme
 • Øget hjertefrekvens eller hjertebanken
 • Kulderystelser eller rystelser

Hvis personerne ofte lider af panikanfald, er det muligt, at de ved, at de er ved at få et, før det opstår. Dette er øjeblikket til at sætte nogle strategier i praksis, der kan hjælpe med at kontrollere situationen.

Strategier til hvordan du undgår panikanfald

Kvinde med angst om natten
 • Meditere. Analyser din livsstil og ting, du kunne gøre for at forbedre det. Vær opmærksom på din kost, hvor meget hvile du får, dine fritidsaktiviteter og hvor meget motion du får. Vedtage sunde vaner. Det er den allerførste ting at gøre.
  Husk at panikangreb er normale. En person, der lider af panikanfald, bør ikke betragte sig selv som syg. De kan ske for alle. Årsagerne er interne, og derfor har det intet at gøre med vores miljø eller hvad andre mennesker gør for at påvirke os.
 • Tænk ikke for meget på det. Undgåelse af tanker om angst er meget vigtigt. Det kan være skadeligt at tænke over det eller kan endda forårsage et panikanfald, da frygt er grundårsagen.
 • Positive udsagn. Forbered nogle positive udsagn til at gentage til dig selv i de øjeblikke, som du mener, at et panikanfald er overhængende. Hovedtemaet skal være “Jeg kommer ikke til at dø, det er bare frygt.” Sætninger som dette kan berolige din angst.
 • Vejrtrækning. At fokusere din opmærksomhed på din vejrtrækning er en glimrende strategi for at slippe af med negative tanker og frygt. Gør dig selv bevidst om vejrtrækningen: ånd ind, hold vejret i tre sekunder, og træk derefter langsomt ud. Fuld opmærksomhed på din vejrtrækning vil afslappe dine muskler og led.
 • Fokuser på dine øjne og ører. Se eller observer noget specifikt: en knap på dit tøj, en bils nummerplade. Fokuser på specifikke lyde: bilhorn, fugle kvidder, folk der snakker. Hvis du fokuserer dine tanker på eksterne stimuli, vil det reducere din indre frygt.
 • Bliv ikke vred eller trist. Du skal undgå at bebrejde dig selv for din angst. Det hjælper ikke at tænke eller sige “Jeg er så svag!”, “Dette er forfærdeligt” eller udtryk af den slags. Intet som dette vil løse dit problem. Faktisk vil det gøre det værre og øge problemet. Det er bedre at reagere med humor.
 • Accepter hjælp. Der er øjeblikke, hvor professionel hjælp er nødvendig. En psykolog kan hjælpe dig med at overvinde dine problemer.

Hvordan du undgår panikanfald

Kvinde der har et panikanfald

Professionel behandling til personer, der lider af angst, forsøger at hjælpe folk med at leve et normalt liv. Det er muligt, at de måske er nødt til at ty til en kombination af medicin og psykoterapi.

Generelt er de lægemidler, der bruges, de, der bruges til at behandle depression eller sedativer, der beroliger nerverne.

Du undgår panikanfald for eksempel ved at bruge støttegrupper, der har vist sig at være meget effektive. At dele dine oplevelser med andre mennesker, der har været i samme situation, hjælper med at bekæmpe følelsen af isolation.

Mennesker, der lider af panikangreb, er særligt tilbøjelige til at ty til alkohol eller tage andre stoffer. Det er vigtigt, at familie og venner holder øje med at sikre, at dette ikke sker.

Det kan interessere dig ...
Det skal du spise, hvis du har angst
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Det skal du spise, hvis du har angst

Personer med angst kan inkorporere disse fødevarer i deres kost for at styrke nervesystemet. Det skal du spise, hvis du har angst, læs mere nedenfo...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.