6 ualmindelige grunde til hjertebanken

Mangel på fysisk aktivitet kan, ligesom overdreven fysisk aktivitet begge udløse hjertebanken. Således er du nødt til at lede efter balance mellem dem for at tage dig af dit helbred.
6 ualmindelige grunde til hjertebanken

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Føler du hjertebanken, men du ved ikke, hvad der forårsager dem? Selvom du måske ikke tror på det, så varierer årsagerne til denne hjertebanken kraftigt og er ikke altid indlysende.

Der er mange grunde til, hvorfor du måske føler hjertebanken. I dag skal vi dele nogle af de primære her. Vær opmærksom på dem (men bekymre dig ikke mere om dem end nødvendigt).

Hvad er hjertebanken egentlig?

Person der staar med et hjerte

Før vi taler om årsagerne til at føle hjertebanken, bør du vide, at det er en tilstand, hvor hjertet har tendens til at føles tungt. Dette sker fordi det slår meget hurtigere end normalt.

Nogle mennesker beskriver denne fornemmelse som en flagrende følelse.

Hjertebanken har tendens til at være ledsaget af:

 • Svimmelhed
 • Kvalme
 • Angstanfald
 • Smerter i hals og nakke

Årsagerne til, hvorfor du føler hjertebanken

Hvis du oplever ualmindelig hjertesorg, er det vigtigt, at du analyserer din livsstil. Generelt bør små ændringer være nok til at løse dette problem.

1. Angst

Kvinde med angst

Angst er en af ​​hovedårsagerne til, at du måske føler hjertebanken. Det er vigtigt, at du ved, hvordan du kontrollerer dine følelser, når du er ved at opleve et panikanfald.

Hjertebanken forårsaget af angst sætter dig ikke i stor risiko, men du bør forsøge at berolige dig selv og tage kontrol over dine følelser, så problemet går hurtigt væk.

En mulighed for at overvinde det er at lægge sig ned og tænke på noget lykkeligt eller afslappende. Dette vil hjælpe dig med at glemme dit hjerteslag.

Lidt efter lidt vil du føle dit hjerte vende tilbage til dets normale hastighed.

Det er også en god ide at undgå koffein, når du oplever en meget stresset periode. I stedet skal du vælge en kop kamille– eller myntete.

2. Stress

Hvis du ofte er stresset, kan dit hjerte lide. Således er den anden grund til, at du måske føler hjertebanken, en meget travl livsstil.

Dette skyldes, at din blodgennemstrømning bliver langsommere, og dette kan medføre problemer med dit blodtryk og hjerte.

Hvis du har oplevet konstant hjertebanken i de sidste par dage, så prøv at:

 • Træn mere for at frigive energi og stress
 • Føre en roligere livsstil
 • Lav en defineret tidsplan for dit arbejde

3. Manglende fysisk aktivitet

Mand sidder i sofaen

Er du en af ​​de mennesker, der har tendens til at undgå sport for enhver pris? Måske bør du gendanne denne vane, så du kan føre et sundere liv.

Selvom du ikke tror på det, er det lidt eller ingen fysisk aktivitet en anden årsag til, at du måske føler hjertebanken. Det er vigtigt, at du træner i mindst 30 minutter to gange om ugen.

For mange mennesker, bare at gå fra deres hus til arbejde eller gå til købmanden er nok. Men mange eksperter i fitness siger, at du skal dyrke fysiske aktiviteter, hvor det eneste mål er motion.

I bund og grund, hvis du ikke tager dig tid til at tage dit sportstøj på og planlægge din aktivitet, vil din krop og dit sind ikke registrere aktiviteten som motion.

4. Overdreven fysisk aktivitet

Vi ved allerede, at for meget af noget aldrig er en god ting. Således er dyrkning af for meget lige så skidt, som ikke at dyrke noget overhovedet.

De negative virkninger er endnu mere mærkbare, hvis du er 40 år eller ældre, eller hvis du vælger at dyrke sport med høj effekt.

Dette er en anden grund til, at du måske føler hjertebanken, selvom resten af ​​din krop føles fin. For at sikre, at dine fysiske aktiviteter ikke forårsager hjertebanken, husk at:

 • Gør aktiviteten på en rytme, der passer til dine personlige evner.
 • Start aktiviteterne let ud, og øg dem derefter, efterhånden som dine evner stiger.
 • Bed om hjælp fra en fitnessinstruktør.
 • Kontakt din læge, før du starter på nye sportsgrene.
 • Stræk ud før du starter din træning.

5. Lavt blodtryk

Kvinde der faar taget blodtryk

Lavt blodtryk er en tilstand, der har tendens til at være meget farlig. Det angriber hjertet direkte og kan derfor forårsage hjertebanken og følelsen af tunghed i hjertet.

Hvis din læge har diagnosticeret dig med lavt blodtryk, er det meget vigtigt, at du gør alt, hvad han fortæller dig at gøre for at hjælpe det. Det vigtigste er, at du ikke lader det blive værre, og at du ikke behøver at ændre din medicin.

For at holde dit hjerte fra at blive kompromitteret, kan du begrænse dig til en simpel tur hver dag.

6. Tidligere hjerteforhold

Stetoskop

Har du nogensinde haft en hjertesygdom? Nogle mennesker har hjerteproblemer som spæd eller som barn, der over tid forsvinder.

Problemet er, at tid, stress og dårlige vaner kan være nogle af de mulige årsager til at du føler hjertebanken.

Hvis du har en tidligere betingelse, er det vigtigt at du husker at:

 • Undgå for store mængder koffein og alkohol.
 • Træn regelmæssigt, men ikke overdrevent.
 • Bekræft altid eventuelle ændringer i medicin med din læge.

Som du kan se, er de usædvanlige årsager til at du føler hjertebanken forskellige. Vi anbefaler, at du altid holder øje med disse former hjertebanken.

I tilfælde af at de er isolerede og sjældne, bør du ikke bekymre dig. Men du bør tage det som et signal om, at du skal begynde at føre en sundere livsstil.

I tilfælde af at din hjertebanken opstår oftere, bør du se din kardiolog hurtigst muligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.