Hvorfor opstår vaginale infektioner?

Vaginale infektioner udløses af forskellige årsager, og hver enkelt kan identificeres ved sine specifikke symptomer.
Hvorfor opstår vaginale infektioner?

Sidste ændring: 09 juli, 2019

Vaginaen er et lavt kønsorgan og er derfor udsat for forskellige former for infektioner. Vaginale infektioner forårsager forskellige ubehagelige symptomer afhængigt af typen. Hvorfor opstår vaginale infektioner? Det kommer vi ind på i dagens artikel.

Udflåd er helt normalt, og er ikke grund til bekymring. Men hvis udflåden lugter grimt, eller hvis det klør eller gør ondt, så er det på tide at gå til lægen.

Hvorfor opstår vaginale infektioner, og hvilke slags findes der?

De specifikke ubehag eller symptomer hjælper med at diagnosticere typen af vaginal infektion, såvel som årsagen. De mest almindelige vaginale infektioner og deres årsager er:

1. Vaginal candidiasis

Bakterier

Denne form for infektion, såvel som at være meget almindelig, er karakteriseret ved at forårsage symptomer som:

Årsag

Denne infektion er forårsaget af svampen Candida Albicans, som er en del af den naturlige flora af skeden, fordøjelseskanalen og munden. Når disse svampe stiger i antal i det vaginale væv, forårsager det den karakteristiske udledning.

Dette har en tendens til at fremstå som en konsekvens af en depression af immunforsvaret på grund af sygdomme som mellitus diabetes, leukæmi eller andre. Det kan også fremstå som følge af seksuel kontakt.

2. Bakteriel vaginose

Denne infektion har tendens til at være en af de mest almindelige vaginale infektioner. Karakteristikaene for den sekretion, det genererer, er afgørende for diagnosticering af det. Sekretet udskilt som følge af bakteriel vaginose er karakteriseret ved:

 • Fiskeagtig lugt, på grund af de aminer det indeholder.
 • Intens vaginal kløe.
 • Gul-hvid farve.
 • Dyspareunia eller vaginismus.

Årsag

Det er forårsaget af en kombination af bakterier, der vokser ude af kontrol i vaginalfloraen. Dette bryder fuldstændig den vaginale balance. Bakteriel vaginose er ikke smitsom gennem seksuel kontakt. Tilbagevendende infektioner har imidlertid tendens til at ske blandt seksuelt aktive kvinder.

3. Trichomoniasis

Kvinde i underbukser

Desværre forårsager disse infektioner en masse ubehag for de kvinder, der lider af det. Det er en moderat til intens infektion, så du bør behandle det rettidigt. Ellers kan det forårsage en bækkens inflammatorisk sygdom, som kan føre til sepsis eller en generaliseret infektion.

Sekretionen forårsaget af denne form for vaginal infektion er karakteriseret ved:

 • Grønlig farve.
 • Intenst kvalmeagtig lugt.
 • Helt flydende tekstur.
 • Vaginal kløe.
 • Smerter ved vandladning.

Årsag

Det er forårsaget af en parasit kaldet Trichomonas Vaginalis, som overføres ved seksuel kontakt. Denne parasit kan leve i både de maskuline og feminine kønsorganer. Dens sekretion har meget specifikke egenskaber, som hjælper med at diagnosticere det korrekt og dermed give en rettidig behandling.

4. Chlamydial vaginitis

Kvinde holder sig for skridtet - opstaar vaginale infektioner

Dette er en af de mest almindelige vaginale infektioner. Det er meget almindeligt hos kvinder mellem 18 og 35 år.

Til at begynde med kan det være en asymptomatisk lidelse, men senere forårsager det følgende symptomer:

 • Vaginal smerte.
 • Let blødning under samleje.
 • Smerter i den nedre del af maven.
 • Kløe i vulvaen.

Hvordan opstår vaginale infektioner af denne type?

Mikroorganismen, der er ansvarlig for denne vaginale infektion, hedder Chlamydia Trachomatis, og overføres ved seksuel kontakt. Det er en høj risiko vaginal infektion, fordi det forårsager mikroskopiske læsioner i livmoderhalsen, som kan påvirke reproduktionskapacitet.

Af denne grund er rettidig behandling af altafgørende betydning.

Afslutningsvis kræver alle vaginale infektioner øjeblikkelig behandling på grund af de komplikationer, de kan forårsage på længere sigt. Hvis du oplever nogle af de ovennævnte symptomer, er det bedste du kan gøre, at gå til en specialistlæge, så de kan indikere en behandling så hurtigt som muligt, afhængigt af hvilken slags vaginal infektion du har.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.