Dine søskende er de bedste venner, som du ikke selv har valgt

Diskussioner mellem søskende er ikke kun negative, men hjælper dig faktisk med at vokse. Selvom du måske har nogle op- og nedture i dit forhold med dine søskende, ved du at de altid vil være der for dig, når du har brug for dem.
Dine søskende er de bedste venner, som du ikke selv har valgt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Venner er vigtige personer, som altid står ved din side på, men på den ene eller anden måde, så har du valgt dem. Dine søskende er de bedste venner, som du ikke selv har valgt.

Dine brødre eller søstre er medlemmer af familien. De kan blive dine bedste venner. Du deler trods alt en stor del af dit liv med dem. 

Forholdet mellem søskende er et af de mest intense i livet.

I andre forhold kan I nemt gå hver til sit, hvis tingene ikke fungerer. Det sker ikke blandt søskende, hvor op- og nedture er mere almindeligt.

Du kan altid stole på dine søskende

2 piger i skoven

Dine søskende er dem, som virkelig ved hvem du er. I har nemlig tilbragt mange år sammen.

Brødre og søstre kan ikke vælge hinandens selskab fra. Det er en situation, som giver mulighed for masser af problemer, som altid skal imødekommes.

De vil altid blive løst med tilgivelse på trods af strigheder og vrede, der er baseret på betingelsesløs kærlighed, som du deler med dine brødre og søstre. 

Dette er en kærlighed som er blevet skabt igennem år, hvor i har delt grin, tårer, lykke, spørgsmål, meninger…

Vil du vide noget interessant?

Diskussioner mellem søskende er ikke kun negative men kan hjælpe dig med at lære at kontrollere dine følelsesmæssige impulser og være fleksibel. Ved at lægge alle de negative følelser til side, lærer du at imødekomme situationen når du er vred.

4 piger med ryggen til

Men hvad kan dit forhold med dine søskende mere gøre for dig? Lad os kigge på nogle af fordelene, der muligvis vil overraske dig:

  • Højt selvværd
  • Mere generøs
  • Større tålmodighed
  • Du undgår følelsesmæssige problemer i en tidlig alder
  • Du undgår ensomhed

De her ting kan ske uden du har brødre eller søskende. Men med søskende sker det oftere.

 

Forholdet mellem søskende er usammenligneligt. I er bedste venner

Selvom du måske har et meget stærkt forhold til dine venner eller andre personer i dit liv, er det umuligt at sammenligne med forholdet imellem søskende.

Tænk over det: I har boet sammen siden i var små, bygget en tillid som ikke kan sammenlignes med noget du har opbygget med andre personer. 

To piger der hvisker

Uden at gøre et ihærdigt forsøg, så forbliver i sammen. Et ægteskab kan opløses, hvis løftet om at blive sammen ikke kan overholdes. Men det kan søskende ikke.

Nogle gange er det ikke helt så rosenrødt. Det kan ske hvis din søster eller bror udnytter dig, eller holder dig nede psykisk.

Når dette sker, skabet det et forfærdeligt forhold, som efterlader begge personer med en dårlig oplevelse.

Nogle gange opstår egenkærlighed eller andre ubehagelige situationer. I normale forhold ender du forhåbentlig med at dele både gode og dårlige oplevelser. Men andre gange er vi sammen med giftige mennesker.

Ikke destro mindre, er det normalt for søskende at være en del af din livsoplevelse og udgøre det, du betragter som familie.

Hvis I med tiden vælger forskellige veje i livet, ved du at, når i mødes igen vil i altid have den tillid, som i havde tidligere. 

Og hvis noget sker med dig, eller du har et problem? Ved du, at du kan ringe til dine søskende, de vil være klar til at hjælpe dig.

2 personer og en bjoern

Tænk over dit forhold med dine søskende som et træ. Lige meget hvor langt fra hinanden grenen gror, vil de altid dele de samme rødder. Der vil altid være en forbindelse mellem dem. I vil altid være bedste venner.

De kendte blikke, sproget som kun i forstår, hemmelighederne som i aldrig ville dele med nogen andre. 

Søskende er en vigtig del af dit liv, så værdsæt dem, beskyt dem og hold dem nær. Der findes ikke andre forhold, som du vil finde lige så rene og sunde.

Det er et forhold baseret på sand, betingelsesløs kærlighed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • McHale, S. M., Updegraff, K. A., & Whiteman, S. D. (2012). Sibling relationships and influences in childhood and adolescence. Journal of Marriage and Family, 74(5), 913-930.
  • Dunn, J. (2002). Sibling relationships. Blackwell handbook of childhood social development, 223-237.
  • Branje, S. J., Van Lieshout, C. F., Van Aken, M. A., & Haselager, G. J. (2004). Perceived support in sibling relationships and adolescent adjustment. Journal of Child Psychology and Psychiatry, 45(8), 1385-1396.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.