To ingredienser mod reflukssygdom og gastritis

Ved det første tegn på halsbrand så drik et halvt glas af dette middel. Det kan blive brugt som et forebyggende middel efter et større måltid.
To ingredienser mod reflukssygdom og gastritis
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 25 august, 2022

På et tidspunkt i sit liv vil mange personer opleve en ubehagelig brændende fornemmelse i det område, hvor deres spiserør møder deres mavesæk. I dette indlæg vil vi snakke om to ingredienser mod reflukssygdom og gastritis!

For de fleste personer er det blot en simpel reaktion på bestemte fødevarer. Men for andre er det et symptom på en kronisk sygdom, der er svær at behandle.

Denne tilstand er kendt som gastritis, og symptomerne er forårsaget af en betændelse i mavesækkens slimhinde. Denne beskytter kroppen mod mavesafterne, der har et højt indhold af syre.

Svækkelsen af mavesækkens slimhinde øger risikoen for at udvikle mavesår og problemer med fordøjelsen, såsom smerter, betændelse og reflukssygdom.

De, der har fået denne diagnose, bliver nødt til at ændre deres livsstil og forbedre deres kostvaner.

Selvom der er mange typer medicin nu til dags, som kan hjælpe med at lindre mange af disse symptomer, er det altid bedst at vælge naturlige alternativer for at undgå en risiko for negative bivirkninger.

Heldigvis er der mange økologiske ingredienser, der er fulde af stoffer, der kan fremskynde bedringen efter denne form for ubehag.

Et af disse midler kombinerer det beroligende aloe vera med de helende egenskaber i honning. Dette vil hurtigt lindre ubehaget.

Middel af aloe vera og honning mod gastritis

En blanding af aloe vera og honning vil give et naturligt middel, der er effektivt mod symptomer på gastritis.

Vi vil give dig særlig intern viden omkring alle fordelene ved disse to helbredende ingredienser nedenfor.

Fordelene ved aloe vera

Aloe vera

Aloe vera planten og især geléen fra indersiden af stilkene er blevet værdsat i århundreder for dets egenskab til at mindske betændelse og regulere fordøjelsen.

Det indeholder et stof, der hedder aloin, hvilket besidder en kraftfuld afførende virkning, der kan lette udskillelsen af ophobede affaldsstoffer i tarmene.

Planteslim, som er et aktivt stof i aloe vera, dækker og beskytter maveslimhinden. Det lindrer mavesår, betændelse og mavesyre.

Dets helbredende effekt er ikke blot godt for huden, men det kan også stimulere genskabelsen af ødelagt maveslimhinde.

Det har en neutraliserende virkning, der regulerer pH-værdien i maven. Dette beroliger mavesyren og den brændende fornemmelse, der er forbundet med for meget mavesyre.

Fordele ved honning

Honning paa glas

Honning er et naturligt produkt, der er værdsat for dets mange medicinske anvendelser.

Det er rigt på frugtsukker og druesukker. Det er to monosakkarider, der nemt bliver optaget i tarmslimhinden og på den måde giver kroppen energi.

Det er en naturlig kilde til fibre, vitaminer og mineraler, der støtter fordøjelsen og mindsker oppustethed.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke helt præcist, hvilket af disse aktive stoffer, der lindrer gastritis. Nogle eksperter mener, det kan være på grund af dets evne til at ødelægge patogenerne, der forårsager sygdommen.

Sådan laves dette naturlige middel, der bekæmper reflukssygdom og gastritis

Aloe vera drik

Kombinationen af aloe vera og honning er et naturligt alternativ til konventionelt medicin. Det lindrer gastritis og betændelse uden risikoen for negative bivirkninger.

Dette middel vil ikke blot mindske det brændende ubehag, men det vil også regulere mavens pH og forebygge skader, der er forårsaget af for meget mavesyre.

Ingredienser

 • 300 ml vand
 • 3 spiseskefulde aloe vera gelé
 • 2 spiseskefuld honning

Fremgangsmåde

 • Rens aloe vera stilken i vand og skær den op.
 • Brug en ske til at fjerne geléen fra indersiden af stilken.
 • Når det er forberedt, så bland aloe vera geléen med honningen og vandet i en blender.
 • Dette kan deles ud på to eller tre portioner.

Anvendelse

 • Ved de første tegn på gastritis så drik et halvt glas af denne væske. Det må gøres op til to gange dagligt.
 • Som et forebyggende middel så drik et halvt glas efter et større måltid.
 • Hav i baghovedet, at man ikke bør indtage mere end den anbefalede mængde. Det skyldes, at den afførende virkning kan give uønskede resultater.

Hvis man drikker dette middel og samtidig følger en balanceret kost, så vil man kunne mærke en forbedring i løbet af nogle få uger.

Prøv at opretholde dine sunde vaner for at forebygge, at det bliver til en tilbagevendende sygdom.

Det kan interessere dig ...
Lider du af gastroøsofageal reflukssygdom?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lider du af gastroøsofageal reflukssygdom?

Her får du nærmere oplysninger om gastroøsofageal reflukssygdom eller med sure opstød, og hvordan dette kan bekæmpes naturligt. • Bland J. (1985). “Effect of orally consumed aloe vera juice on gastrointestinal function in normal humans”, Preventive Medicine, March/April 1985
 • Mahantayya V Math, “Oesophagis: Heartburn and Honey”, BMJ 2001;323:736
 • Mahantayya V. Math et al. “Honey – A nutrient with medicinal property in reflux oesophagitis”, Indian J Med Res. 2013 Dec; 138(6): 1020–1021.
 • Aikaterini Triantafyllidi et al. “Herbal and plant therapy in patients with inflammatory bowel disease”, Ann Gastroenterol. 2015 Apr-Jun; 28(2): 210–220.
 • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. In Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
 • Science Direct. Honey and green/black tea consumption may reduce the risk of Helicobacter pylori infection. (2015). Recuperado el 17 de abril de 2020.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.