Naturmedicin til behandling af mavekatar (gastritis)

Mavekatar... Har du nogensinde oplevet det? Så ved du hvor smertefuldt og generende det er. Mavebetændelse, irritation, smerte... Meget intense symptomer, det vil tage et par dage til at få væk.
Naturmedicin til behandling af mavekatar (gastritis)
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Hvordan behandles mavekatar også kendt som gastritis? Din læge bør altid være den, der ordinerer den bedste behandling. Når det er sagt, kan du derhjemme supplere med enkle naturlige midler. Nemme, økonomiske og effektive metoder, som altid vil give dig gode resultater. Vil du vide mere om dem?

1. Persilledrik

persilledrik

Den   persille-baserede behandling er meget effektiv til at løse problemer med mavekatar. Dette traditionelle middel er enkelt og værd at prøve når ubehaget er størst.

Du skal vide at persille har alle disse fantastiske egenskaber:

 • Det er en naturlig kilde, der er rig på vitaminerne A, B, C, E og K.
 • Persille er et udmærket vanddrivende middel, som er fantastisk på grund af dets helende og fordøjende egenskaber.
 • Lindrer smerter i mave, inflammation og gasser. Det giver en pause til hele fordøjelseskanalen og tarmkanalen.

For at drage fordel af persillens gode egenskaber, er der intet bedre end at lave en rigtig urtedrik. Hvordan? Det er meget nemt at følge disse trin:

 • Lav en smoothie med 150 gram persille og en liter vand.
 • Når du laver denne blanding, så lad den stå i to timer.
 • Når denne tid er gået, sies vandet fra og sættes i en glasflaske på et mørkt sted. Drik dette middel i løbet af dagen ved stuetemperatur. Vandet bør ikke være koldt eller varmt.

2. Risvand

risvand

Risvand er et andet meget traditionelt middel til at behandle mavekatar. Du har sikkert har hørt nogen tale om det før. Det reducerer inflammation, smerte, gas og det ubehagelige tryk i maven. Du bør ikke glemme at risvand er meget rigt på mineraler og vitaminer.

Hvordan tilberedes det? Meget let. Bare kog en liter vand og tilsæt 150 gram ris. Lad det koge normalt, og hæld derefter vandet fra risen. Drik det dagen igennem, altid ved stuetemperatur. Nemt, ikke?

3. Gulerods- og sellerisaft

gulerodsellerisaft

Kender du hemmeligheden bag disse to fantastiske grøntsager? Gulerod og selleri fungerer som to fantastiske anti-inflammatoriske midler. De reducerer brændende fornemmelser på mavevæggen, reducerer følelsen af oppustethed og giver dig også gode mineraler og vitaminer.

Hvis du har lidt af mavekatar tidligere, vil du sikkert huske manglen på appetit, kvalme og en følelse af at være svag. Denne naturlige saft vil fungere som en god opkvikker. For at drage fordel af alle dens egenskaber, skal du følge disse trin:

 • Tag to gulerødder og to selleri
 • Rens dem godt og læg dem i blenderen med et glas vand (250 ml).
 • Lav en godt blandet saft og drik den til din frokost eller middag. Det er lækkert.

4. Æble- og kamillete

æble-kamillete

Denne kombination vil overraske dig. Det er en virkelig medicin, der er værd at prøve, når du har mavekatar. Vil du vide hvorfor? 

 • Æble-te afslapper maven, mindsker syreindhold, reducerer maveinflammation og helbreder mavekatar.
 •  Æbleteen gør at alle infektioner behandles.
 • Denne løsning er fantastisk, når du for eksempel føler kvalme.

for at lave denne simple behandling, skal du bruge et råt, skrællet æble, skåret i mindre  stykker. Du bør koge et glas vand i en tepotte (250 ml). Når dette koger, tilsættes et æble og en kamillete.

Lad det koge nogle få gange. Du skal få æblet til at koge i mindst 20 minutter. Når denne urtete er klar, så lad den stå og skru ned for varmen. Si det og behold kun vandet. Drik det ved stuetemperatur om morgenen. Det er lækkert.

5. Pære- og ingefær-smoothie

pære-ingefær - mavekatar

Du har måske prøvet den klassiske pære– og ingefærmarmelade tidligere. Det er en lækker mundfuld, der er perfekt til enhver dessert, nærende og sund. Udover at være sød, skal du vide at når du behandler mavekatar, er der et andet enkelt og effektivt middel. Lad os forklare det.

 • Når man kombinerer pære med ingefær, lindrer det  inflammation såvel som smerte. Ingefær virker naturligt smertestillende: Det er en lægeplante, som er i stand til at lindre mavesmerter.
 • Pæren er en fantastisk frugt at spise, når du oplever mavekatar. Pærer er rige på mineraler og vitaminer, og er meget lette at fordøje. De indeholder fibre og hjælper også med til at reducere inflammation.
 • For at udføre denne enkle behandling, skal du lave en blanding som den ovenfor, den med æblet. Skræl og skær pæren i stykker og tilsæt 300 ml vand. Tilsæt 20 gram ingefær. Lad det koge og hæld derefter denne blanding i blenderen. Når du en gang har fået en godt blandet juice, så drik det lidt efter lidt. Det er fantastisk til aftensmaden

 

 

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Angós, R. (2016). Gastritis. Medicine (Spain). https://doi.org/10.1016/j.med.2016.01.011
 • Rugge, M., Pennelli, G., Pilozzi, E., Fassan, M., Ingravallo, G., Russo, V. M., & Di Mario, F. (2011). Gastritis: The histology report. Digestive and Liver Disease. https://doi.org/10.1016/S1590-8658(11)60593-8
 • Valdivia Roldán, M. (2011). Gastritis y Gastropatías. Revista de Gastroenterología Del Perú : Órgano Oficial de La Sociedad de Gastroenterología Del Perú.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.