5 juicer der forebygger kræft og regulerer kroppens pH

Når du tilføjer disse juicer til din kost, reducerer du risikoen for at udvikle kræft og andre sygdomme.
5 juicer der forebygger kræft og regulerer kroppens pH
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kræft er i øjeblikket den førende sygdomsrelaterede dødsårsag i verden; og mange mennesker prøver i dette øjeblik at bekæmpe kræft. I mange tilfælde kan kræft være nedarvet genetisk, og i andre tilfælde kan din kost være en vigtig faktor til at bestemme, hvorvidt du er i fare eller ej. Her får du 5 juicer der forebygger kræft og regulerer kroppens pH!

Juice der forebygger kræft

Tilstedeværelsen af kræftceller i din krop er en permanent kendsgerning, men om de muterer og spreder sig er ofte op til dig, dine vaner og hvordan du spiser.

Der er mange forskellige former for kræft og forskellige reaktioner og miljømæssige faktorer, der kan udløse metastaser, hvor det spreder sig til forskellige organer og gør det endnu svære at kontrollere.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange mennesker i dette øjeblik prøver at bekæmpe kræft, og mange af dem ender med at tabe kampen. Derfor er det vigtigt at forebygge, så du ikke komme i den situation til at starte med. Vi vil i dagens artikel give dig nogle juicer, som kan hjælpe med at forebygge kræft.

Gulerod, æble og grønkåls (eller spinat) juice

Gulerodsjuice

At spise gulerødder, æbler og grønkål (eller spinat) anbefales for at forhindre dannelsen af kræft. Disse tre ingredienser bidrager med forskellige vigtige næringsstoffer til din krop herindunder vitamin A, B og E samt mineraler såsom kalcium.

Ingredienser

 • 1/2 pund gulerødder (225 g)
 • 2 kopper vand (400 ml)
 • Saften fra en halv citron
 • 1/2 æble
 • Grønkåls- eller spinatblade, efter smag

Tilberedning

Blend alle ingredienserne indtil du får en glat, yoghurt-lignende tekstur.

BEMÆRK: du kan altid tilsætte mere vand, hvis det er nødvendigt.

Kåljuice

Kaal

Kål er en grøntsag, der indeholder mange forskellige næringsstoffer herindunder protein, kulhydrat, magnesium, kalium og vitamin C. Det anbefales derfor som et nøgleingrediens til at forebygge kræft.

Ingredienser

 • 3 eller 4 kålblade
 • 1/2 liter vand
 • Gulerodsjuice (valgfrit)
 • Broccoli (valgfrit)

Tilberedning

Blend kålbladende med vandet. Hvis du har lyst til at give det en mindre bitter smag, prøv at tilføje noget gulerodsjuice. For at få endnu flere næringsstoffer, prøv også at tilsætte broccoli.

Grøn juice

Groen juice

Som vi allerede har sagt, er kål yderst gavnligt til at forebygge kræft, og i denne opskrift finder vi det igen. Opskriften indeholder også andre ingredienser, som forsyner kroppen med essentielle næringsstoffer, der yderligere vil hjælpe med at forebygge kræftceller.

Ingredienser

 • 2 til 3 kålblade
 • En håndfuld spinatblade
 • Broccoli (smag dig frem)
 • 3 modne appelsiner

Tilberedning

Tilsæt appelsinsaften og alle ingredienser til din blender. Blend indtil konsistensen er blød. Broccolien hjælper med at minimere den bitre smag.

BEMÆRK: drik altid denne juice på en tom mave for at maksimere absorptionen af dens gavnende egenskaber.

Tomatjuice

Tomatjuice

At drikke tomatjuice er en velkendt måde at forebygge kræft på, da tomaterne har mange antioxidante egenskaber og indeholder lycopen, som har vist sig at bremse mutationen af kræftceller.

Ingredienser

 • 5 hakkede tomater
 • 1 selleristilk
 • 1 agurk
 • Cayenne peber og en knivspids havsalt
 • Basilikum (valgfrit)

Tilberedning

Blend alle ingredienserne og tilsæt eventuelt basilikum for at give smag.

Æble, gulerod og ingefærjuice

Juice

Vores sidste opskrift er en juice bestående af æble, gulerod og ingefær, der minimerer formationen af kræftceller. Ingefær anses for at være en af verdens mest effektive naturlige midler, så det anbefales på det kraftigste at anvende det. Derudover forsyner denne drik din krop med energi og har anti-inflammatoriske, antioxidante og beroligende egenskaber.

Ingredienser

 • 5 æbler
 • 3 gulerødder
 • Ingefærrod

Tilberedning

Vask alle ingredienserne grundigt. Skræl æblerne, gulerødderne og ingefæren. Skær æblerne og gulerødderne i små stykker, og mal ingefæren (spar på ingefæren da den har en stærk og krydret smag). Blend det hele og tilsæt lidt vand for at give en jævn konsistens.

Husk!

Effekten af alle disse drikke ligger i deres indhold af antioxidanter samt deres evne til at balancere kroppens pH. Der er udført adskillige undersøgelser om kræft, og hvordan man bedst forebygger det, og man har fundet frem til at en basisk pH i blodet, ofte hæmmer udviklingen af kræftceller.

Til sidst anbefaler vi, at du tilfører lidt hvidløg til din daglige kost. Når det spises råt, har hvidløg utrolige egenskaber – ikke kun til kræftbehandling og forebyggelse, men også til andre sygdomme såsom sukkersyge.

Kendte du nogle af disse juicer der forebygger kræft i forvejen?

Det kan interessere dig ...
Er det muligt at forebygge brystkræft? 6 gode råd
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Er det muligt at forebygge brystkræft? 6 gode råd

Er det muligt at forebygge brystkræft? Brystkræft er en kronisk sygdom, der opstår, når brystvævscellerne begynder at vokse unormalt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.