Antioxidant-juice til at lindre gigt

Antioxidanter gør det muligt for os at mindske virkningerne af frie radikaler, som er skyld i svækkelsen af vores immunsystem og mange andre sygdomme.
Antioxidant-juice til at lindre gigt
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Vi har altid vidst at antioxidanter har en kraftig virkning på kroppen, fordi de beskytter sunde celler imod de virkninger, de frie radikaler kan have. Frie radikaler er molekyler, der er produceret efter at fødevarer nedbrydes i kroppen, miljøforurening, tobaksrøg og stråling. Disse ophobes i kroppen, og kan i det lange løb forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer som hjertesygdomme, kræft, luftvejssygdomme osv. I denne artikel bringer vi antioxidant-juice til at lindre gigt!

Hvad gør antioxidanter?

Antioxidanter har evnen til at stoppe den kemiske reaktion, der gør at frie radikaler ødelægger sunde celler i kroppen. Deres bestanddele mindsker virkningerne af de frie radikaler og hæmmer deres indvirkning på kroppen, og det er derfor de er afgørende for at forebygge en lang række alvorlige sygdomme og fælles sundhedsmæssige problemer, der ofte rammer folk.

Hvad er fordelene ved antioxidanter?

Celler

Mange videnskabelige undersøgelser har vist, at antioxidanter er nøglen til forebyggelse og reduktion af risikoen for sygdomme som:

 • Kræft
 • Forhøjet blodtryk
 • Hjerte-kar-sygdomme
 • Diabetes
 • For tidlig aldring
 • Nedbrydende sygdomme
 • Svækket immunsystem.

Din krop har evnen til at bekæmpe frie radikaler hele dagen. Problemet er, at din daglige livsstil, miljøforurening, dårlig kost og andre faktorer skaber et overskud af frie radikaler i kroppen, som er det, der gør den overbebyrdet og i løbet af nogle ​​dage bliver man syg.

Hvordan man laver antioxidant-juice

Guleroedder

Antioxidant-juice består af blanding af frugt, grøntsager og krydderier med højt indhold af stærke antioxidanter, der tager sig af og beskytter kroppen. Selv om vi kan indtage dens ingredienser direkte, er den bedste løsning at lave denne saft for at få en stærk saft, der er rig på antioxidanter.

Ingredienser

 • 1 spsk. gurkemeje-pulver. Dette kraftige krydderi er karakteriseret ved at indeholde over 3000 antioxidanter, såvel som et kraftigt smertestillende og anti-inflammatorisk stof, der kan mindske smerter, behandle gigtproblemer, forbedre hjertets sundhed, bekæmpe fordøjelsesproblemer, forebygge kræft, og styrke immunsystemet.
 • 5 cm ingefær. Denne kraftfulde rod er rig på en stor mængde antioxidanter, der forbygger tidlig aldring, sygdomme som kræft, kredsløbsproblemer, hjerte- og muskelproblemer osv. Det har også en stærk anti-inflammatorisk virkning, som anbefales til at lindre smerter, spasmer, og problemer som gigt.
 • gulerødder. De er særligt karakteriseret ved deres indhold af antioxidanter som betakaroten (pro-vitamin A), E-vitamin (tokoferol), eller C-vitamin blandt andre. Det anbefales til forebyggelse af tidlig aldring, styrke immunsystemet, forebygge af hjertesygdomme og endog kræft.
 • 2 citroner og 1 appelsin. Citrusfrugter er karakteriseret ved at være meget rige på forskellige antioxidanter, herunder specielt C-vitamin, flavonoider, betakaroten eller B-complex vitaminer osv. De er meget gode for kredsløbet, hjertets sundhed, inflammation, smerte , luftvejsinfektioner eller problemer osv. Deres egenskaber kan også forhindre alvorlige sygdomme som kræft, diabetes, højt blodtryk og problemer med tidlig aldring
 • 1/2 agurk. Agurk er kendt for sin store udrensende virkning, takket være den mængde vand den består af. Men derudover, anses den også for at være en fødevare, der er rig på antioxidanter, heriblandt specielt A-, B-, C- og E-vitaminer. Denne fødevare er god til at mindske virkningerne af frie radikaler i kroppen og huden, det forbedrer fordøjelsen, har en anti-inflammatorisk virkning, og kan hjælpe dig med at tabe dig.

Fremgangsmåde

Skræl citrusfrugter, ingefær og gulerod. Derefter blandes alle ingredienserne i en blender, blendes i et par minutter og tages ud, når det er godt blendet. Agurkevandet er måske ikke nok til en smoothie, og det er derfor godt at tilføje en lille smule vand for at lette blandingen af alle ingredienserne.

For at udnytte fordelene af denne kraftige antioxidant-juice, anbefaler vi at drikke den om morgenen, en halv time inden morgenmaden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cuevas-Rodríguez, E. O., Yousef, G. G., García-Saucedo, P. A., López-Medina, J., Paredes-López, O., & Lila, M. A. (2010). Characterization of anthocyanins and proanthocyanidins in wild and domesticated mexican blackberries (Rubus spp.). Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf101485r
 • Skrovankova, S., Sumczynski, D., Mlcek, J., Jurikova, T., & Sochor, J. (2015). Bioactive compounds and antioxidant activity in different types of berries. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms161024673
 • Boivin, D., Blanchette, M., Barrette, S., Moghrabi, A., & Béliveau, R. (2007). Inhibition of cancer cell proliferation and suppression of TNF-induced activation of NFκB by edible berry juice. Anticancer Research.
 • Tavares, L., Figueira, I., MacEdo, D., McDougall, G. J., Leitão, M. C., Vieira, H. L. A., … Santos, C. N. (2012). Neuroprotective effect of blackberry (Rubus sp.) polyphenols is potentiated after simulated gastrointestinal digestion. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.10.025

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.