Klamr dig ikke til nogen, som ignorerer dig

Nogle gange er vi så blinde, at vi ikke ser, hvordan andre er i stand til at manipulere med os og udnytte os til deres egen fordel. Klamr dig ikke til den person. Du fortjener bedre.
Klamr dig ikke til nogen, som ignorerer dig

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det siges, at jo mere du bliver ignoreret, jo mere interesseret bliver du i den person, som ignorerer dig. Måske er det, fordi vi godt kan lide legen “frem og tilbage”, eller vi kan godt lide at lege katten efter musen. Uanset hvad gør det det nemt at klamre sig til en anden person, som egentlig ikke fortjener ens opmærksomhed. Klamr dig ikke til nogen, som ignorerer dig, læs mere nedenfor.

Vi har tendens til at klamre os til en person som ignorerer dig og som ikke gør andet end at forsvinde. Han viser ikke tegn på liv, og han viser ikke interesse i én. Når han dukker op igen, er man lettet, og båndene bliver stærkere.

Vær forsigtig!

Åbn dine øjne. Det kan være du har at gøre med en følelsesmæssig manipulator.

Stop med at narre dig selv

Kvinde der staar med siden til

Når vi godt kan lide en person, begynder vi at narre os selv. Pludselig begynder vi at opfange tegn, som fortæller os, at vi elsker hinanden, og at vi har brug for hinanden. Og vi begynder at klamre os til dem.

Dette nærer vores tro om, at personen, vi er knyttet til, også kan lide os, bekymrer sig om os og ønsker at have et forhold. På trods af det faktum, at personen ignorerer dig.

Hop ikke på det. Husk: dette er blot det, du ønsker at se.

Uanset hvad, hvorfor prøver du så ikke på at se på det fra et andet synspunkt?

  • Han kontakter dig kun, når han ønsker det, og når han ikke gør, er det ingen tegn på liv. Dette viser, at han udnytter dig.
  • Han udsatte en aftale, som han havde med dig, for at være sammen med sine venner i stedet eller for at lave andre ting, som han havde mere lyst til. Han kan ikke lide dig lige så meget, som du tror (eller ønsker).
  • Han lagde telefonen på midt i en samtale, fordi du ikke er hans første prioritet. Han gad ikke engang at sige farvel.

Måske retfærdiggør du hans adfærd med sætninger såsom, “det er bare, fordi han har brug for plads,” eller “han ønsker ikke at være for bundet,” eller “han er meget uafhængig”…

Disse undskyldninger gør ikke andet end at skade din stolthed.

Tag bindet for øjnene af: Han ignorerer dig

Kvinde der sidder under en paraply

Det er på tide at tage bindet for øjnene af, som afholder dig fra at se virkeligheden. Men vær først sikker på, at du ikke er afhængig.

I så fald får dette behov for at være ved hans side og for at være vigtig for en person dig til at underkaste dig en anden person og acceptere attituder, som du aldrig ville anbefale for en ven eller en, du har kær.

Derfor er det på tide at indse, at han simpelt nok ikke er vild med dig. Tag bindet for øjnene af og indse, at det er på tide at komme videre.

Hans ord og handlinger forvirrer dig

Har du nogensinde prøvet at tale med ham om dine følelser? Den følelse er så stærk, at den æder dig op indefra. Eller måske ønsker du blot at fortælle ham, hvor meget du holder af ham.

Husk dog: Du har allerede gjort alt, hvad der er muligt, for at starte en samtale om det emne.

Han er dog ikke konsekvent. Det ene øjeblik lader det til, han er ligeglad. Det næste siger han ting såsom “jeg kan godt lide dig” eller “du er den eneste ene.”

Det forvirrer dig blot og får dig ind i legen med katten efter musen, som gør dig endnu mere knyttet til ham.

Der er kun kærlighed, når han ønsker det

Du har også brug for kærlighed, men du modtager det ikke, når du har brug for det. I stedet sker det kun, når han ønsker det.

Vær opmærksom på dette. Hvis han bliver kærlig, når du bliver vred, prøver han måske at undgå at miste dig ved at manipulere med dig.

Kvinde der krammer en mand med usynligt hoved

Han får dig til at føle dig usikker

Gode personer får os til at føle os sikre. Når det modsatte sker, bør vi løbe i den anden retning.

Du tror sikkert, at du er sikker.

Når du er sammen med ham, har du det fint, er glad og tilfreds… Det er altid tidspunktet, hvor du prøver på ikke at udtrykke dine følelser eller tænke over forvirringen, som du oplever omkring de ting, han siger til dig.

Hvis du ikke er i stand til at være dig selv eller sige det, du ønsker at sige, omkring ham, så er du usikker.

Dette er en anden stor advarsel for, at det er på tide at komme videre.

Stol på os: Du vil være bedre tjent uden ham.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • De la Villa-Moral, M., Sirvent, C., Ovejero, A., & Cuetos, G. (2018). Dependencia emocional en las relaciones de pareja como Síndrome de Artemisa: modelo explicativo. Terapia psicológica36(3), 156-166.
  • Guzmán, M., & Contreras, P. (2012). Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital. Psykhe (Santiago)21(1), 69-82.
  • Van Dijk, T. (2006). Discurso y manipulación: Discusión teórica y algunas aplicaciones. Revista signos39(60), 49-74.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.