Klorofyl: Et fantastisk naturligt helsemiddel

Klorofyl er en kvindes bedste ven, da det fremmer produktionen af østrogen, nedsætter risikoen for dannelsen af cyster på æggestokkene og regulerer menstruation. Den kan endda hjælpe med at bekæmpe i infektioner i skeden.
Klorofyl: Et fantastisk naturligt helsemiddel

Sidste ændring: 10 oktober, 2018

Plantesaft kan tilføre den menneskelige krop nogle fantastiske fordele. Når blodet absorberer den grønne væske, vil det give et boost til stofskiftet, hjælpe med at bekæmpe sygdomme, producere flere celler og meget andet. Læs med her og find ud af mere om det fantastiske naturlige helsemiddel klorofyl!

Ordet klorofyl stammer fra det græske ord “khloros,” som betyder lysegrøn og “phylon” som betyder blad. Det blev opdaget i 1817 af to franske kemikere. Det er pigmentet som findes i alle planter, og som er livsnødvendigt for dem for at de kan overleve. Planterne har brug for stoffet, fordi det er nødvendigt for at kunne lave fotosyntese, hvilket er den proces, som omdanner CO2 til ilt ved at “blande” vand og sol. Derfor har alle planter noget grønt i sig.

Et interessant faktum om stoffet er, at dens struktur ligner meget den struktur som menneskeblod har, ud over farven (den røde farve i vores blod kommer fra hæmoglobin) og sammensætningen (klorofyl er en magnesiumforbindelse og menneskeblod er en jernforbindelse). Derfor tænker mange mennesker på stoffet som plantens blod.

Aloe-Vera-Makeup

Sundhedsfordele ved klorofyl

Indtaget af stoffet kan give nogle gode helbredsfordele. Denne “mirakuløse” substans hjælper nogle af de indre organer med at fungere. Her giver vi dig nogle af de fordele, du kan opnå ved at indtage klorofyl:

Det detoxer og giver kroppen ilt

Hvis man spiser madvarer med et indhold af klorofyl på daglig basis, vil det øge mængden af ilt i blodet og øge produktionen af røde blodceller, hvilket giver hjertet flere iltede celler. En større mængde ilt i blodet vil også hjælpe med at rense kroppen. For eksempel er det blevet bevist at det forebygger de negative virkninger af stråling og også hjælper kroppen med at slippe af med de tungmetaller, som findes i cellerne. Måske kunne Iron Man have godt at lidt klorofyl for at komme af med alt det ekstra metal i blodet! Som om dette ikke var nok, renser den også tyktarmen og hele resten af tarmsystemet og beskytter mod sygdomme som kræft. Det kan også forbedre kolesteroltallet, da klorofyl sænker mængden af de usunde triglycerider.

Foods-and-plants-that-clean-the-liver

Det fremmer immunsystemet

Bakterier har svært ved at overleve på steder med meget ilt. Som vi allerede har nævnt, tilfører klorofyl kroppen masser af ilt, og på den måde beskytter det kroppen mod udviklingen af skadelige bakterier og sygdomsfremkaldende stoffer. Det er også et kraftigt neutraliserende stof, som forebygger at andre former for bakterier trives i kroppen. Enhver med et lavt immunforsvar bør klart overveje at tilføje større mængder af klorofyl til sin kost for at undgå at blive syge. Det anbefales især til folk som lider af immunsygdomme såsom HIV. Det fremskynder også helingsprocessen når man har åbne sår, hvilket gør det perfekt til  mennesker, som er i gang med rekreation, eller til patienter, som er i gang med invasive behandlinger, som kemoterapi og dialyse.

Forbedrer fordøjelsen

Klorofyl er virkelig godt for hele fordøjelsessystemet. Det forbedrer funktionen i tyktarmen, leveren, blæren og maven, når det indtages. Dette sker, fordi det nedbrydes og frigør kroppen for calcium oxalat sten. Derfor er klorofyl perfekt til enhver, som lider af galdesten, leverproblemer, betændt tyktarm, over for meget mavesyreosv.

Green-smoothie

Forebygger kræft

Klorofyl kan fjerne skadefulde giftstoffer, som er skyld i dødelige sygdomme som kræft. Disse affaldsstoffer kan komme ind i kroppen gennem fødevarer eller via forurening. Klorofyl indeholder store mængder af vitamin A, vitamin C og vitamin E og er derfor en effektiv antioxidant og en perfekt antiinflammatorisk kilde.

Kvindens bedste ven

Klorofyl stimulerer produktionen af det kvindelige hormon østrogen, hvilket hjælper med at forebygge og behandle cyster på æggestokkene, blodansamlinger og irregulær, meget smertefuld eller overdreven menstruation. Den kan også afhjælpe infektioner i skeden.

Behandler luftvejsproblemer

Vi har allerede nævnt at klorofyl forsyner cellerne med ilt. Dette gør det til den perfekte behandling for folk, som lider af infektioner eller sygdomme i luftvejene. Det er også en god behandling til snue og hoste.

Forbedrer sundheden i munden

Klorofyl kan afhjælpe dårlig ånde og giver en friskere ånde i stedet. Det kan også behandle paradentose, en sygdom som får tænderne til at falde ud.

Peas-with-protein-and-fiber - klorofyl

Hvad er den bedste kilde til klorofyl?

Det er ikke nødvendigt at begynde at spise alle de planter, man ser på vejen ned til købmanden. Klorofyl kan nemlig findes i alle grønne grøntsager, så det er super let tilgængeligt og nemt at inkorporere i sin hverdag. For at få det maksimale ud af den kraftige grønne væske, bør man især spise mere af følgende:

Spinat

Den vil gøre dig stærkere end Skipper Skræk! Spinat er den grøntsag som har det største indhold af klorofyl. Det er bedst at spise det råt eller dampet. Du kan jo begynde med at tilføje spinat til salaten med det samme!

Andet bladgrønt

Selv om spinat er den bedste kilde til stoffet, bør man ikke glemme alt det andet gode bladgrønt som bladbeder, salat, broccoli, kål, asparges og selleri. Sørg altid for så vidt muligt at spise dem rå for at få mest muligt ud af dem.

Grøn te

Grøn te har mange egenskaber, som er yderst fordelagtige for helbredet. Det indeholder både klorofyl og antioxidanter. Det nedsætter kolesteroltallet og hjælper med vægttab, fordi det booster stofskiftet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Engel, V. L., & Poggiani, F. (1991). Estudo da concentração de clorofila nas folhas e seu espectro de absorção de luz em função do sombreamento em mudas de quatro espécies florestais nativas. Revista Brasileira De Fisiologia Vegetal.

  • Niemiec, B. A. (2013). Periodontitis. In Veterinary Periodontology. http://doi.org/10.1002/9781118705018.ch5.

  • Zortea K, Franco VC, Francesconi LP, Cereser KM, Lobato MI, Belmonte-de-Abreu PS. Resveratrol Supplementation in Schizophrenia Patients: A Randomized Clinical Trial Evaluating Serum Glucose and Cardiovascular Risk Factors. Nutrients. 2016;8:73.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.