Få lavere blodtryk uden medicin

Højt blodtryk er en alvorlig tilstand, der, hvis den ikke behandles, kan føre til mere alvorlige problemer som for eksempel et hjerteanfald, problemer med det kardiovaskulære system og i værste fald endda død. Dette sundhedsproblem kræver lægehjælp og bør holdes under kontrol, men der findes dog måder, hvorpå du naturligt kan sænke dit blodtryk - uden at tage medicin.
Få lavere blodtryk uden medicin

Sidste ændring: 26 august, 2022

Dem, der lider af forhøjet blodtryk, er nødt til at foretage ændringer i deres daglige vaner samt at føre en sundere livsstil for at forebygge og behandle problemer forbundet med forhøjet blodtryk. I denne omgang vil vi give dig et par råd, som du kan følge med henblik på at få et lavere blodtryk uden at indtage medicin.

Få lavere blodtryk uden medicin

Tilbered din mad uden brug af salt

Mennesker med højt blodtryk bør begrænse deres indtag af salt eller natrium. Denne ingrediens anvendes almindeligvis i mange former for madlavning og kan forårsage væskeretention, hvilket øger blodvolumen. Når dette sker, skal hjertet slå hårdere for at flytte denne ekstra volumen af ​​væske gennem kroppen, og det er dette, som forårsager højt blodtryk. Saltet findes ikke kun i dit køkken, men også i mange fødevarer og produkter, der sælges i supermarkedet.

Undgå forarbejdede fødevarer

 

Forarbejdede fødevarer indeholder store mængder af natrium, hvilket kan påvirke mennesker, der lider af forhøjet blodtryk. Disse typer fødevarer er normalt ret så usunde og er proppede med kemikalier, der kan påvirke kroppen negativt på mange forskellige måder. Hvis du er, eller tidligere har været, diagnosticeret med højt blodtryk, så undgå konserves, forarbejdet kød, dressinger og saucer, bagværk og andre forarbejdede fødevarer.

Motioner regelmæssigt

Det er blevet bevist, at regelmæssig motion i 30 minutter til en time kan sænke blodtrykket med 4 til 9 mm kviksølv (mmHg), og resultaterne er øjeblikkelige. Motion vil forbedre din sundhed på mange måder, og i dette tilfælde kan det altså hjælpe dig med at holde højt blodtryk under kontrol. Regelmæssig motion er en naturlig form for forebyggende medicin og anbefales stærkt til alle, som lider af dette potentielt alvorlige sundhedsproblem. Det er altid bedst at rådføre sig med sin læge, inden man begynder en ny motionsrutine.

Andre naturlige hjælpemidler

Hoejt blodtryk

 

Der findes en række forskellige naturlige midler, der kan hjælpe dig med at nedsætte dit blodtryk med fremragende resultater. Før du begynder enhver form for homøopatisk behandling, bør du kontakte din læge, især hvis du tager medicin. Mange videnskabelige undersøgelser har bekræftet, at blodtryk kan reduceres med alternativ medicin.

Nogle af de bedste naturlige midler til at sænke blodtrykket omfatter:

 • Co-enzym Q10
 • Omega-3
 • Fiskeolie
 • Hvidløg
 • Gurkemeje
 • Ingefær
 • Cayennepeber
 • Olivenolie
 • Nødder
 • Bugbane
 • Magnesium
 • Chrom

Hold op med at ryge

De stimulanser, der findes i cigaretrøg, kan væsentligt øge blodtrykket. Denne ekstremt skadelige vane kan gøre problemer med blodtrykket endnu værre og dermed medføre alvorlige konsekvenser for din hjerte-kar sundhed. Rygestop er ikke let, men det er muligt. Med viljestyrke og lidt hjælp fra omgivelserne er det muligt at sætte en stopper for denne skadelige vane.

Smid et par kilo

Lavendel

 

De, der er overvægtige eller fede, udsætter deres hjerte for endnu mere pres, og dette fører til problemer med forhøjet blodtryk. At opretholde en sund og afbalanceret vægt vil ikke kun hjælpe dit selvværd, men er også en vigtig faktor, når det kommer til at forebygge og behandle problemer med forhøjet blodtryk. Hvis du falder i denne kategori, er du nødt til at implementere nogle sundere vaner eller søge professionel hjælp for at tabe dig.

Reducer stress

Det kan virke som om, at det ikke har noget med sagen at gøre, men stress og angst kan faktisk øge blodtrykket. Disse følelser er ofte vanskelige at styre – især hvis du ofte har en meget stresset hverdag. Der er dog et par måder, hvorpå du kan reducere disse negative følelser og derved føre til en sundere livsstil og et lavere blodtryk. Den bedste metode er, at prøve at tage dig tid til at slappe af, meditere eller bare gøre noget, du virkelig nyder. Disse tips vil hjælpe dig med at bekæmpe stress, og derved sørge for, at du vil få et lavere blodtryk og være et problem for dit helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.