Korte øvelser, der hjælper dig med at tabe fedt på maven

Det er kompliceret at tabe fedt på maven, men med disse øvelser kan du opnå de ønskede resultater. Gå ikke glip af dem!
Korte øvelser, der hjælper dig med at tabe fedt på maven
Leonardo Biolatto

Skrevet og kontrolleret af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 30 august, 2023

Nogle korte øvelser er meget effektive til at hjælpe dig med at tabe fedt på maven. Det bedste af det hele er, at du kan lave dem derhjemme.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad de går ud på. Er du interesseret i at vide mere om dem? Så læs med!

Øvelser til at tabe fedt på maven

1. Planke med rotationer

For at lave denne øvelse skal man først indtage en plankeposition. Det vil sige med ansigtet nedad, begge håndflader hvilende på gulvet, ret ryg, maven løftet og på tæer.

Derefter skal du dreje kroppen til den ene side, lade den ene arm blive i gulvet, løfte den anden op mod loftet og spænde i maven. Hold denne stilling i ca. 10 sekunder.

Til sidst skal du vende tilbage til startpositionen, dreje overkroppen til den anden side og lave så mange gentagelser, som du kan.

Planke med rotation til at tabe fedt på maven

2. Mountain climber til at tabe fedt på maven

I dette tilfælde skal du også starte i en høj planke. Før derefter et af dine knæ op til brystet, og før det straks tilbage igen.

Gør derefter det samme med det andet knæ. Dette vil afslutte den første gentagelse.

Ideelt set skal du lave 15 gentagelser. Lav i alt 3 sæt.

Kvinde laver mountain climber

3. Sideplanke

I denne øvelse skal du lægge dig ned på gulvet, men på siden, men du løfter overkroppen. Det vil sige, kun én hånd og én fod er understøttet. Spænd derefter maksimalt i maven, og bliv i denne stilling i så mange sekunder, du kan.

Kvinde laver sideplanke

4. Rør ved dine fødder

Du skal ligge på ryggen med benene strakt ud foran dig, armene strakt ud til siden og maven spændt. Løft så venstre fod og højre hånd, indtil de rører hinanden. Til sidst gør du det samme med højre fod og venstre hånd for at fuldføre en gentagelse.

Kvinder træner maven udenfor

5. V-mavebøjninger: Ideel øvelse til at tabe fedt på maven

For at lave denne øvelse skal du sidde med arme og ben strakt ud foran dig. Før derefter overkroppen tilbage, og løft benene, mens du holder dem strakte, indtil kroppen har form som et V. Det er bedst at lave hver gentagelse i 30 sekunder i alt.

En kvinde træner sin mave

6. Glute bridge

Læg dig på ryggen med begge arme strakt og knæene bøjet i en 90 graders vinkel. Herefter løfter du hofterne for at spænde i mave og baller. Når du har indtaget denne stilling, skal du blive i den i så mange sekunder, som du kan holde til.

Kvinde laver glute bridge for at tabe fedt på maven

7. Russian twist

I denne øvelse skal du sidde på gulvet, bøje knæene og løfte benene en smule. Derefter roterer du overkroppen fra side til side.

Det mest relevante er at bruge en håndvægt, når du roterer. På den måde kan du forbrænde flere kalorier og få en stærk mave.

Kvinde laver russian twist for at tabe fedt på maven

8. Benløft: Perfekt øvelse til at tabe fedt på maven

Personen skal ligge på ryggen og placere armene på hver side af overkroppen. Derefter løftes benene op, indtil bagdelen løftes fra jorden, og hele kroppen danner en 90 graders vinkel.

Her er det vigtigt at huske på, at jo flere gentagelser, jo større er chancerne for at få gode resultater. Men lad være med at tvinge kroppen for at undgå komplekse skader.

Kvinde laver øvelser til at tabe fedt på maven

Hvilke af disse øvelser kunne du bedst lide? Lad os høre din mening, og del dem med alle, du kender!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Costoya C. Repercusión del ejercicio terapéutico en el glúteo medio: una revisión bibliográfica [Internet]. España: Universidade da Coruña; 2018. [citado 20 de septiembre de 2022].

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.