Sådan kan du genbruge glasflasker som dekoration i haven

23. august 2019
Du kan nemt genbruge glasflasker til at lave flotte og miljøvenlige dekorationer i din have. Her giver vi dig inspiration til hvordan.

Glas anvendes i så mange produkter, som vi køber fra supermarkedet, såsom syltetøj, frugtjuice og vin. Normalt, hvis vi har for mange glasflasker hjemme, tager vi dem til genbrugsautomaten. Men hvis du er en rastløs person, der elsker at lave håndværk, vil vi gerne give dig nogle ideer til at dekorere haven ved at genbruge glasflasker.

Selvom du ikke har en have, kan du stadig bruge disse ideer. På den måde kan du lave gaver til venner og familiemedlemmer, der har haver.

Vi har alle en tendens til at ophobe en masse glasflasker uden selv at indse det, og de er alle af forskellige størrelser. Her viser vi dig nogle meget innovative og interessante designs, som du kan bruge i din have , især ved hjælp af vinflasker.

Du kan bruge dem som dekorative elementer, f.eks til at opdele de forskellige områder i din have, eller at bygge ting med. 

Idéer til at genbruge glasflasker i din have

Det gode ved genbrug og denne nye tendens er, at vi kan omdanne mange dagligdagsgenstande til nye og meget nyttige produkter. Det er som om, vi giver dem et andet liv og endnu en chance for at kunne gøre sig nyttige.

Derudover er genbrug en fantastisk måde at tage vare på miljøet og vores tegnebøger på.

Lad os tage et kig på nogle sjove projekter.

Vinflasker som potter

Potteplanter ved at genbruge glasflasker

En oprindelig ide er, at vores vin- eller ølflasker forvandles om til plantepotter.

Husk, at du ikke behøver at bruge planter, der skal vokse, eller som kræver meget jord. I stedet kan du bruge disse flasker til urter, som du kan opbevare i dit køkkenMynte, persille og koriander er alle gode muligheder.

 • Du kan sætte disse flasker på hovedet, så hullet fungerer som afløb. Derefter kan du skære bunden af ​​flaskerne og sætte planterne i dem.
 • Alternativt kan du plante andre typer planter i disse flasker, hvis du placerer dem vandret. Placering af dem på deres side, med den ene side åben, er en meget original ide, der også ser godt ud.

Opdag:  4 ting du kan gøre med gamle parfumeflasker

Unikke hegn og opdelinger ved at genbruge glasflasker

Ved at stable nogle flasker oven på hinanden kan du lave et hegn eller opdeling af forskellige områder i din have. Det er lidt som at lave en skillevæg af flasker. Den visuelle effekt er meget farverig og relativt enkel.

Du kan også oprette et hegn for at beskytte følsomme planter. På den måde kan du forhindre folk og dyr i at træde på dem.

 1. Start med at halvere halsen på den første række flasker.
 2. Tilføj derefter følgende rækker på en organiseret måde. Ideelt set vil du have, at rækkerne sidder fast i hinanden, så strukturen ikke falder fra hinanden.
 3. For at gøre dette skal du have mange flasker: Sørg for, at du har dem alle, før du starter, så du ikke løber tør og dermed ikka kan afslutte projektet.

Se denne artikel: Tre måder at genbruge dåser på

Lamper og lysestager

En mere klassisk ide er at omdanne genbrugsglasflasker eller krukker til lysestager og lyseholdere. Da glas er gennemsigtigt, lukker det lys ind. Så når du lægger en flamme eller kunstigt lys inde i disse flasker, er resultatet rigtig smukt.

For at lave en lampe eller lysestage skal du skære flaskerne meget godt. Pas på ikke at ødelægge dem, og prøv selvfølgelig ikke at skære dig selv.

Hvad skal du bruge?

 • Genbrugsglasflasker
 • Bor
 • Lyspære
 • Støtte og ledninger med stik
 • Lampeskærm
 • Elektrisk tape

Følg disse trin for at lave en lampe ud af en glasflaske:

 • Rengør flasken både indvendigt og udvendigt.
 • Bestem, om du vil lade etiketten sidde på flasken. Hvis du lader den sidde, giver du din lampe en meget ældre eller vintage effekt. 
 • Lav et hul i bundens nederste del ved hjælp af boret.
 • Sæt kablet igennem hullet og tilslut det til pæreholderen ved hjælp af elektrisk tape.
 • Derefter sættes holderen på toppen af ​​flasken, pæren skrues i og lampeskærmen sættes på.

Du kan sætte denne lampe i din have, eller du kan endda bruge den indendørs i dit hjem. Uanset hvor, vil det give pladsen en fantastisk og meget original effekt.

Lav et terrarium

terrarium ved at genbruge glasflasker

Terrarier er meget nemme at lave, og de ser godt ud. Alt, du skal gøre, er at forberede din flaske korrekt, så du kan lægge ædelsten, sand, skaller, små planter osv. indeni.

Du kan også bruge andre materialer end bare glasflasker til at lave dit terrarium. Ideelt set bør du prøve at finde forskellige størrelser af flasker eller endda et akvarium.

Derefter kan du sætte dem enten i haven eller i dit hus. Det er også fantastisk som en udsmykning på spisebordet!

Lysestager lavet ved at genbruge glasflasker

Til sidst er en anden god ide til at lave lysestager med vinflasker. De er meget enkle at lave, de er billige og vigtigst af alt, så er de meget originale. Dette vil give din have en boheme stemning.

 1. Smelt et lys og lad voks dryppe ned i flasken.
 2. Når du har nok voks, skal du holde stearinlyset inde i det, du vil bruge, og lad det tørre og blive fast.
 3. Når det er tørt, er din lysestage klar.

Som du kan se, kan du lave så mange ting ved at genbruge glasflasker. Så næste gang du er ved at komme dem i flaskeautomaten, bør du overveje, om du skulle prøve et af disse håndværk i stedet.