5 kreative ting, du kan lave med skumpap

Skumpap er et materiale, du kan bruge til mange forskellige kreative ting. Her er nogle ideer til ting, du kan lave med skumpap.
5 kreative ting, du kan lave med skumpap

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Skumpap er et sjovt materiale der er meget velegnet til at lave simple håndværk med mange fordele og anvendelser. Generelt er det brugt af børn til at lave simple og sjove håndværk, men det bruges også til at lave piecer, dekorationer i skolerne og andre steder. Skumpap er meget nemt at bruge, så du kan endda lave forskellige håndværk uden at bruge lim.

I dag præsentere vi dig for 5 simple håndværk der alle bruger dette materiale. De kræver ikke meget arbejde, men det færdige produkt er meget flot. I de fleste tilfælde, er det eneste som du har brug for skumpap og saks. Nå, og vi må ikke glemme kreativitet og kunstfornemmelse. Så forbered dig og byg disse kunstværker hurtigt og nemt.

Sådan laver du forårsblomster af skumpap

For at lave disse blomster behøver du hverken forme eller lim. De er meget enkle at lave, og du vil være meget tilfreds med dit resultat. Du kan variere de trin vi præsenterer for dig. Derved kommer du til at lave blomster af forskellige typer.

Materialer du skal bruge

 • En blyant
 • Saks
 • Bolde
 • Abesnot
 • Skumpap (forskellige farver)
 • Valgfrit: washi tape i forskellige farver til at lave blomstestenen

Skridt til at følge

 1. Tegn formen af blomsten som du kan lide på skumpappet.
 2. Skær to cirkler af forskellig størrelse i to forskellige farver. Disse to cirkler er dem der vil være i midten af blomsten.
 3. Saml blomsten og de to cirkler imellem og kryds dem i midten med spyddet.
 4. Placer en filt eller plastikbold på toppen af midten af blomsten.
 5. For at lave flere kronblade, skal du slutte dem til midten og trykke dem sammenn.
 6. Hvis du har lyst, dekorere pinden med tape eller mal den med lidt maling.

Dukker og dyr af skumpap

Dette er en klassiker blandt kunstnere der bruger skumpapir. Du kan lave ethvert dyr der findes i verden. Populære figurer og dyr i skumpapir er meget hyggelige og lettere at lave end du forestiller dig.

Siden her handler om at bruge din fantasi og kreativitet, fortæller vi dig blot at der er mange designs du kan bruge. En af de teknikker, som vi finder nyttige når vi laver dyr eller tegn, er at spore figuren på de farver vi skal bruge. Du kan f.eks. lave nogle smukke former med sort og rødt skumpapir. Eller hvad med en lille bi med sort og gult skumpapir?

Hvis du skal fejre en tema børnefødselsdag, kan du lave poserne til sliket sammen med dem eller tegnene på temaet for festen. Hvis du har tid og dedikation, kan du endda lave tredimensionelle dukker.

Læs også: 5 originale sengeborde

Fødselsdagskort

Fødselsdagskort af skumpap.

Det gode ved at lave fødselsdagskort med skumpapir er at du kan give din fantasi frit slag. Du kan lave dem i forskellige størrelser og endda bruge populære figurer. Selvfølgelig kan du også skrive “Tillykke med fødselsdagen” eller “Vil du med til min fest” med skumpapiret.

At lave kort med skumpapir er meget let på grund af materialets alsidighed. Det kan skæres, indsættes, foldes, formes med varme og syes. Så næste gang du har fødselsdag, lav dine egne kort i stedet for at købe dem i butikken. Det er billigere og meget sjovere.

Læs også: Prøv at lave disse 7 sjove ting med gamle kasser

Bogstaver og formularer

Du kan lave bogstaver så de små kan lære alfabetet på en sjov måde. For hvert bogstav skal du lave en figur eller et bogstav som et objekt, hvis navn starter med det pågældende bogstav. På samme måde kan du også lave grundlæggende former, såsom diamanter, hjerter, sommerfugle eller æg. Du skal bare skære dem ud i figurerne.

Du kan også bruge bogstaver til at dekorere vægge med dit navn, babyens værelse, fødselsdagsfesten og så videre. Sandheden er, at der ikke er grænser for alle de kreative ting du kan bygge.

Stempler med skumpap som håndværk

Skumpap i forskellige farver.

Du behøver ikke at gå i butikken for at købe sjove stempler som du og dine børn kan lege med. Du kan lave dem meget nemt med skumpapir. Alt du skal gøre er at klippe en meget defineret form, og hvis du vil, lav et design indeni. Du skal kun bruge blækket til stemplet.

Hvis du ønsker det, kan du også lave flere mønstre på et rør af brugt toiletpapir eller papirhåndklæde, og du vil have et meget alsidig stempel. Prøv det, det er meget sødt, nemt og sjovt. Til bunden for dine stempler kan du bruge en lille træplade. Den holder formen på en af siderne, og så er du færdig!

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.