Sådan laver du en bestikholder ud af viskestykker

Med få materialer, som du sandsynligvis allerede har derhjemme, kan du lave denne originale bestikholder med viskestykker. Det gælder også, hvis håndarbejde ikke lige er din stærke side!
Sådan laver du en bestikholder ud af viskestykker

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vi vil gerne dele en simpel og original idé med dig, som vil hjælpe dig med at organisere dit køkken. Denne idé vil give dit køkken et smukt og unikt præg. Vi vil lære dig, hvordan du laver en hjemmelavet bestikholder ud af viskestykker. Du skal kun bruge nogle få materialer og følge nogle simple trin, og så vil du være i stand til at organisere dit bestik.

Hjemmelavet bestikholder ud af viskestykker

For at lave denne bestikholder skal du kun anskaffe dig nogle enkelte materialer, som er nemme at finde. Du har faktisk sandsynligvis de fleste af materialerne derhjemme. Hvis håndarbejde ikke lige er din stærke side, så bare rolig. Denne bestikholder vil være let at lave. 

Materialer

 1. Skærebræt i træ
 2. En stor hæftemaskine
 3. Saks
 4. Viskestykker
 5. Lim
 6. Stofstrimler, der matcher viskestykkerne

Trin

Kniv og gaffel på et viskestykke
 • Start med at folde et af viskestykkerne ud, og placer derefter skærebrættet oven på det. Klip derefter viskestykket efter skærebrættets størrelse. Efterlad dog lidt mere plads (1,5 cm) i højre og venstre side samt i bunden, så du kan lave søm. I toppen skal du skære under skærebrættets håndtagshul. 
 • Lav derefter et søm med de udragende stofstykker, og placer derefter viskestykket på skærebrættet, så det dækker det. Du skal dernæst lave en form for lomme ved at hæfte de tre ender af viskestykket sammen. For at gøre dette skal du klipse disse dele fast på skærebrættet – bortset fra i toppen, selvfølgelig.
 • Det kan være nødvendigt at bruge flere og færre hæfteklips, alt efter hvor tungt dit bestik er. Det er trods alt dem, der skal understøtte viskestykket, når du placerer dit bestik i lommen. Således skal du sikre dig, at de kan modstå vægten.
 • Når viskestykket er hæftet godt sammen til skærebrættet, og du har lavet en lomme, skal du nu udsmykke din bestikholder. Målet er at sørge for, at hæfteklipsene ikke er synlige. For at gøre dette skal du bruge stofstrimlerne, du har valgt. Du skal lime dem langs sømmene i venstre og højre side samt i bunden.
 • Til sidst skal du vente på, at limen er helt tør, inden du placerer dit bestik i holderen.

Yderligere bemærkninger til den hjemmelavede bestikholder ud af viskestykker

En hjemmelavet bestikholder til alt dit bestik

Det vil være ideelt at købe en pæn vægkrog, hvor du kan ophænge den hjemmelavede bestikholder. Derved vil dit bestik altid være ved hånden på et synligt sted. Desuden foreslår vi, at du følger disse råd til at gøre din bestikholder endnu smukkere:

 • Undgå at placere din bestikholder et sted, hvor der kan komme fedt og snavs på den; ellers bliver dit bestik og din hjemmelavede holder hurtigt beskidte.
 • Lav en bestikholder til hver type bestik, du ejer. Du bør for eksempel lave en holder til skeer, gafler, dessertbestik, knive mv. Dette afhænger selvfølgelig af dine præferencer.
 • Vælg altid et viskestykke, der passer til farverne i dit køkken.
 • Det vil også være en god idé at bruge et skærebræt, hvor træet har en farve, der passer godt til resten af dine møbler og dit bestik. Hvis du har et sæt viskestykker med det samme mønster, men i forskellige farver, kan du lave flere holdere til bestik, da de forskellige farver vil gøre dit køkken helt unikt

Denne simple, originale og billige idé kan hjælpe dig med at opnå et mere organiseret, ryddeligt og originalt køkken.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.