Hvorfor skal vi spise nødder?

12 november, 2020
Nødder er meget nærende og nemme at finde. Derfor er disse fødevarer en god ide for næsten alle. Derudover er de nemme at transportere, og du kan snacke på dem, uanset hvor du er.

Mange mennesker har længe tøvet med at spise nødder, fordi der var en generel tro på, at de var for høje i kalorier og fedt.

Derudover kommer vi let til at overspise af dem, fordi de er så små og lækre! Sker dette ikke for dig? Du begynder at spise og så kan du næsten ikke stoppe igen.

Hvis du har det med at spise nødder på denne måde er det et problem. Ikke desto mindre er det en anden sag, hvis du spiser dem i moderate mængder: Ikke alene hjælper de dig med at kontrollere din sult, de har også store fordele for dit helbred generelt, hvilket er vigtigt.

Men de har ikke alle de samme kvaliteter: Hver eneste slags nød har sine egne specifikke fordele, og på grund af dette er det ideelt at spise nødder, og samtidig holde disse forskellige positive egenskaber for øje.

På denne måde bliver det ikke monotomt at spise den samme, og du kan komplimentere din kost med disse effektive snacks.

Lær hvordan man mest effektivt kan spise nødder

Valnødder mod kroniske smerter

valnødder mod smerte

Valnødder er rige på Omega 3, som har fremragende anti-inflammatoriske egenskaber. På grund af dette anbefales de til dem, der har kroniske smerter, ledsmerter eller migræne.

Udover dette indeholder de også mange antioxidanter, så de hjælper os med at bremse aldring og forhindrer cellebeskadigelse.

Alle disse egenskaber hjælper med at forbedre de tidligere nævnte problemer, især i forbindelse med skelet- og muskelhelbred.

Læs også: 7 fordele ved valnødder, som du sandsynligvis ikke kender til

Mandler for bedre cirkulation

mandler og mælk

Mandler anbefales til folk med diabetes. De er naturlige insulinregulatorer, så de hjælper med at afbalancere blodsukkeret.

Endvidere reducerer antioxidanterne og mættede fedtstoffer i mandler kolestorol-niveauet.

Som vi ved, gør overskud af kolestorol og glukose det vanskeligere for blodcirkulationen at få blodet til at løbe rundt. Det forårsager komplikationer, lige fra uro i benene, til mere alvorlige symptomer såsom hjerteanfald eller slagtilfælde.

Endelig har mandler betydelige mængder af fibre. Denne egenskab er afgørende, så vores kroppe eliminerer det, der forårsager skader, såsom fedt uden næringsværdi, der bare giver os ekstra vægt.

Cashewnødder øger hjerneaktiviteten

cashewnødder for hjerneaktivitet

Cashewnødder giver dig et boost af vitaminer og mineraler. Et af de vigtigste er jern, som hjælper ilt til at nå hjernen.

Vi har svært ved at koncentrere os og fastholde informationer når vi lider af jernunderskud.

Udover jern er cashewnødder også rige på magnesium og zink, som er afgørende for dit immunsystem.

Når vores immunforsvar er stærkt kan vi modarbejde tidlig aldring, idet vores hukommelse degenererer med langsommere hastighed. Husk på at hukommelsen er vital for vores forståelse af verden.

Pistacienødder til at holde sig i form

Nødder i skål

Ud af alle de nødder, der gror på træerne, indeholder pistacienødder de færreste kalorier. Desuden tvinger de os til at spise dem langsommere, da de kommer i en skal.

Når vi spiser noget langsommere har maven bedre tid til at mærke efter om den er mæt.

Som ved andre nødder indeholder pistacienødder store mængder af vitamin E, et fantastisk antioxidant. De er også en super god kilde til kalium, som er ideel til at styrke nervesystemet og musklerne.

De hjælper også på fordøjelsen, hvilket resulterer i lettere vægttab.

Kan vi spise alle de nødder vi har lyst til?

Som nævnt i begyndelsen er det sikkert, at nødder er en kilde til kulhydrater.

Vi ved også, at selvom kulhydrater er nødvendige, skal du kontrollere mængden du spiser, fordi hvis du ikke forbrænder al den energi du indtager, så forvandles den til fedt i kroppen.

Når du ved dette, er det åbenlyst at du bør være forsigtig med hvor mange du spiser. Den gennemsnitlige mængde nødder bør være omkring 30 gram per dag, fordelt mellem hovedmåltiderne.

Alt andet lige, alle kroppe fungerer ikke på samme måde. Dette kan være et godt udgangspunkt, men i sidste ende skal du gøre hvad fungerer for dig.

Indikatoren vil være skalaen: hvis du tager på i vægt ved at indtage flere nødder er det bedst at reducere mængden.

  • Calder, P. C. (2013). Omega‐3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory processes: nutrition or pharmacology?. British journal of clinical pharmacology, 75(3), 645-662.
  • Dreher, M. L. (2012). Pistachio nuts: composition and potential health benefits. Nutrition reviews, 70(4), 234-240.
  • Edwards, K., Kwaw, I., Matud, J., & Kurtz, I. (1999). Effect of pistachio nuts on serum lipid levels in patients with moderate hypercholesterolemia. Journal of the American College of Nutrition, 18(3), 229-232.
  • Jenkins, D. J., Kendall, C. W., Marchie, A., Parker, T. L., Connelly, P. W., Qian, W., … & Spiller, G. A. (2002). Dose response of almonds on coronary heart disease risk factors: blood lipids, oxidized low-density lipoproteins, lipoprotein (a), homocysteine, and pulmonary nitric oxide: a randomized, controlled, crossover trial. Circulation, 106(11), 1327-1332.
  • Medeiros-Linard, C. F. B., da Silveira Andrade-da, B. L., Augusto, R. L., Sereniki, A., Trevisan, M. T. S., Perreira, R. D. C. R., … & Wanderley, A. G. (2018). Anacardic Acids from Cashew Nuts Prevent Behavioral Changes and Oxidative Stress Induced by Rotenone in a Rat Model of Parkinson’s Disease. Neurotoxicity research, 1-13.