Lækker hot wings-opskrift

Tjek vores lækre hot wings opskrift, og lær alle vores tips til hvordan du kan nyde dem til enhver tid!
Lækker hot wings-opskrift
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er nogle ingredienser som giver mange retter stjernestatus. Uden dem ville det være umuligt at lave så mange fantastiske måltider. Når det kommer til kylling, er denne lækre hot wings-opskrift uden tvivl mere end blot et måltid. Læs videre her for at finde ud af hvorfor.

Hot wings er en ret der har en vis nostalgi for mange mennesker. Du har måske fået dem på en restaurant, hvis du har set en fodboldkamp en søndag derhjemme, eller til en filmaften. Du har sikkert også set mange reklamer, der vækker din appetit.

Denne opskrift kan uden tvivl mikse glæden ved at spise lækker mad med de varierende smagsoplevelser, som krydderier kan skabe. Glem ikke, at sammen med nogle typer pebere, skabes fornemmelsen af krydret mad fra sammensætningen af mange forskellige krydderier.

Lad os også lige tale om dit helbred. Ja, det er vigtigt at tænke over, hvad du fylder din krop med. Krydret mad bliver kritiseret meget, som noget der er negativt for helbredet.

Dette behøver du ikke at bekymre dig om. Selvom der er en forbindelse mellem krydderier og mad der har effekt på dit helbred, kvaliteten af det mad, og størrelsen på den portion du spiser. Derfor skal du ikke ignorere konsekvenserne af, at spise krydret mad, men du skal heller ikke lad dig afskrække alt for meget.

For eksempel, hvis du har maveproblemer, bør du normalt undgå den slags mad, der kan give dig mavepine. Det samme gælder, når det kommer til at eksperimentere med forskellige smagsvarianter. De er ikke skadelige, men problemet handler om hyppigheden og mængden du spiser af det.

Så for at lave lækre hot wings derhjemme skal du blot være opmærksom, og følge de instruktioner, som vi giver dig. Du vil se, at du kan lave dem på en sund måde, uden at gå glip af smagen af den oprindelige opskrift.

Sådan laver du hot wings

opskrift på hot wings

Har du nogensinde spekuleret over historien bag nogle af dine yndlingsretter? Hvis det er tilfældet, er det helt normalt at du er nysgerrig. Når det kommer til hot wings er historien ikke helt klokkeklar. Det antages, at opskriften stammer fra Buffalo, New York. I begyndelsen var navnet på hot wings kendt som “Buffalo Wings“.

Der var en kok, der så at hot wings ikke blev spist op, og derfor besluttede hun sig for at lave en opskrift der involverede ikke kyllingen selv, men rettere sovsen, og den måde de er tilberedt på.

Teresa Bellissimo kombinerede krydderierne med noget persille, dressing og vegetabilsk olie til at stege dem i. Resultatet var en komplet succes! Det er et andet eksempel der beviser at kreativitet er alt, når det kommer til madlavning.

Ingredienser

 • 1 spsk karrypulver (25 g)
 • 1 1/2 kopper smør (125 g)
 • 10 kopper kyllingevinger (1 kg)
 • 6 spsk tabascosauce (240 ml)
 • 3 kopper tomatpuré (360 ml)
 • 1 spsk cayennepeber (25 g)
 • 1 spsk chilipulver (25 g)

Tjek også denne artikel: Prøv disse lækre spinat pandekager

Forberedelse

 • Først skal du fjerne huden fra kyllingevingerne. Sørg for at gøre det sådan, at det efterlader dig så meget kød som muligt.
 • Derefter, forvarm ovnen på 190°C/375°F.
 • Derefter, uden at tilføre noget til vingerne, sæt dem i ovnen i 15 minutter, indtil de har en god brun farve. Husk at målet er at bruge ovnen, i stedet for at stege dem.
 • Tag en mellemstor skål og begynd at forberede den varme sauce.
 • Du skal bruge smørret, tabasco saucen, chilipulver, cayennepeber og karrypulveret.
 • Bland alle ingredienser godt. Prøv saucen nu og da, for at sikre, at den ikke er for salt eller for krydret. Prøv at holde smagen så afbalanceret som muligt.
 • Når kyllingevingerne er ude af ovnen og stadig varme, sænk dem i den varme sauce og husk at dække hver eneste godt.
 • Sæt alle kyllingevingerne i ovnen i yderligere 15 minutter, nu dækket i den varme sovs. Når de er færdige, tag dem ud og nyd hver eneste bid.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Tapsell, L. C., Hemphill, I., Cobiac, L., Patch, C. S., Sullivan, D. R., Fenech, M., … Inge, K. E. (2006). Health benefits of herbs and spices: the past, the present, the future. The Medical Journal of Australia.
 • Peter, K. V. (2006). Handbook of Herbs and SpicesHandbook of Herbs and Spices (Vol. 3, pp. 1–537). Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1533/9781845691717
 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.