Lækker ret med kylling og grøntsager

Dette er en meget nem opskrift med kylling og grøntsager. Denne ret er meget sund, da den indeholder protein, fiber og forskellige mineraler
Lækker ret med kylling og grøntsager

Written by Jose Popoff

Last update: 09 august, 2022

En lækker ret med kylling og grøntsager er god, fordi kyllingen har protein og grøntsagerne har høj næringsværdi. Det er også meget nemt at lave, da ingredienserne er billige og nemme at finde. Du kan finde dem i ethvert supermarked.

Når det kommer til kød. er kylling det mest eftertragtede på grund af dets billige pris og lethed med hensyn til madlavning. Kylling er uden tvivl en fødevare, som kroppen kan bruge sine næringsstoffer på, på mange forskellige måder.

Afhængigt af hvor du får det, kan kyllingen variere i størrelse, tekstur og farve. Med hensyn til grøntsagerne giver denne ret en række vitaminer, mineraler og fibre. Så hvis du ikke har meget tid til at lave frokost, så giv denne opskrift et forsøg. Det tager ikke lang tid og det er et meget velsmagende måltid.

Alt du skal gøre er at skære grøntsagerne, svits dem, tilføj kyllingen og du er færdig. Nedenfor er beskrevet hvordan du laver denne lækre ret med kylling og grøntsager.

En lækker ret med kylling og grøntsager

To stykker med kyllingebryst

Sandsynligvis har du allerede mange (eller alle) ingredienserne i hjemmet, så det vil blive meget simpelt. Du kan bruge enten kyllingebryst, kyllingelår eller filet. Det hele afhænger af hvad du vil have.

Dette er et måltid til 2 personer. Du kan tilføje mere af alle ingredienser afhængig af antallet af personer, du laver mad til.

Ingredienser

 • Salt
 • 1 gulerod (10g)
 • 1 nip persille
 • 1 stor kartoffel (30g)
 • 1 mellemstort løg (40g)
 • Vegetabilsk olie
 • 1 kop kyllinge bullion (250ml)
 • 1 kop hvidvin (100ml)
 • 4 kyllinge filetter (400g)
 • 2 peberfrugter, 1 rød og en grøn (30g)

Forberedelse

 1. Skær alle grøntsagerne i små stykker (peberfrugterne, guleroden og løget) Dernæst gør det samme med kartoflen (husk at vaske og skrælle den)
 2. Når du har skåret alle grøntsagerne, tilsættes saltet, så de mister fugt under madlavningen. Dette gør det lettere at koge dem, fordi de frigiver vand, mens de koger.
 3. Kom olien i en kasserolle og svits grøntsagerne.
 4. Når alt er svitset, kom kyllingebullionen og hvidvinen i kasserollen. Du kan købe færdig kyllingebullion eller gøre det selv ved at følge disse trin:
 • Kom vand på en pande med grøntsager som kartofler, gulerødder, selleri, majroe, porre og kylling.
 • Lad ingredienserne koge lidt i en gryde på mellem varme, så vandet absorberer kyllingens smag.

5.  Tilføj kyllingen brug lidt ekstra salt

6. Lad det koge i 20 minutter, indtil kyllingen er fuldstændig kogt og bullionen er fordampet. Grøntsagerne omdannes til en sovs omkring kyllingen.

Yderligere version til at lave en lækker ret med kylling og grøntsager

Ret med kylling og groentsager

Nogle gange  kan du bruge saltvand i stedet for kyllingebullion til at tilberede alle ingredienserne. Men hvis du ikke vil risikere at miste smagen, skal du tilføje hakkede tomater til grøntsagerne.

Ved at gøre dette tilføjer du en mere kraftig smag til bullionen. Hvis du vil, kan du tilføje endnu flere grøntsager til din kylling og grøntsagsret. Du kan også garnere det med hakket persille.

Denne opskrift er meget fleksibel, fordi du kan fjerne eller tilføje grøntsager som du lyster. Det afhænger selvfølgelig af den smag, du vil have ud af det. Når du har prøvet at lave det på et par forskellige måder, vil du finde ud af hvilken  der passer dig bedst.

Vær opmærksom på grøntsagerne og mængden du bruger. Selvfølgelig kan du ændre mængden og typen af grøntsager, som du skal bruge. I nogle tilfælde kan du endda lave denne kylling og grøntsagsret i ovnen. Du skal blot tilføje hakkede tomater og en teskefuld italiensk krydderi til ingredienslisten.

I stedet for komme alt i en kasserolle, anbring alle ingredienserne sammen og kom dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Hvis du kan lide ris, kan du også tilføje det. Lav det separat og bland det, med de svitsede grøntsager. For at få mere smag ud af kyllingen kan du også lave det som sursød. Hvis det er tilfældet skal du skære kyllingen i mindre stykker.

Nu ved du hvordan du laver en lækker ret med kylling og grøntsager, hvis du har lyst kan du endda også bruge andet end ris f.eks. en wrap.

It might interest you...
7 lækre madvarer du bør bruge i din kost
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
7 lækre madvarer du bør bruge i din kost

Vidste du at du sagtens kan spise en sundere kost der smager godt? Her er 7 eksempler på lækre madvarer du bør bruge i din kost.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.