Lær at folde skjorter på rekordtid

For at folde dit tøj på rekordtid og for at sikre, at det er klar til næste brug, er det vigtigt at stryge dem først. Ellers bliver resultatet muligvis ikke som forventet.
Lær at folde skjorter på rekordtid

Sidste ændring: 28 januar, 2021

Skjorter er et fantastisk stykke tøj, der er velegnet til forskellige lejligheder, hvorfor vi ofte gerne vil have mange af dem. Som alt andet i livet har de imidlertid en dårlig side: Det er svært at folde skjorter. For at hjælpe dig med at tackle dette, vil vi i dag lære dig, hvordan du kan folde skjorter på rekordtid.

Den eneste negative side ved at have en masse skjorter er, at det kan tage en masse tid at folde dem. Der er nogle mennesker, der er født med en “gave” og lærer, hvordan man kan folde skjorter på rekordtid og lægger dem i skabet klar til at blive brugt. Hvis du ikke hører til denne udvalgte gruppe, anbefaler vi dog, at du fortsætter med at læse.

I dag introducerer vi dig til tre enkle, men effektive teknikker til at folde skjorter på rekordtid uden at overanstrenge dig selv.

Læs også: 5 sæt tøj, som du skal have i din garderobe

Sådan kan du folde skjorter på rekordtid

Med disse enkle tricks og procedurer behøver du ikke at være et folde-geni for at opnå ordentligt foldede skjorter. Du vil se, at når du tager dem ud af skabet, vil de være klar til brug, præcis som du efterlod dem.

Metode 1 til at folde skjorter på rekordtid

Strygning hjælper dig til at kunne folde skjorter på rekordtid

Den første teknik er især nyttig til skjorter med korte ærmer.

 • Hold skjorten på punktet midt mellem skulderen og halsen med den ene hånd. Brug den anden hånd til at gå i en lige linje mod midten af ​​skjorten og hold der.
 • Derefter skal du tage den hånd, der holder den øverste del af skjorten – uden at give slip med nogen af ​​hænderne – og føre den til bunden af ​​skjorten. Igen skal bevægelsen være i en lige linje.
 • Nu kommer det sværeste trin: Lav et kryds med dine hænder. Med den hånd, du lige har flyttet, skal du holde ved både det punkt på den øverste kant, du først tog fat i, og den nederste kant, som du sidst tog fat i, sammen.
 • Når du har fat i begge punkter, skal du krydse igen over den anden hånd og udglatte skjorten. Mens du laver den sidste bevægelse, skal du strække den hånd, der hele tiden befandt sig på midten af ​​skjorten.
 • Derefter har du endnu en fold, og så har du en foldet skjorte!

Metode 2

 • Til at begynde med skal du placere skjorten med forsiden nedad på en plan overflade.
 • Derefter skal du folde et af ​​ærmerne, begyndende nær halsen, og folde, så den næsten dækker det andet ærme. En tredjedel af skjorten skal foldes i en lige linje.
 • Lav derefter en lige linje mellem det punkt på skulderen, hvor folden begynder, og armhulen på det foldede ærme.
 • Fra denne opdeling, skal du føre manchetten på ærmet mod den nederste kant af skjorten. Gentag derefter dette trin med det andet ærme.
 • De sidste to trin består i at lave en lille fold i den nedre ende af skjorten.
 • Afslut med at folde den på midten igen.

Læs også: Ti praktiske fif til at organisere dit tøjskab

Metode 3

Skjorte hænger på bøjle på dørhåndtag

På ferier kan det være et stort problem at få plads til alle dine skjorter i kufferten. Bare rolig, vi giver dig ikke blot idéer til at folde skjorter på rekordtid, vi vil også vise dig, hvordan du gør dem klar til pakning.

Den tredje metode, som vi beskriver, ligner meget den foregående.

 • Det første trin er at folde skjorten på midten. For at gøre dette skal du tage fat i den nederste kant og krydse ærmet over til den anden side.
 • Efter dette føres ærmet mod den nederste kant som nævnt i metode 2.
 • Gentag også det forrige trin med det anden ærme. Når de to foregående trin er afsluttet, skal skjorten ligne en lang smal rektangel.
 • Fra dette punkt skal du bruge bredden på ærmet som et mål for hver fold, og folde den fra bunden.
 • Når den er færdig, bør skjorten være en halv rulle. Dette er uden tvivl en metode, der giver dig mulighed for at spare en masse plads!

Endelig er det værd at præcisere, at alle disse tip til at folde skjorter på rekordtid indebærer, at du starter med, at skjorten er knappet. Derudover skal du sørge for, at dine skjorter er godt strøget, før du begynder. Ellers fungerer tipsene muligvis ikke.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.