Lær om fordelene ved kanel: Få lysten tilbage

Fordelene ved kanel er utallige: Det er et blodfortyndende middel, det tager sig af din fordøjelse, og det er også et pirringsmiddel. Lær mere i denne artikel!
Lær om fordelene ved kanel: Få lysten tilbage

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du hørt om fordelene ved kanel? Krydderiets helbredende egenskaber er blevet anerkendt siden oldtiden.

Kanel kommer fra den indre del af barken på kaneltræet. Dette træ er indfødt i det sydlige Indien, selv om det også er høstet i Myanmar, Sri Lanka og Sydamerika.

Nu er kanel blevet dyrket i flere dele af verden siden begyndelsen af ​​det 18. århundrede.

Ud over dets medicinske egenskaber er kanel er kendt for at øge libido og modvirke erektil dysfunktion.

Lær mere i denne artikel!

De medicinske fordele ved kanel

Kanel tilbyder helbredende fordele både når det indtages og når de anvendes topisk.

 • Først og fremmest tager det sig godt af fordøjelsesprocessen. Det hjælper med at kontrollere flatulens, opkastning eller kraftig fordøjelse.
 • Kanel bruges til at behandle irritabel tyktarm.
 • Plus det reducerer kolesterol og blodglukoseniveauer, således kan det være gavnligt for patienter med type 2-diabetes.
 • På grund af sin kraft som et slimløsende middel, hjælper det med at forbedre åndedrætssystemet. Det anbefales til lidelser som bronkitis, hoste og forkølelser.
 • Plus, dets anti-inflammatoriske egenskaber lindrer hovedpine og muskelsmerter.
 • Kanel er stærkt og krydret. Dette stimulerer blodcirkulationen.
 • Det anbefales også til behandling af arterielle lidelser. Men folk, der lider af koagulationsproblemer, bør ikke forbruge det.
 • For kvinder hjælper det med at regulere menstruationscyklussen og lindre menstruationssmerter. Plus, det bruges også til behandling af vaginale infektioner.
 • Dens medicinske egenskaber strækker sig til helbredelse af mavesår og dårlig ånde.
 • Endelig er det også nyttigt til at behandle svampeinfektioner på fødder og negle på grund af dets antiseptiske egenskaber.

Kanel kan øge sexlysten

Kanelstaenger

Kanel er et naturligt stimulerende middel. Dette gavner hjernens funktioner som hukommelse. Imidlertid strækker dets stimulerende evner sig også til seksualitetsområdet.

Gennem sin duft øger det libido hos både mænd og kvinder. Brug af aromatiske stearinlys eller kanel og honningolie øger seksual lysten hos par.

For mænd, der regelmæssigt drikker kanel te øges testosteron niveauerne. På grund af dets evne til at fremme blodgennemstrømningen fremmer det endog erektioner. Ved at pumpe større mængder blod forlænges de. Således er det et godt middel til mild erektil dysfunktion.

Kanel te virker som en forebyggende behandling mod erektil dysfunktion. I tilfælde af impotens anbefales det at drikke det 3 gange om dagen. Men i disse tilfælde er det bedste at besøge en specialist.

Plus, kanel virker også til at understøtte afslapning. I nogle tilfælde påvirker stress ens seksual lyst.

Kanelinfusioner forbedrer dit humør, reducerer træthed og aktiverer kroppen. Det fremmer således din seksualitet.

Anbefalet læsning efter “Lær om fordelene ved kanel: Få lysten tilbage”:

Opskrift på lækker kanelte med honning

Sådan udnytter du fordelene ved kanel

 • En teskefuld kanel i en liter vand hjælper mod maveudspilning. Det reducerer også luft i maven og flatulens.
 • En te tilberedt med kanelvand regulerer dine menstruationsperioder og lindrer smerter.
 • Hvis du lider af fordøjelsesproblemer, skal du drysse en kvart tsk kanel på din mad. Det hjælper også med at forhindre halsbrand og kvalme.
 • Da det er et stimulerende stof, så øger drikning kanel din appetit. Dette hjælper også med at kontrollere smerter på grund af forkølelse.
 • I tilfælde af bronkitis eller åndedrætsbesvær, så gurgle en kanel og honning infusion. Det blandes også godt med citron.

Risici ved forbrug af kanel

Kanel

Som med ethvert andet middel kan misbrug af kanel forårsage bivirkninger.

En kraftig antikoagulant

Som vi allerede har nævnt, er forbrug af kanel frarådet til personer med koagulationsproblemer eller som er tilbøjelige til at bløde.

Det anbefales heller ikke før operation.

Frarådet under graviditet

Kvinde der er gravid

Brug af kanel bør undgås hos gravide kvinder, især i den sidste fase af svangerskabet.

Kanel har emmenagogue egenskaber, så indtagelse af det kan forårsage abort.

Besøg denne artikel efter “Lær om fordelene ved kanel: Få lysten tilbage”:

Graviditet efter en alder af 35

Øger hjertefrekvensen

Desuden kan denne effekt være skadelig for mennesker, der lider af forhøjet blodtryk. Det samme gælder for patienter med arytmi eller hyppig takykardi.

Hudirritation

Kvinde der laegger maske - fordelene ved kanel

Med hensyn til topisk anvendelse, kan det medføre allergi ved anvendelse af det på huden i overdreven grad eller i store mængder.

Modproduktiv mod tarmkramper

Kanel anbefales til fordøjelsesprocesser. Det er dog vigtigt at undgå at forbruge det i overdreven grad.

Forbrug af det i store mængder kan forårsage irritation i tarmene.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gruenwald, J., Freder, J., & Armbruester, N. (2010). Cinnamon and health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390902773052
 • Mang, B., Wolters, M., Schmitt, B., Kelb, K., Lichtinghagen, R., Stichtenoth, D. O., & Hahn, A. (2006). Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA1c, and serum lipids in diabetes mellitus type 2. European Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1111/j.1365-2362.2006.01629.x
 • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2014/642942

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.