Laminering af øjenbryn: Det ideelle supplement til din makeup

Laminering af øjenbryn er en skønhedstrend, der har vundet popularitet på grund af dens resultater og fordele. Hvad består det af? Find ud af det her.
Laminering af øjenbryn: Det ideelle supplement til din makeup

Sidste ændring: 22 oktober, 2022

Øjenbrynene har gennemgået flere forvandlinger i årenes løb: Tynde, buskede og tatoverede, for blot at nævne nogle få. I dag er laminering af øjenbryn blevet en trend som et supplement til makeup. Men hvad handler det egentlig om?

Du har sikkert allerede hørt om denne teknik, som er kommet på banen sammen med brow lift. Begge behandlinger har til formål at opnå naturlige, definerede og voluminøse resultater. Laminering søger dog at indramme øjnene og anbefales til øjenbryn med tykt hår. Her er alt, hvad du behøver at vide.

Hvordan udføres laminering af øjenbryn?

Som det fremgår af en gennemgang offentliggjort i Journal of Drugs in Dermatology , har øjenbrynene meget vigtige biologiske og æstetiske funktioner. Derfor er deres pleje og udseende en del af de fleste menneskers skønhedsrutine.

I tidens løb er der udviklet mange kosmetiske metoder til at forskønne, forme og tilpasse dem til hver ansigtsform. Blandt disse har laminering af øjenbryn vundet tilhængere på grund af visse fordele.

Det skal dog tages i betragtning, at det med denne teknik ikke er muligt at udfylde øjenbrynene med hår, så den er ikke en erstatning for microblading. Laminering tjener kun til at forme dem, især når hårene er rodede og dårligt definerede.

Denne procedure får blandt andet øjenbrynene til at se tykkere ud og med et glat udseende. Det er smertefrit, da det kun er nødvendigt at bruge særlige serum og produkter og derefter børste hårene opad.

Tiden for processen afhænger i høj grad af hårtypen og hvor voluminøst det er. Det tager dog normalt omkring 40 minutter for begge øjenbryn. Her er proceduren trin for trin.

Kvinde med velplejede øjenbryn

Laminering af øjenbryn er beregnet til at forbedre æstetikken af denne del af ansigtet. Det er en hurtig og smertefri procedure.

1. Valg af form

Først og fremmest skal specialisten tegne øjenbrynsformen i overensstemmelse med ansigtstypen. Ideelt set skal det harmonere godt med personens træk, så resultatet bliver mere æstetisk. Når dette er gjort, går han/hun videre til at forme dem.

2. Rengøring af området

For at opnå et pænt og professionelt resultat skal du rense området. Du skal ikke kun fjerne eventuelle spor af makeup eller produkter, men også fjerne uønskede hårstrå.

Ofte bruges en øjenbrynspincet. Nogle professionelle tilbyder dog andre metoder til hårfjerning, såsom trådning, voksning og andre værktøjer.

3. Påfør fikseringsmidlet

Du skal afgøre, om fikseringskomponenterne er sikre, især hvis der er en historie med hudallergier. Når området er blevet renset, skal eksperten påføre en klæbende væske. Med dette produkt vil håret forblive fast, tykt og “perfekt” i ca. 2 måneder.

4. Blødgør øjenbrynene

Når du har fikseret hårene, skal du påføre et serum for at blødgøre dem og opnå et mere naturligt resultat. Samtidig giver dette produkt ekstra næringsstoffer til hårsækken for at holde øjenbrynene stærke.

5. Kæm og definér

Efter at have ventet et par minutter, indtil produktet har gjort sit arbejde, begynder specialisten at kæmme øjenbrynene med en særlig børste. Dette er det sidste skridt, for at øjenbrynene kan få den ønskede form og forbedre det overordnede udseende.

Hvor længe holder laminering af øjenbryn?

Holdbarheden af denne teknik afhænger meget af, hvordan du passer på dine øjenbryn. Under normale omstændigheder bør det holde omkring to måneder. Det holder dog kortere tid hos personer, der dyrker vandsport eller f.eks. ofte går på stranden.

Resultatet efter laminering af øjenbryn

Laminering af øjenbryn kan holde op til to måneder, afhængigt af den efterbehandling, der anvendes.

Laminering af øjenbryn, en teknik, der giver dit udseende alsidighed

Laminering af øjenbryn er en sikker skønhedsbehandling, så længe der anvendes kvalitetsprodukter, og du får hjælp af en ekspert på området. En af fordelene er, at den ikke skader hårfibrene eller forårsager slid på huden.

I løbet af de første 24 timer efter behandlingen kan dine øjenbryn se mørkere ud end forventet. Dette forbedres dog efter denne tid, og det naturlige resultat begynder at vise sig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Nguyen JV. The biology, structure, and function of eyebrow hair. J Drugs Dermatol. 2014 Jan;13(1 Suppl):s12-6. PMID: 24385126.
  • Hwang K, Kim H. Perceptions of Healthy-Looking and Sexy-Looking Brow Thickness. J Craniofac Surg. 2018 Jun;29(4):1064-1068. doi: 10.1097/SCS.0000000000004391. PMID: 29481514.
  • 7 ways to remove unwanted hair. (2021). American Academy of Dermatology. Available in https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/hair/remove-unwanted-hair

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.