Microblading af øjenbryn: Før og efter

Microblading af øjenbryn er en simpel procedure og kan holde mellem 6 måneder og et helt år. Få mere at vide om denne pigmenteringsteknik i denne artikel!
Microblading af øjenbryn: Før og efter

Sidste ændring: 26 juli, 2022

I dag har vi opdaget flere og flere æstetiske teknikker til at forskønne ansigtet og til at opfriske de områder, som vi gerne vil rette eller forbedre. Med dette i tankerne er microblading af øjenbryn blevet populært. Denne metode er baseret på mikropigmentering af øjenbrynene for at opnå den ønskede form.

Indtil for nylig var det ret kompliceret at opnå smukke og naturlige øjenbryn ved hjælp af hårfjerning og makeup. I dag har vi imidlertid denne teknik, som lover mere langvarige resultater med et meget naturligt udseende.

Microblading af øjenbryn for at opnå den perfekte form

Veldefinerede øjenbryn kan i høj grad ændre ansigtstrækkene. Det er dog ikke altid let at opnå den ønskede effekt med makeup eller hårfjerning alene. Det indebærer også en daglig indsats, når de skal rettes op.

Samtidig lider mange mennesker under manglende hår på øjenbrynene. Det kan skyldes genetiske forhold, helbredsproblemer eller fordi de har vokset for meget, da tynde øjenbryn var populære.

Hvad indebærer microblading af øjenbryn?

Kvinde får lavet microblading af øjenbryn

Microblading er en innovativ mikropigmenteringsteknik, der giver dig mulighed for at give dine øjenbryn en mere æstetisk form.

Microblading-teknikken er opstået i Asien som en mikropigmenteringsmetode. Formålet er at korrigere eller rekonstruere øjenbrynet – eller en del af det – når der mangler hår.

I modsætning til andre gamle makeup-teknikker indebærer microblading, at man tegner hår på en grundig, kunstnerisk og naturlig måde. Desuden involverer det meget fine nåle, hvilket er grunden til, at denne teknik giver så realistiske resultater.

Denne type pigmentering foretages kun på overhuden og efterfølges af hurtig heling. Den er semi-permanent og kan holde mellem 6 måneder og et år, afhængigt af bl.a. den enkelte persons hudtype.

Hvad du bør vide om microblading af øjenbryn

 • Microblading er en teknik, der virker på et mere overfladisk niveau end mikropigmentering eller tatovering. Pigmentet sprøjtes ind i epidermis og ikke i dermis.
 • Takket være disse egenskaber er det ikke en smertefuld teknik. I mange tilfælde kan specialisten dog bruge produkter med beroligende egenskaber for at undgå ubehag for klienten.
 • Specialisten tegner øjenbrynene i henhold til klientens ønske, ansigtets morfologi og den naturlige farve på øjenbrynet og håret, idet han/hun søger symmetri.
 • Denne teknik tjener også til at skjule ar og hængende øjenlåg.
 • Behandlingen tager normalt mindre end en time.
 • Specialisten skal udføre teknikken med sterilt og engangsmateriale.
 • Det er vigtigt ikke at styre din beslutning på baggrund af prisen. Du skal spørge folk, der allerede har fået lavet microblading, og undersøge forskellige specialister.

Før microblading

Før microblading skal du være opmærksom på kontraindikationerne. Du bør ikke vælge denne teknik, hvis du lider af helbredsproblemer som f.eks:

 • Diabetes.
 • Hepatitis.
 • Autoimmune sygdomme.
 • Forhøjet blodtryk.
 • Allergier.
 • Blodbårne sygdomme.
 • Hudproblemer.

I nogle tilfælde kan der opstå yderligere komplikationer. De er dog normalt relateret til en forkert påføring af pigmentet.

Af denne grund – og også fordi det er en proces, der involverer nåle –er det vigtigt at gå til en god professionel og et autoriseret center. En rapport fra Madrid Community Health Portal viser netop dette.

Øjenbryn efter microblading

Kvinde får behandlet sine øjenbryn

Efter microblading af øjenbryn er det normalt at opleve en vis hævelse i området.

Hvis du allerede har besluttet dig for microblading, er det vigtigt at være opmærksom på den efterfølgende genopretningsfase:

 • Lige efter behandlingen vil hele området omkring øjenbrynene være lidt hævet.
 • De første par dage efter mikropigmenteringen vil du observere en mørkere farve, end hvad det endelige resultat vil være.
 • Der kan dannes en lille skorpe på huden, som midlertidigt vil skjule den sande farve. Den vil dog falde af af sig selv og vise den endelige pigmentering af øjenbrynene.

Mellem tre og fire uger senere vil din hud allerede være helet og vil komme sig helt. På det tidspunkt vil du normalt få endnu en behandling for at forstærke farven. Den næste behandling vil være efter ca. et år.

Investér i din skønhed

Nu ved du, hvad microblading af øjenbryn indebærer for at opnå perfekte øjenbryn i et stykke tid. Fra nu af kan du glemme alt om at pleje dine øjenbryn hver dag og forenkle din daglige skønhedsrutine.

Lad os nyde disse store fremskridt inden for kosmetikverdenen!

Det kan interessere dig ...
Formning af øjenbryn: Hvad er det, og hvordan gør man det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Formning af øjenbryn: Hvad er det, og hvordan gør man det?

Formning af øjenbryn fremhæver øjnene. Metoden ændrer ikke buens form, men fuldender dens naturlige form. Få tips til at gøre det her. • Microblading. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 05 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Microblading
 • Lipoff, J. B., Steele, K. T., & Jariwala, N. (2017). Eyebrow and eyelash loss. JAMA – Journal of the American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jama.2016.17688
 • Needle stick injuries. Paediatr Child Health. 2008;13(3):211–220. doi:10.1093/pch/13.3.211
 • KRONEMYER, B. O. B. (2018). MedSpa trend report. Dermatology Times.
 • Portal de Salud de la Comunidad de Madrid. http://www.madrid.org/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobheader=application%2Fpdf&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=filename%3Dguia.pdf&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1266139770856&ssbinary=true