Lev livet og glem din alder

Dit sind har måske en anden alder end det tal, som markerer årene siden din fødsel. Uanset hvad bør man fokusere på at nyde livet uden at bekymre sig om det tal
Lev livet og glem din alder

Sidste ændring: 07 februar, 2019

Og dig… Hvor gammel er du? Vi taler ikke om det antal fødselsdage, du har fejret. Men den alder, som du føler i dit hjerte og nyder i dit sind. Lev livet og glem din alder. Læs med her!

Det er det, som virkelig betyder noget. For udover den egentlige alder ligger ens liv og følelsen af glæde. Den gør, at man har det godt, er tilpas med personerne omkring sig og den person, man ser i spejlet.

Noget, som vi alle ved, er, at vores samfund har tendens til at overvurdere undgommen. Det sælger idéen om, at det at være ung er et synonym for skønhed. Ikke blot det men det sælges også som et synonym for velvære.

Det er sjældent, at man ser mere modne kvinder og mænd gå på catwalken med smilerynker og andre rynker eller ser en smule mere runde ud, men stadig lige så smukke.

Ungdommen sælger måske for store virksomheder. Men noget, der er tydeligt er, at det at være ung ikke altid er et synonym for at være lykkelig.

Den bedste alder er den, man er lige nu. For det er i dette øjeblik, at man har de bedste muligheder for at være den person, man ønsker at være. Det betyder ikke noget, om man er 20 eller 60.

Glem din alder! Alder betyder ikke noget, så længe man stadig elsker at grine

Hvad var dine første tanker i morges? Tro det eller ej, men den dag, du åbner dine øjne om morgenen uden et enkelt mål eller projekt i tankerne, er det øjeblik, hvor du vil begynde at ældes.

Se også denne artikel efter “Lev livet og glem din alder”:

Tips til hvordan man ældes lykkeligt

Et sind, der er opbygget af drømme, planer, håb, foretagender og nysgerrigheder er dem, der får en person til at vide, hvordan man får mest ud af livet. Det er uanset hvilken alder, deres pas eller kørekort siger, de er.

Alligevel er der tider, hvor man kun fokuserer på det ydre. På det ekstra lys på fødselsdagskagen, på tallet på vægten eller tøjstørrelsen, man gerne ville være, så man kan gå med det tøj, man havde, da man var yngre.

Alle disse eksempler er virkelige kilder til lidelse, som man bliver nødt til at lære at håndtere. Det er derfor, vi igennem nogle eksempler ønsker at vise, hvordan personer begynder at ældes.

Det er et forløb, som begynder i sindet, ikke i huden, og alle bør undgå det.

Pige med hovedet i et fuglebur

Vi ældes, når drømme bliver ødelagt

 • Man bliver gammel, når man siger “nej” til en dag på stranden, fordi man er for flov over, at andre skal se andre i badetøj og finde ud af, hvordan ens krop har forandret sig.
 • Man bliver gammel, når man lytter til personen, som fortæller en, at “dette ikke er passende til dig, det skib er sejlet.”
 • Man bliver gammel, når man klynger sig til rutiner og frygter forandringer, fordi man tror, det måske vil føre noget dårligt med sig.
 • Man bliver gammel, når man ser med misundelse på andres glæde frem for at gå ud og søge og skabe den glæde for en selv.
 • Man bliver gammel, når man stopper med at sætte mål i horisonten og vælger at følge det, som andre gør.
 • Man bliver gammel, når man lukker døre og bliver en tilskuer til livet, der passerer forbi vinduerne.
 • Man bliver gammel, når man giver op, når man stopper med at have tillid, og man bliver mistroisk og dyster.
 • Man bliver gammel, når man stopper med at være interesseret i ting, stille spørgsmål såsom “Jeg undrer mig over, hvad der ville ske, hvis…”
Pige med blomsterkrans

Derfor har jeg glemt min alder

Vi er sikre på, at flere er stoppet med at tælle sin alder for at kunne fokusere på det, der virkelig er vigtigt: At leve sit liv.

Opdag også denne artikel efter “Lev livet og glem din alder”:

5 vigtige støttepæle til kvindelig healing

For uanset hvor gammel man er: er det vigtige, at hvert øjeblik er noget værd. Det er derfor, vi beder dig tænke over disse sætninger og vedtage disse idéer for at blive en lille smule gladere.

 • En dag fyldt med bekymring, vrede og skænderier er en tabt dag.
 • Hver morgen er en ny mulighed, som man bør udnytte, uanset om man er 20, 30 eller 70 år gammel.
 • At blive ældre betyder, at man lærer hvad, der virkelig er noget værd. Alt andet, alt det som tynger en ned og forstyrrer ens indre balance, er det bedre at efterlade.
 • Livet er for kort til at leve efter andres planer!
 • Man bør forstå, at andres meninger ikke definerer en. Så ens eget formål fra i dag af er blot at være sig selv og følge ens egen vej.
 • Gode venskaber er dem, som lader en forblive ung og fyldt med drømme for livet: Man bør vælge med omtanke, hvem man tilbringer sin tid med.
 • Man bør gøre andre glade, når man kan, fordi hver positiv følelse giver liv til ens hjerte og ungdom til ens smil.
 • Man bør være lidenskabelig omkring sit liv. Hver dag bør man føre sit syn mod portene af nysgerrighed og lære noget nyt. Man bør blive overrasket over alt det, som omringer en.

Tøv ikke med at følge disse tips og nyd hver dag i den alder, som du er lige nu. Glem din alder og lev livet!

Det kan interessere dig ...
Fire store fordele ved overgangsalderen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire store fordele ved overgangsalderen

I virkeligheden er der mange fordele ved overgangsalderen. Det er en smuk tid for forandring, der kommer med sine egne vidunderlige fordele.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Goulding, C., & Shankar, A. (2004). Age is just a number. European Journal of Marketing.
 • Neugarten, B. L., & Neugarten, D. A. (1996). The changing meanings of age. The meanings of age: Selected papers of Bernice L. Neugarten, 72-78.
 • Pasquali, E. A. (1990). Learning to laugh: Humor as therapy. Journal of Psychosocial Nursing and Mental Health Services, 28(3), 31-35.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.