Du kan lindre stress ved at massere dit øre

Udover at lindre stress og spænding, så kan øremassager også give dig andre healende effekter
Du kan lindre stress ved at massere dit øre

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nu om dage er stress en af de mest almindelige sygdomme. Din livsstil, lyd, mange opgaver og andre situationer kan få os til at føle intens psykologisk eller følelsesmæssig spænding som virkelig kan mindske din livskvalitet. Vidste du at du kan afhjælpe stress ved at massere dit øre?

Folk som lider af stress kan muligvis udvikle andre helbredsproblemer som yderligere kan påvirke deres liv. For eksempel forårsager stress intense hovedpiner, angst, rystelser, sved, muskelsmerter, fordøjelsesproblemer, svimmelhed, trang til at tisse ofte, og andet.

Vi har alle, eller vil alle komme til at lide af forskellige niveauer af stress. Men, du bør gøre dit bedste for at undgå at stress bliver en del af dit daglige liv. Hvis du begynder at føle dig stresset meget ofte, bør du se din læge så du kan undgå mere alvorlige konsekvenser.

Der er mange behandlinger derude til stresskontrol og angst. De fleste kender ikke til teknikken der involvere at massere et bestemt punkt i øret for øjeblikkelig stresslindring. Ved du hvad jeg taler om? Eftersom vi ved at denne teknik ikke er særlig velkendt, vil vi gerne anvende denne artikel til at vise dig hvordan du gør det næste gang du kan mærke at et stressanfald er på vej.

Hvordan bekæmper du stress ved at massere dit øre?

Før du begynder at massere dine øre for at lindre stress, bør du altid starte med dette første vigtige skridt, som er at forsøge at slippe af med negative følelser som har påvirket din dag og de aktiviteter du har udført indtil videre.  Undertryk ikke dine følelser; forsøg i stedet at lægge dem til side i et øjeblik så du kan slippe af med spændingen og afholde stress fra at få dig til at føle dig frustreret, sur eller mopset.

Lindr stress ved at massere dit øre

Når du først er sluppet af med de negative energier der afholder dig fra at føle dig som dig selv, er det næste trin at slippe af med de fysiske stresseffekter igennem denne akupres teknik. Udover at hjælpe dig med at slappe af, er den også brugbar til at slippe af med opsvulmethed og smerte som opstår i vores kroppe, som resultatet af spænding.

Øremassagens vidundervirkning

Jeg er sikker på at mange af jer vil blive overraskede over de effekter som en simpel øremassage kan have på helbredet. Dette område, som vi har en tendens til at ignorere, kan endda hjælpe kroppen med healende effekter, afhængig af hvordan massagen udføres. Denne massage anvender neurotransmitterer til at stimulere organismens healings mekanismer, og producere herved en lang række fordele. Hvis du tillader en anden at udføre denne massage på dig, kan du muligvis også føle dig ”seksuelt tændt”. Dette sker fordi der er en masse nerver i øret. Dette er også årsagen til at vi slapper af når dette punkt masseres.

hovedpine
Punktet i dit øre hvor du bør fokusere din massage på er kendt i kinesisk kultur som Shen Men, eller ”Himlens port,” fordi dette anti-stress punkt hjælper os med at bekæmpe spænding, øge vores energi niveau og generelt forbedre vores følelse af velvære.

Shen Men punktet, som ofte er i stand til at give os stress og smertelindring, er placeret i centrum i den øverste tredjedel af dit øre.

Hvordan skal du massere dit øre?

Eksperter på området har lavet en liste af gode anbefalinger så folk kan udnytte dette punkt fuldt ud og begynde at føle sig mere afslappede og mindre stressede. Se engang her:

 • Massér blidt dette punkt i dit øre med en vatpind. Tryk ned og massér øret meget delikat.
 • Træk vejret dybt og lyt til hvad din krop har at sige.
 • Fortsæt med disse vejrtrækningsøvelser imens du kigger til venstre og inhalere, og så til højre når du puster ud.
 • Efter du har udført denne terapimetode i nogle minutter, begynder du at føle en lettende sensation i krop og sind.
 • Den vigtigste faktor er at koncentrere sig og gøre hvad man kan for at slippe af med negativ energi.

Yderligere tips

Du kan også anvende dine fingre til at massere dette punkt i dit øre. Anvend dette trick hver gang du føler dig stresset og lider af spændingssmerter.

 • Hvis det er muligt, bør du forsøge at udøve denne træning hver nat før sengetid.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • McFadden, KL, Healy, KM, Hoversten, KP, Ito, TA y Hernández, TD (2012). Eficacia de la acupresión para la reducción del estrés. Terapias complementarias en medicina , 20 (4), 175–182. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2011.12.003
 • Song, HJ, Seo, HJ, Lee, H., Son, H., Choi, SM, y Lee, S. (2015). Efecto de la autoacupresión para el tratamiento de los síntomas: una revisión sistemática. Terapias complementarias en medicina , 23(1), 68 78. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2014.11.002
 • McFadden KL, Healy KM, Hoversten KP, Ito TA, Hernández TD. Efficacy of acupressure for non-pharmacological stress reduction in college students. Complement Ther Med. 2012;
 • Chen YW, Wang HH. The Effectiveness of Acupressure on Relieving Pain: A Systematic Review. Pain Management Nursing. 2014.
 • Arai YCP, Sakakima Y, Kawanishi J, Nishihara M, Ito A, Tawada Y, et al. Auricular acupuncture at the “shenmen” and “point Zero” points induced parasympathetic activation. Evidence-based Complement Altern Med. 2013;

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.