Undertrykte følelser blokerer din lever

Hvis man gerne vil fjerne blokeringen af din lever, bør man lave øvelser, som giver mulighed for at bevæge den højre arm. Når man laver bevægelser med denne arm, masserer man nemlig leveren, hvilket gør, at blokeringen af leveren fjernes.
Undertrykte følelser blokerer din lever

Sidste ændring: 23 november, 2018

Vi nævner ofte alle de forskellige faktorer, der kan skade vores lever, såsom dårlige spisevaner, forurening og alle de giftige stoffer vi omgiver os med. Mange mennesker som passer på sig selv og holder øje med disse faktorer lider alligevel af leverproblemer. Hvordan kan det være? Undertrykte følelser blokerer din lever.

Undertrykte følelser blokerer din lever

I denne artikel, forklarer vi hvordan leveren påvirkes af de negative følelser, som vi undertrykker. Især vrede har en stor indvirkning på din lever. Vi giver også gode råd til, hvordan man naturligt kan forbedre helbredet i leveren.

Hvad gemmer leveren på?

Ifølge gammel kinesisk medicin, har hver af vores organer en relateret følelse, som har en ekstra stor effekt på netop dette organ. Denne viden kan give os nogle spor til, hvilke følelsesmæssige reaktioner der kan føre til hvilke kroniske sygdomme. For eksempel er lungerne relateret til sorg og nyrerne til frygt.

På samme måde, bliver leveren påvirket af vrede og frustration. To følelser som man aldrig bør undertrykke eller gemme af vejen, da dette giver dem direkte adgang til at påvirke leveren. På samme måde som hvis man spiste en hel tallerken fyldt med fed mad.

Vrede og andre følelser

Selv om vi fokuserer på vrede, bør man også overveje lignende følelser såsom fortørnelse, bitterhed og irritation. Disse følelser kan være lige så skadelige for leveren som vrede.

Overskydende undertrykt vrede kan være skyld i, at leveren bliver blokeret. Hvilket kan være ekstremt generende og forårsage fysisk ubehag, såsom muskelspændinger i nakke og skuldre, hovedpine, problemer med synet osv. Dette skaber en ond cirkel, som kan være vanskelige at komme ud af igen, og på langt sigt kan denne situation føre til en kronisk sygdom.

Hvordan bør man udtrykke sine følelser?

Løsningen på dette problem, hvilket involverer at udtrykke de “grimme” følelser, er ikke så nem som det ser ud til. Folk som lider af disse problemer ved hvor svært det er at ændre måden, man reagerer på livets daglige problemer. Vi ser konstant mennesker som har gentagne vredesudbrud. Og vores sunde fornuft fortæller os, at dette ikke er sundt. Faktisk ender de folk, som har tendens til at reagere med vrede, ofte med at lide af hjerteproblemer.

Men hvad er så løsningen? Lad os gennemgå nogle gode råd til at lære, hvordan man fjerner følelsesblokeringen af leveren, som bærer konsekvenserne af vores negative følelser.

Meditation

Find ud af, hvad der sker

Det at finde ud af, hvad der egentlig sker, er første skridt på vejen til at få denne slags intens situation til at lade være med at gentage sig selv igen og igen. Først bør man lære sig selv at kende. Finde ud af hvilken slags mennesker, der gør én sur og finde ud af, hvordan man kan undgå denne reaktion, for det meste ved at smile eller bare lade være med at sige noget.

I dette tilfælde kan man overveje at gå til en terapeut, som kan hjælpe med at lære at administrere følelserne. Det kan også hjælpe at tage homøopatisk medicin såsom Bachblomster, som er et naturligt middel uden bivirkninger, som vil overraske med sine hurtige og positive resultater.

Lær at kommunikere, det vil hjælpe din lever

Det første skridt til ikke at undertrykke sine følelser, er at lære at kommunikere. Man er nødt til at kunne tale åbent og roligt om, hvad man føler og de ting, der sårer én, især med de mennesker, man elsker, men også med dem, man er nødt til at omgås med hver dag, især på arbejdet. Dette er et svært skridt, men de positive resultater vil give energi til at blive ved med at arbejde på at få det bedre.

Bevæg dig

Par der gaar tur

Fysisk aktivitet er en af de bedste løsninger på en lang række problemer. I denne henseende hjælper det fordi det giver muligheden for at komme af med fysiske spændinger. Hvis man gerne vil fjerne blokeringen af sin lever, bør man især gå efter at lave øvelser, hvor man bevæger sin højre arm. Når man laver bevægelser med denne arm, masserer man også leveren og fjerne blokeringen af denne. Man kan for eksempel prøve at lave fysisk aktivitet såsom tennis eller boksning, alt efter ens fysiske form og hvilken slags sport, man kan lide.

Man bør også komme ud i naturen og lave fysiske aktiviteter, såsom gåture eller trekking. Når man er ude på et øde sted, kan man prøve at skrige så højt, man kan. Det virker måske fjollet, men det hjælper virkelig, så tøv ikke med at prøve det.

Mand der maler med sin soen i skolen

Lær at udtrykke dig

Der er mange måder, hvorpå man kan udtrykke sig. Som kan være særligt hjælpsomme hvis man har svært ved at kommunikerer med ord. Kunst er en fantastisk måde til at udtrykke sine følelser. Mange indadvendte mennesker ender med at bruge netop kunsten til at udtrykke deres følelser. De er endda  blevet fremragende musikere, bare for at give et eksempel. Tøv ikke med at lede efter et kunstnerisk felt. Som vil tillade dig at slappe af og have det sjovt på en fri måde, uden nogle former for opsyn eller forventninger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Casado Morales, María Isabel. Ansiedad, stress y trastornos psicofisiológicos. Diss. Universidad Complutense de Madrid, Servicio de Publicaciones, 1994.
  • Fernández-Abascal, Enrique G. “Ira y Hostilidad en los trastornos coronarios.” anales de psicología 10.2 (1994): 177.
  • Lee YS, Ryu Y, Jung WM, Kim J, Lee T, Chae Y. Understanding mind-body interaction from the perspective of East Asian medicineEvid Based Complement Alternat Med. 2017;2017:7618419. doi:10.1155/2017/7618419
  • Morales, María Isabel Casado, et al. “El estudio de la ira en los trastornos cardiovasculares mediante el empleo del Inventario de Expresión de Ira Estado-Rasgo-STAXI.” Ansiedad y Estrés3.1 (1997): 5-20.
  • Pacific College of Health and Science. Emotions and Traditional Chinese Medicine.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.