Et middel til at lindre ledsmerter på en uge

Gelatine indeholder aminosyrer som hjælper os med at reparere og forbedre vores bindevæv. Det er også rigt på kollagen, der giver os mulighed for at styrke den brusk, der beskytter leddene.
Et middel til at lindre ledsmerter på en uge

Sidste ændring: 06 november, 2018

Muskel- og ledsmerter kan opstå som et resultat af en skade, unødig stress eller andre lidelser. Denne type smerte kan påvirke livskvaliteten, da det forhindrer os i at udføre vores normale daglige gøremål. Den gode nyhed er, at det kan behandles på en naturlig måde, og der er mange effektive behandlinger, der kan lindre ledsmerter fuldstændigt og på kort tid.

Selvom der i naturligt og alternativ medicin findes mange forskellige behandlinger til at lette og behandle muskelsmerter og lindre ledsmerter, så vil vi i dage dele en fremragende opskrift, der kan afhjælpe denne type smerte på kun 7 dage.

Hvad indeholder denne opskrift?

 • Til at starte med, skal du købe omkring 150 gram spiseligt gelatine, helst en variant uden smag fra den nærmeste butik. (Denne mængde vil holde til omkring en måneds benhandling).
 • Put to teskefulde gelatine i en 1/4 kop koldt vand og lad det stå på bordet hele natten.
 • Den følgende morgen vil gelatinen være hævet op, og du kan spise det med en lille smule honning, juice, yoghurt eller creme fraiche. Det er vigtigt, at du spiser det på en tom mave, mindst 30 minutter før du spiser morgenmad.
 • Denne behandling bør udføres i en hel måned, men mennesker der lider af muskel- eller ledsmerter vil have det bedre efter bare 7 dages behandling. Det er optimalt til dem, der blandt andet lider af smerter i ryggen, leddene, rygraden eller nakken. Dette middel vil hjælpe med at genoprette “smørelsen” til leddene.

Hvorfor er gelatine så godt til at lindre ledsmerter?

Gelatine kan lindre ledsmerter

Gelatine er et meget almindeligt produkt på markedet, der kan købes til en lav pris, og som man kan kombinere med andre ingredienser for at lave meget nærende desserter. Denne fødevare er karakteriseret ved dens høje indhold af proteiner, der er opnået som et resultat af bearbejdet animalsk kollagen (hovedsageligt udvundet fra knogler og hud fra køer og grise); det kan bruges som en stabilisator, bindemiddel eller fortykningsmiddel i forskellige opskrifter.

Det siges at gelatine er meget godt for leddene, da det indeholder to aminosyrer kaldet prolin og hydroxyprolin, der interagerer positivt med reparationen af bindevæv. At spise gelatine kan derfor hjælpe med at forbedre bindevævet, hvilket er meget vigtigt for de interne led og for at lindre ledsmerter.

Gelatines andre gavnende egenskaber

Gelatine1

Gelatine har meget vigtige egenskaber, der kan hjælpe med at forbedre helbredet på mange måder. Blandt dens fordele finder vi følgende:

 • Gelatine er en fødevare rig på aminosyrer såsom arginin og glycin, der stimulerer muskelopbygningen.
 • Det er en fødevare, der ikke indeholder noget kolesterol eller fedt. Yderligere hjælper det med at øge stofskiftet og bidrager derfor til vægttab.
 • Ved at tilføje gelatine til andre fødevarer vil de være nemmere at fordøje, såsom kød og mælkeprodukter, der normalt er meget svære at fordøje. Gelatine reducerer også hævelse i bughulen og kan hjælpe med at regulere hormoner.
 • Et regelmæssigt indtag af gelatine kan hjælpe med at forhindre udviklingen af knogleskørhed og slidgigt.

Flere egenskaber

 • Det giver elasticitet og styrke til sener og ledbånd.
 • Gelatine har egenskaber, der hjælper med at styrke immunforsvaret.
 • Det stimulerer væksten af hår og negle og er derfor fremragende til skønhedsbehandling.
 • Det indeholder i alt 18 aminosyrer, hvoriblandt du kan finde otte ud af de ni essentielle aminosyrer. Vores krop ikke selv kan fremstille og derfor skal indtages igennem kosten.
 • Gelatine indeholder fluor, et kemisk stof, der i små mængder hjælper med at vedligeholde emaljen på tænderne og dermed forhindrer dannelsen af huller.
 • Det hjælper med at regenerere hudkollagen, et stof der også bidrager til dannelsen af knogler, sener, brusk og ledbånd der med årenes løb begynder at blive svage.
 • Det anbefales til at bekæmpe mavelidelser som gastritis og halsbrand, da det neutraliserer overskydende produktion at mavesyre.
 • Det kan være nyttigt til vægttab, da det giver en følelse af tilfredshed eller mæthed og mindsker appetitten.

Er du klar til at lindre ledsmerter ved hjælp af gelatine?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.