Sådan kan du lindre symptomerne på psoriasis med sarsaparrilla

Sarsaparrilla har anti-inflammatoriske egenskaber, som vi kan bruge sammen med hvidløgsolie til at lindre symptomerne på psoriasis.
Sådan kan du lindre symptomerne på psoriasis med sarsaparrilla
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Sådan kan du lindre symptomerne på psoriasis med sarsaparrilla. Psoriasis er en autoimmun hudsygdom, hvor kroppens forsvar angriber sine egne celler. Det fører til hududslæt, oftest omkring neglene og i hovedbunden.

Psoriasis er ikke smitsom, men den er genetisk betinget. Symptomerne kan forværres ved:

 • Infektioner
 • Stress
 • Tør hud

Psoriasis rammer oftere voksne og er hyppigere hos mænd end kvinder.

Sarsaparrilla

Sarsaparrilla

Sarsaparrilla er en busk, der gror i Asien, Afrika og Europa. Det har tynde, tornede stilke, som kan vokse op til 2 meter i højde.

Sarsaparrillarødder kan bruges som naturmedicin mod hudsygdomme og er efter sigende gode for blodomløbet.

Æterisk sarsaparrillaolie bruges også af mange mennesker.

Det er dog vigtigt at huske på, at sarsaparilla er naturmedicin, og dens medicinske virkning er ikke blevet bevist.

Se også denne artikel efter “Sådan kan du lindre symptomerne på psoriasis med sarsaparrilla”:

De bedste æteriske olier mod karsprængninger 

Medicinale egenskaber

Nogle anser sarsaparrilla for at være en naturlig udrenser, som renser nyresystemet og forbedrer mangelsymptomer.

Derudover hjælper det med at rense blodet og forbedrer dermed blodcirkulationen. Derfor hjælper det med at bekæmpe urenheder, der optræder på huden, såsom akne og udslæt forårsaget af psoriasis.

 • Sarsaparrilla kan også være et stimulerende middel til at producere hormoner som testosteron, hvilket gør det effektivt til at forhindre impotens.
 • Ligeledes kan det behandle hudforhold som eksem, psoriasis, dermatitis, spedalskhed og generel kløe. Dens anti-inflammatoriske egenskaber kan betydeligt forbedre svulensymptomer.

Sarsaparrilla mod psoriasis

Sarsaparrilla-ekstrakt har været en del af den traditionelle medicin til at lindre udslæt og afskalning i tilfælde som syfilis.

Udslæt forårsaget af denne medicinske tilstand er meget smertefuld. Derfor findes et naturligt middel nedenfor for at hjælpe med at bekæmpe psoriasis symptomer.

Te brygget på hvidløgsolie og sarsaparrilla

Olivenolie og hvidloeg

Hvidløg bruges nogle gange til huden. Selvom det kan hjælpe på nogle hudtyper, så er det ikke nødvendigvis godt for alle. Prøv dig derfor forsigtigt frem, før du smører hvidløg overalt.

Vi har allerede fortalt, hvor gavnlig sarsaparrilla er for huden. Men vi vil gerne nævne det igen, at det er fantastisk til rengøring af urenheder, og det er derfor, at kombinere det med hvidløg giver dig et endnu bedre resultat.

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • 2 teskefulde sarsaparrilla rod (10 g)
 • Hvidløgsolie (200 g)
 • Vatkugle

Forberedelse

 • Kog vandet i en gryde. Når den er klar, tilsæt sarsaparrilla roden og fortsæt med at koge det i 15 minutter.
 • Kombiner sarsaparrilla-infusionen med hvidløgsolien i en beholder med låg.
 • Lad blandingen afkøle. Når det er køligt, brug vatkuglen til forsigtigt at påføre behandlingen på det berørte område.

Bemærk: Du bør vide, at naturlige lægemidler ofte supplerer andre lægemidler eller recepter fra en hudlæge for at forbedre helingen og behandle symptomerne.

Anbefalinger

Person med psoriasis - lindre symptomerne paa psoriasis

Husk, at ved anvendelse af overdrevne mængder af en plante til medicinske formål kan det medføre følgevirkninger eller uventede bivirkninger på forskellige organer. Plante infusioner forbedrer det generelle helbred betydeligt. Lær mere om dem og hvilke fordele de kan tilbyde dig.

Hvis ubehag fra psoriasis fortsætter, sørg for at planlægge en dermatologist aftale. Det kan være en alvorlig infektion. Hvis du selv ønsker at forfølge sarsaparrilla rod behandlingen, skal du være meget forsigtig: Sort bryony kan se ud som sarsaparrilla, og det er giftigt.

Husk din hud er vigtig. Brug fugtighedscremer, der beskytter dig mod solen. Husk også, hvis din huds pH-værdi degenereres meget, kan det føre til endnu mere alvorlige medicinske tilstande som kræft.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Amira, S., Dade, M., Schinella, G., & Ríos, J. L. (2012). Anti-inflammatory, anti-oxidant, and apoptotic activities of four plant species used in folk medicine in the Mediterranean basin. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences.
 • Demo, A., Petrakis, C., Kefalas, P., & Boskou, D. (1998). Nutrient antioxidants in some herbs and Mediterranean plant leaves. Food Research International31(5), 351–354.
 • Langley, R. G. B., Krueger, G. G., & Griffiths, C. E. M. (2005). Psoriasis: Epidemiology, clinical features, and quality of life. In Annals of the Rheumatic Diseases.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.