Sådan gror du dit eget hvidløg derhjemme

Hvidløg er et af de mest udbredte krydderier i verden. Det giver en stærk, krydret smag og bruges i mange forskellige opskrifter.
Sådan gror du dit eget hvidløg derhjemme

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvidløg smager fantastisk og kan bruges i mange forskellige opskrifter. Det er nemt at gro hvidløg derhjemme. Lær hvordan her.

Du spørger sikkert, om det virkelig er praktisk at gå igennem hele forløbet med at forberede jorden, plante det og pleje planten. Svaret er ja. Ikke blot fordi det er sundere for dig, men også fordi det vil få dig til at værdsætte din mad endnu mere.

Fordele ved at gro hvidløg derhjemme

Hvidloeg
  • Du har en fuld garanti for, at dit hvidløg er fri fra gødning og giftige stoffer.
  • At arbejde med dyrkningen af hvidløg, eller en hver anden fødevare, er en meget belærende aktivitet, uanset hvor gammel du er. Det lærer dig at være forsigtig og tålmodig. Det hjælper dig også med at lindre spænding og lære at fokusere på nuet. Alt dette betyder en bedre følelse af velvære.
  • Hjemmedyrkede fødevarer har også større næringsmæssig værdi. Deres vitaminer og mineraler er ikke påvirket af særlige behandlinger, ulig mange af de produkter, man kan finde i supermarkedet.
  • Duften af hvidløg kan fremkalde minder af lækre retter og behagelige minder delt med venner og familie.
  • Udgifterne ved at gro dit eget hvidløg er lavere i det lange løb. Det er uden tvivl en meget nyttig måde at spare penge på.
  • Når dit hvidløg er blevet høstet, vil du have et meget friskt produkt.

Dette skal du bruge til at gro dit eget hvidløg derhjemme

Hvidloeg

Sandheden er, at gro og høste hvidløg er virkelig nemt. Du skal blot være sikker på, at det har nok sollys og vand (du vil blive nødt til at vande det ofte for at fugte jorden).

Det første, du skal gøre, er at købe et hvidløg og tage fedene fra hinanden uden at fjerne skrællen. Du ønsker måske at forberede jorden med en naturlig gødning. Hvis du vil plante hvidløget i et bed, skal du lave riller i jorden, hvor du vil plante fedene.

Plan fedene omkring 10 cm dybt med spidsen pegende opad. D u bliver nødt til at plante dem omkring 15 cm fra hinanden. Hvert fed vil vokse og blive til et helt hvidløg.

Er det virkelig så nemt? Der er en række ting, du skal huske på, når du forbereder jorden. Nedenstående vil vi gå i detaljer med hver ting.

Hensyn, der skal tages, før du gror hvidløg derhjemme

Hvidloeg
  • Det bedste tidspunkt til at plante hvidløg derhjemme er i løbet af foråret eller efteråret (på den nordlige halvkugle).
  • Hvis du vil plante det i en potte, bør den have en volume på mindst 3 liter og bør være mindst 25 cm dyb.
  • Hvis du vil plante det i din have, bør du holde dine rækker med hvidløg mindst 30 cm fra hinanden. På den måde vil dit hvidløg have nok plads til at vokse. Og du vil undgå, at planterne ødelægger hinanden lige fra starten.
  • Når du har plantet dit hvidløg derhjemme, vil du blive nødt til at vente 3 og en halv måned, indtil de er klar til at blive høstet.

For at være sikker på, at du får succes, skal du bruge meget frodig jord. Derfor anbefaler vi, at du tilføjer en god mængde kompost (eller gødning, hvis jorden er meget let) for at tilføje nærings til jorden.

Vi anbefaler også, at du kun bruger naturlig gødning til at give fylde til jorden med en høj kvantitet (og kvalitet) af næringsstoffer.

Pleje af dine hvidløg

Dine hvidløgsplanter kan godt lide masser af sol og vand. Derfor bør du plante dem et sted, hvor det vil blive udsat for meget sol.

For at holde jorden fugtig vil det være nødvendigt at vande det ofte. D u må ikke lade jorden blive tør, så vil du slå planterne ihjel.

Husk, at mængden af vand, du bliver nødt til at tilsætte til dine planter, også vil afhænge af klimaet og hvor du befinder dig i verden.

Hvis du vander dine planter for meget, risikerer planterne af få sygdomme. Men hvis du lader jorden blive tør, vil dit hvidløg blive meget mindre eller i ekstreme tilfælde slet ikke vokse.

At gro hvidløg derhjemme er meget simpelt. Men du skal have nogle ting i baghovedet, så du ikke får nogle problemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.