Hvordan du lukker porerne i din hud naturligt

Det er vigtigt at eksfoliere huden for at bevare en ren hud og blive fri for døde hudceller. Det forhindrer også skidt i at blokere hudporerne så du ikke får akne eller hudorme.
Hvordan du lukker porerne i din hud naturligt

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Flere forskellige årsager kan være grund til, at dine porer ser åbne ud og er uattraktive. Måske er huden blevet skadet af solen, måske er det nedarvet – men det kan også være en dårlig diæt eller mangel på eksfoliering og behandling af huden. Her vil vi prøve at give nogle forslag til at komme den dårlige hud til livs og lukker porerne på naturlig vis så du får en flottere hud.

Selvom modeller, filmstjerner og skuespillerne i reklamer altid fremstår med en helt ren hud uden den mindste urenhed eller bums, så har almindelige mennesker altså i et eller andet omfang åbne porer som er svære at skjule eller dække – det siger konventionel visdom i hvert fald. Der findes naturlige måder der kan hjælpe os på vej mod en flottere hud og en vej der lukker porerne så vores hud bliver smukkere – dem kigger vi på i dag.

 

Hvordan du lukker porerne

Følg disse trin for gradvist at slippe af med åbne og forstørrede hudporer.

Eksfolier to gange om ugen

Eksfolier og slip af med døde hudceller og alt den skidt som sidder og blokerer porerne – Du lukker porerne og slipper for aknen og hudormene. Brug en bomuldsklud fugtet med varmt vand og gnid forsigtigt på huden.

Ansigtspleje

Lav et dampbad en gang om ugen

Dette hjælper med at åbne porerne og eliminerer snavs og urenheder, og dine hudporer skulle gerne blive mindre. Kog noget vand i en stor gryde, og når det koger og begynder at boble, så læner du hovedet ind over det med et håndklæde over hovedet – ligesom når du f.eks. er forkølet eller har en forstoppet næse. Skyl ansigtet efter med varmt vand og tør forsigtigt dit ansigt.

Ansigtsmaske

Når du er færdig med dit dampbad er dine hudporer åbne og modtagelige og du vil få bedre resultater. Lermasker er højt anbefalede fordi de hjælper med at eliminere akne og de absorberer overskydende fedt i huden. De reducerer også porernes størrelse.

Ansigtsmaske

Vask dit ansigt hver morgen

Vask dit ansigt når du står op – det første du bør gøre når du står op er at vaske dit ansigt i varmt vand og anvende en hjemmelavet ansigtsmaske: Miks en halv kop vand, 1/4 kop mælk, to skefulde bagepulver og en æggehvide. Det vil rense din hud helt ned i dybden og eliminere bakterier på overfladen som blokerer hudporerne. Gnid forsigtigt ansigtsmasken på og skyl efter med varmt vand.

Aloe vera

Aloe vera besidder så mange gode egenskaber at den er svær at komme uden om – den er også god for din hud. Den kan hjælpe med at tone dit ansigt, afhjælpe urenheder og beskytte din hud mod skidt og snavs. Det bedste er selvfølgelig hvis du har en aloe vera plante derhjemme – bare skær et blad af og brug geléen. Anvend den på ansigtet og lad den tørre før du skyller efter.

Du kan også købe aloe veraen i butikker hvis ikke du har en plante derhjemme.

Kvinde der vasker ansigt

Andre hjemmeremedier for åbne porer

Mandelmaske

Knus 1/3 kop mandler til det er fint pulver og bland det med vand så du får en creme. Anvend det direkte på huden – start ved næsen og spred det ud til resten af ansigtet. Lad det virke i en halv times tid og vask derefter dit ansigt i varmt vand. Du må gerne gøre dette et par gange om ugen.

Kærnemælk

Dette er en rigtig gammel hjemmelavet måde at slippe af med uren hud på som også lukker porerne! I en hel uge skal du vaske dit ansigt før du går i seng og derefter anvende en lille smule kærnemælk på en vatrondel. Lad det virke i 20 minutter og skyl efter med koldt vand.

Groentsagsmaelk

Papaya

Brug indersiden af papaya-frugten og gnid det mod ren hud – lad det virke i 15-20 minutter og skyl efter med varmt vand. Det kan også afhjælpe fregner til en hvis grad!

Mayonnaise

Du kan selv lave mayonnaise ved at blande æg, citronsaft og olie eller du kan købe det i butikken. Anvend en skefuld på ansigtet og lad det sidde i 20 minutter. Din hud vil føles meget blødere bagefter – det er dog ikke en så god kur hvis man har fedtet hud.

Du kan endda bruge mayonnaise hvis dit hår savner glød.

Mayonaise

Appelsinjuice

Appelsinjuice er god mod åbne porer – og endda billigt. Syrerne i appelsinen eksfolierer rigtig godt og renser huden effektivt. Vitamin C‘en strammer huden op. Pres appelsinen og gør vatrondellen våd af juicen og anvend det på huden. En anden mulighed er at skære appelsinen i halv og anvende den direkte på huden. Lad det sidde og virke i 5 minutter og skyl efter med koldt vand. Det er bedst at gøre om aftenen – husk dog at huden umiddelbart efter kan se lidt underlig ud, så hvis du er på vej ud af døren, så gem det til en anden dag.

Havregrynsmaske

Smid en kop havregryn i blenderen og lad den køre til det er pulver. Tilføj det til en kop varm vand og miks det til det er en fin creme. Smør det direkte på ansigtet og lad det blive til det er helt tørt. Skyl efter med varmt vand.

Havregryn

Isterninger

Tag nogle isterninger og anvend dem direkte på ansigtet i ikke mere end 30 sekunder – huden må ikke føles brændende. Du vil mærke en effekt med det samme, og det er en rigtig god ide at gøre dette lige efter man har været i bad.

Bagepulver

Bagepulver

Lav en creme af lige dele bagepulver og varmt vand. Massér det rundt i ansigtet i cirkulære bevægelser i 30 sekunder og skyl efter med koldt vand. Gentag i en uge første gang, og derefter kun 3 gange om ugen.

Nu skulle du gerne have en god viden om hvordan du lukker porerne, giv vores tips et forsøg. Se hvad de kan gøre for dig!

Det kan interessere dig ...
Prøv denne ansigtsmaske for et naturligt løft
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv denne ansigtsmaske for et naturligt løft

Vidste du, at der er naturlige ingredienser, der, takket være deres egenskaber, kan hjælpe dig med at opnå et naturligt løft.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.