3 super simple fif: Sådan får du lysere hår!

Brug aldrig citronsaft alene, men kombiner det sammen med andre midler, så dit hår ikke tørrer ud.
3 super simple fif: Sådan får du lysere hår!

Sidste ændring: 28 september, 2018

Er det muligt at lysne sit hår på en nem og naturlig måde? Selvfølgelig er det det! Disse tips og tricks er nemme at indføre i din daglige rutine, hvad enten du gerne vil ændre dit look eller bare gerne vil prøve noget nyt. Det vil ikke kun give dit hår en lidt anderledes og lysere tone, men vil også gøre håret sundere og få det til at skinne mere. Er du klar til at prøve lysere hår?

1. Den helt simple vej til lysere hår: Kamille og citron

Få lysere hår med nogle simple tricks

Allerførst skal det nævnes, at disse tips til et naturligt lysere hår ikke vil føre dig hele vejen til platinblond hvis dit hår er mørkebrunt. Med disse tips vil dit hår kunne få en lysere, mere skinnende tone og farve. Hvis dit hår naturligt er kastanjefarvet, vil det f.eks. kunne få en mere gylden nuance.

Kamille er et af de mest brugte produkter til at lysne håret, og for at få den til at virke endnu bedre, kan du blande kamille med citronsaft.

Citronsaft er en af de mest effektive ingredienser til naturligt at lysne dit hår, men med tiden virker det  udtørrende. For at undgå dette, anbefaler vi en blanding af citronsaft og kamille, så dit hår er bedre beskyttet mod udtørring. Hvordan? Opskriften er nem. Kog to kopper vand og sæt to poser kamillete i. Når teen koger, tag den af varmen og lad afkøle i køleskabet.

Når teen er kølet af, tilføj saften fra en halv citron. Påfør blandingen på fugtigt hår med en sprayflaske. Lad det sidde i 20 minutter, før du vasker håret med din normale shampoo og brug derefter en god balsam for at give håret fugt. Gør dette to gange om ugen og du vil se, hvor lækkert dit hår bliver!

2. Æg, øl og citron

Lav en shampoo af æg, øl og citron, som giver lysere hår

Dette er en anden god mulighed, som kan bruges to gange om ugen. Som du kan se, bruger vi endnu engang citronsaft, da det naturligt lysner dit hår. Men husk aldrig at bruge det alene – citron har nogle egenskaber, som kan skade dit hår i længden. Så pas på!

Derfor tilføjer vi nogle ingredienser som, ud over at lysne dit hår og få det til at skinne, giver næring til dit hår og gør det skinnende og silkeblødt. I med øl og æg!

Instruktioner:

  • Pisk et æg tykt
  • Tilføj en halv kop alkoholfri øl
  • Rør godt sammen og tilføj saften fra en halv citron

Masser blidt blandingen ind i dit fugtige hår. Lad det sidde i 20 minutter før du vasker det ud med en shampoo og brug derefter en god balsam. Du vil kunne se, hvor skinnende dit hår bliver, og med tiden vil det også blive lysere.

3. Honning, citron og æblecidereddike

4-spray-hair

Du vil elske denne blanding! Den er nem og giver fantastiske resultater og lysere hår, som du vil kunne se fra gang til gang. Igen er citronsaft den uundværlige ingrediens. Vi smider bare et par ekstra ingredienser med, så dit hår forbliver sundt og stærkt. Husk at følge alle de følgende punkter, uden at springe noget over!

  • Varm en kop vand og tilføj to spsk honning
  • Når blandingen koger, tilføj to spsk æblecidereddike og saften fra en halv citron.
  • Rør grundigt og lad blandingen køle af i dit køleskab. Når det er koldt, kan du påføre det til fugtigt hår.
  • Brug en sprayflaske hvis det er nemmere, eller masser blandingen ind i håret. Lad det sidde i 20 minutter.
  • Afslut med at vaske dit hår som normalt og husk en god balsam. Du vil se fantastiske resultater.

Ingen mirakelvirkning på mørkt hår

Husk på, at hvis du har meget mørkebrunt hår, vil de her hårmasker ikke pludselig gøre dit hår helt lyst. De tricks, som vi har givet i artiklen, vil lysne dit hår, men det er ikke nok til at ændre din hårfarve totalt. Ved regelmæssig brug, vil det dog kunne give dig naturlige highlights og få dit hår til at se smukkere ud.

Husk også at passe på, når du bruger citronsaft, og brug det aldrig alene i dit hår, da det vil udtørre og ødelægge håret uden hjælpen fra de andre ingredienser. Den bedste måde at bruge citronsaft på, er netop i kombinationen med andre ingredienser som beskrevet ovenfor. Derudover bør du altid slutte af med at bruge en god balsam for at beskytte dit hår og give fugt.

Hvor mange gange om ugen kan du så bruge maskerne? Ca. to gange om ugen er passende. Det er nemt og effektivt og du vil kunne se, at de hår ser mere skinnende og lækkert ud på ingen tid. Prøv det!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.