2 måder at fjerne strækmærker naturligt på

Afhængigt af hvor alvorlig de er kan det være mere eller mindre vanskeligt at fjerne dine strækmærker. Hvis de stadig har en rødlig farve, er det muligt, at du kan få dem til at forsvinde helt
2 måder at fjerne strækmærker naturligt på
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Strækmærker kan være en hovedpine for en masse mennesker. De menes normalt kun at være en plage for kvinder, men mænd kan også lide af dem. Her får du 2 måder at fjerne strækmærker naturligt på.

Vi henviser til de uregelmæssige linjer som er rødlige i farven på overfladen af ​​huden.

De er resultatet af en stræknings proces, der forekommer i de øvre lag af huden, især lige under overfladen.

Problemerne i forbindelse med strækmærker er typisk forbundet med deres udseende.

Folk finder frem til at de påvirker deres selvværd og gør dem nervøs for at fremvise deres kroppe i  det offentlige (svømmebassiner, stranden, andre steder) på grund af, hvad folk måske siger om dem.

De mest indflydelsesrige faktorer og placeringer af strækmærker

Som enhvert andet kosmetisk problem, er der visse faktorer, der påvirker deres udseende, og nogle er mere lette at kontrollere end andre.

I tilfælde af strækmærker, er deres tilstedeværelse tilskrevet udsving i kropsvægt. Det betyder, at din vægt er gået op og ned på en ukontrolleret måde.

Men vægt er ikke den eneste indflydelsesrige faktor i forbindelse med udseendet af strækmærker.

En voldsom vækst i puberteten er en anden almindelig årsag, idet din hud begynder at strække sig til det punkt, hvor den mister sin elasticitet, hvilket resulterer i de lyse varemærker.

En anden faktor, der regelmæssigt forårsager forekomsten af ​​strækmærker er graviditet. I disse tilfælde er mærkerne placeret i maveregionen og på siderne.

Baseret på de ovennævnte faktorer, er det nemt at udpege dele af kroppen, hvor disse rødlige mærker sandsynligvis vil blive vist, selvom de kan være påvirket af en række andre faktorer.

De vigtigste områder er maveregionen, brysterne, balderne, lårene og hofterne. Selv om de alle starter ud med en rødlig farve, er der andre nuancer, som solbrun og hvid. Det varierer fra person til person.

Naturlige måder at fjerne strækmærker på

Strækmærker er en hudlidelse, der let udvikler sig eller fremskrider. Dette betyder, at ikke alle dine strækmærker er på samme stadie.

Af denne grund kan nogle af dem blive elimineret og andre kan kun behandles.

Generelt er disse opdelt med hensyn til deres udseende. De nyeste af dem beholder deres rødlig nuance, mens dem, der har været på huden i længst tid normalt er hvide.

Som nævnt ovenfor kan begge typer behandles. Røde strækmærker er meget nemmere at udviske og kan endda elimineres helt.

Nedenfor vil vi vise dig nogle naturlige alternativer til at behandle dem ordentligt.

1. Citron og olivenolie

Citron er en citrusfrugt, der er meget populær baseret på dens medicinske og æstetiske anvendelser.

Takket være dens eksfolierende og afblegende egenskaber er den fantastisk til at bruge på huden. Det er citronsyre, der forårsager dette, en af de vigtigste komponenter i citroner.

På den anden side, er olivenolie en anden meget fordelagtig ingrediens, som fremmer sundheden i huden, takket være dens indhold af vitamin E – et vigtigt næringsstof for overhuden.

Hvis du bruger dem sammen, danner disse ingredienser et fremragende naturligt alternativ til at fjerne strækmærker og efterlader din hud med et strålende udseende.

Ingredienser

 • 1/2 citron
 • 10 dråber ekstra jomfru olivenolie

Anvendelse

 • Gnid den halve citron over det område, hvor strækmærkerne er for at blødgøre dem i saften.
 • Samtidig med det så udfør en cirkulær massage, der varer omkring 10 minutter.
 • Vent yderligere 10 minutter, og massér ekstra jomfru olivenolie ind i huden, indtil den er absorberet fuldstændigt.

2. Røde vindruer

Vindruer

Druer er normalt beregnet til forbrug som en let og naturlig snack. Men få mennesker er klar over, hvor sunde de kan være for din hud.

Disse små, lækre frugter har meget stærke antioxidant egenskaber, så de kan derved bidrage til at forbedre udseendet af lette strækmærker.

Ingredienser

 • 10 røde druer
 • 1 kop yoghurt naturel (200 g)

Forberedelse og anvendelse

 • Uden at fjerne skindet eller kernerne, så mos druerne og gem dem i en skål.
 • Tilsæt en kop almindelig yoghurt til de moste druer og bland godt.
 • Anvend denne blanding til dine strækmærker ved hjælp af  cirkulær massage.
 • Lad det sidde i 20 minutter, før skylning med koldt vand.

Nu kan du prøve at fjerne strækmærker naturligt ved hjælp af vores 2 måder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.