10 skønhedsfordele ved kokosolie

Skønhedsbehandlinger kan være dyre, og er ikke i alle tilfælde så effektive som de lover.
10 skønhedsfordele ved kokosolie
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Der er adskillige skønhedsfordele ved kokosolie, en af dem er at den er en fremragende fugtgiver. Man kan lave hjemmelavede produkter baseret på kokosolie, som er meget effektive til at tilføre fugt til håret, ansigtet, neglene, hænderne og kroppen generelt.

Hvis du vil undgå at bruge så mange penge, men gerne vil se yngre og smukkere ud, kan du drage fordel af forskellige naturlige ingredienser, såsom kokosolie. I denne artikel vil vi gerne fortælle dig mere om oliens skønhedsfordele.

Fra nu af vil kokosolie være din bedste ven. Du kan nyde alle dens gode egenskaber på de følgende måder, uden at behøve at besøge en skønhedsklinik.

De 10 skønhedsfordele ved kokosolie:

1. Hårmaske

Kokosolie i en skaal

Når kokosolie er under 23 grader varmt bliver den fast, som var det en creme. Ved denne temperatur kan du bruge den som hårmaske, der kan gøre håret skinnende og blødt igen. Når du har vasket dit hår i almindelig shampoo i badet, skal du påføre et godt lag, især på hårspidserne. Lad det virke i 5 minutter og skyld ud med rigeligt varmt vand. Gentag en gang om ugen.

Vi anbefaler også denne artikel efter “10 skønhedsfordele ved kokosolie”:

Sådan får du flot hår med kokosolie

2. Fugtighedscreme

Hvis du bruger natcreme kan du tilføje et par dråber kokosolie. Bland det rigtig godt og smør det i ansigtet inden du går i seng. På denne måde udnytter du ingredienserne maksimalt, og efter et par dage får du et glattere og yngre ansigt.

3. Deodorant

Kokos

Hvis du ikke vil bruge kemiske deodoranter, hvoraf mange kan irritere huden, så er det bedste du kan gøre at skifte dem ud med en hjemmelavet opskrift, som for eksempel:

Ingredienser

 • 2 dråber kokosolie (2 g).
 • 1 spsk bagepulver (10 g).
 • 2 dråber essentiel olie efter eget valg (2 g).

Tilberedning

 • Put bagepulveret i en beholder.
 • Hæld langsomt kokosolien i.
 • Bland ingredienserne grundigt.
 • Tilsæt den essentielle olie når det er blevet som en pure.
 • Mix det til en ensartet blanding.

Anvendelse

Læs også denne artikel efter “10 skønhedsfordele ved kokosolie”?

5 naturlige deodoranter til at eliminere dårlig lugt i armhulerne

4. Massage

Kokosolie er meget næringsrig, og kan bruges i opvarmet tilstand til at løsne musklerne. Tag et par dråber i håndfladerne, og gnid det ind i det ømme område.

Det er også rigtig godt til at forbedre hudens tilstand, ved strækmærker eller appelsinhud. Her skal du så massere området efter et bad, da porene så er mere åbne og olie trænger lettere ind.

5. Læbepomade

Kvinde der smoerer sine laeber

Sol, kulde, klor fra bassinet, eller væskemangel kan altsammen påvirke dine læbers tilstand. Husk på at dette er et meget følsomt område. Sprukne og tørre læber forsvinder på et par dage, hvis man smørrer et par dråber kokosolie på, hver morgen og aften.

Du kan også købe en kokosoliepomade og have den i tasken, til når dine læber bliver tørre, brændende eller lignende. Den optages med det samme og har en dejlig tropisk smag.

6. Makeupfjerner

Det er meget vigtigt at du fjerner makeup omkring øjnene hver aften når du kommer hjem, for at undgå irritation eller infektioner. Derudover anbefaler vi at du fjerner din foundation og blush, så porene ikke bliver tilstoppet, og din hud kan ånde. hertil kan du anvende et par dråber kokosolie på en stump vat. lav cirkelbevægelser uden at skrubbe for hårdt, for at undgå irritation.

7. Barberings-creme

Skraber og barber creme - skoenhedsfordele ved kokosolie

Hvis du bruger denne metode til at fjerne hår fra dine ben eller armhuler, kan du få gavn af kokosoliens fugtende egenskaber. Hertil skal du bruge det i form a en creme (du skal bare sætte det i køleskabet et par timer). Det vil også forhindre indgroede hår og rødmet og irriteret hud efter hårfjerningen.

8. Eksfoliant er bare en af de mange skønhedsfordele ved kokosolie

Der findes mange hjemmelavede opskrifter som kombinerer kokosolie med andre ingredienser som virker eksfolierende, såsom sukker, kaffegrums og salt. Sukkeret blødgør, og kaffegrumsen fjerner døde hudceller. Nedenfor kan du se hvordan du laver en eksfoliant baseret på kokosolie og sukker.

Ingredienser

Tilberedning

 • Put sukkeret i en beholder.
 • Hæld langsomt kokosolien i.
 • Bland det grundigt.
 • Lav en ensartet og sandet creme

Anvendelse

 • Påfør det på huden, der er nyvasket og tørret.
 • Masser det ind i 5 minutter.
 • Skyl væk med varmt vand.
 • Smør fugtighedscreme på bagefter.

Du kan lave større portioner af blandingen, bare følg forholdet 2 dråber olie for hver skefuld sukker (eller tilsvarende).

9. Få bløde neglebånd, en af de mange skønhedsfordele ved kokosolie

Person der ordner negle - skoenhedsfordele ved kokosolie

Der er næppe noget smukkere end velholdte hænder og negle. Neglebåndene bør ikke fjernes, da de virker beskyttende mod bakterier og vira der kommer i kontakt med huden. Men vi kan forbedre deres udseende så de ikke ser tørre og beskadigede ud.

Hvordan? Det er let. Put en dråbe kokosolie på bagsiden af din højre hånd. Brug en vatpind til at smøre det på neglebåndene. Masser let, og lad det trænge ind. Gør det samme med den anden hånd. Denne hjemme-behandling vil også kunne give dig negle som er stærkere og gror hurtigere.

10. Håndcreme af kokosolie, er den sidste af de mange skønhedsfordele ved kokosolie

Hvis du allerede har brugt kokosolie til at forstærke dine negle og neglebånd, hvorfor så ikke bruge dens fugtende egenskaber til at få pænere, sundere og blødere hænder?

Put et par dråber kokosolie på dine hænder og masser det godt ind. Du kan også bruge det på fødderne.

Vi håber du har lært mere om de mange skønhedsfordele ved kokosolie og vil bruge det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Krishna, A. G. G. ., Raj;, G., Singh, B. A. ., Kumar, P. K. P. ., & Chandrashekar, P. (2010). Coconut oil: chemistry, production and its applications. Indian Coconut Journal. https://doi.org/10.1111/j.1751-908X.2004.tb00761.x
 • Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2010). Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000313516
 • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
 • 1G. S. Vala, 2, & P. K. Kapadiya. (2014). Medicinal Benefits of Coconut Oil. International Journal of Life Sciences Research .

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.