Opskrift på tibetansk hvidløgsolie

I dag forklarer vi dig hvorfor hvidløgsolie er sundt for din krop. Vi viser dig også, hvordan du laver din egen tibetanske hvidløgsolie, som både kan bruges som naturmedicin og krydderi.
Opskrift på tibetansk hvidløgsolie
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Bedømt og godkendt af diætist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Tibetansk hvidløgsolie er en oldgammel fødevare som blev brugt i gamle dage til at forbedre sundheden. Selvom du er sund, kan du stadig nyde godt af at bruge hvidløgsolie som et krydderi i dine retter. Vær ikke bange for at tilføje denne ekstra dosis godhed til din kost.

Hvidløgsolie har så mange medicinske egenskaber, at vi alle skal tilføje det til vores kost for at forblive sunde samt forebygge og behandle sygdomme. Du kan også købe det i kapsler eller endnu bedre, tilberede din egen tibetanske hvidløgsolie derhjemme, for at hjælpe dig selv og for være i kontrol med processen.

I dag forklarer vi dig om alle de mange grunde hvidløgsolie er sundt for din krop. Den styrker dit immunforsvar og giver din krop vigtige vitaminer. Hvidløg beskytter dig også mod de frie radikaler.

Denne tibetanske hvidløgsolie kan nemt blive del af din kost. Vi forklarer dig, hvordan du laver den, så du altid have et glas stående i dit køkkenskab.

Derfor er hvidløg så sundt

Skål med hvidløg

Fremfor alt er hvidløg en superføde med gode egenskaber til dit helbred. Det har været brugt til at helbrede mange, mange forhold siden oldtiden.

Dens egenskaber er mere og mere baseret på sine to sulfider: Allicin og diallyl. Det indeholder dog også aminosyrer, vitaminer B og C og mineraler som magnesium, kalcium, selen, fosfor, jern og kalium.

Overordnet har hvidløg nedenstående egenskaber:

 • Er et kraftfuldt, naturligt antibiotikum der bekæmper vira, bakterier, svampe og parasitter.
 • Har anti-carcinogene egenskaber.
 • Er en antioxidant.
 • Hjælper med at reducere vandretention og forbedrer nyrefunktionen.
 • Balancerer dit nervesystem.
 • Forebygger hjerte-kar-sygdomme ved at forbedre cirkulationen og reducere kolesterol og højt blodtryk.
 • Hjælper med lavere blodsukkerindhold.
 • Beskytter din lever og galdeblære og fremmer elimineringen af toksiner fra kroppen.
 • Forbedrer hudens sundhed og udseende. Det mindsker akne, psoriasis og andre hudlidelser.
 • Hjælper med at regulere din fordøjelsesproces.
 • Er et naturligt afrodisiakum.

LÆS OGSÅ: 5 naturlige drikkevarer til at forbedre blodcirkulationen

Sådan spiser du hvidløg for at få mest ud af det

Den ideelle måde at drage fordel af alle de helbredende egenskaber hvidløg har på et forebyggende niveau eller som vedligeholdelse er, at indtage en fed hvidløg om dagen.

Virkningerne på en tom mave er meget kraftige. Det er dog bedre at forbruge det som en del af dine andre måltider. Hvidløg kan tilberedes og vil bibeholde nogle egenskaber, men ikke på samme niveau af styrke.

Den tibetanske kultur afslører også deres gamle hemmeligheder til at helbrede med hvidløg. Tibetanske munke opfandt en opskrift af hvidløg marineret i alkohol og gav instruktioner om, hvordan man konsumerer det gradvist. Indtaget på denne måde assimilerer vores kroppe disse egenskaber mere gradvist.

I dag kan du også købe hvidløgsolie i kapsler. Disse er stærkt anbefalede til dem, der ikke kan udstå lugten eller ikke kan fordøje det godt, og for alle andre der ikke kan lide at spise det uanset årsagen. Her er den tibetanske opskrift for marinering af hvidløg i olivenolie. På den måde tilføjer vi dyderne af to meget sunde fødevarer.

Opskrift på tibetansk hvidløgsolie

Tibetansk hvidløgsolie i glas

Hvis det er muligt, brug økologisk hvidløg. Når du bruger dette lægemiddel til medicinske formål, er det meget vigtigt at maden er fri for pesticider og andre giftige kemikalier. Ellers kan det fjerne de positive virkninger af dette middel.

Ingredienser

 • 4 kopper ekstra jomfruolivenolie
 • 30 fede hvidløg

Fremgangsmåde

 • Skræl og pille først hvidløgene, skær hvidløgene halvt over og læg dem i en forseglet glas beholder.
 • Derefter tilsættes ekstra jomfruolivenolie indtil det dækker hvidløgene.
 • Luk derefter glasset tæt og opbevar den på et mørkt, køligt og tørt sted i 30 dage. Sæt det ikke ind i køleskabet.
 • Ryst derefter flasken lidt hver anden eller tredje dag.
 • Efter denne tid sigt olien for at fjerne hvidløgene (som du stadig kan indtage) og bevar hvidløgsolien.

LÆS OGSÅ: Tre midler med guavablade mod udflåd

Sådan bruger du tibetansk hvidløgsolie

Du kan bruge dette middel på flere måder afhængigt af formålet med din behandling:

 1. Tag en spiseskefuld om dagen som en forebyggende foranstaltning. Du kan gøre dette alene eller ledsaget af mad. Altid forbrug det lige fra flasken, så du ikke går glip af alle dens egenskaber.
 2. Brug denne hvidløgsolie som krydderi til enhver ret (salater, pasta, supper, saucer osv.). Hvis du vil have en lidt rundere smag, skal du bruge mindre hvidløg eller tilføje mere olie fra en anden flaske.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Soto, V., Camargo, A., González, R., & Galmarini, C. (2007). Síntesis y purificación de ajoeno y su cuantificación en aceites comerciales de ajo Synthesis and purification of ajoene and its quantification in commercial garlic oils. Revista de La Facultad de Ciencias Agrarias.
 • Navarro, M. C. (2007). Posibilidades terapéuticas del bulbo de ajo (Allium sativum). Revista de Fitoterapia.
 • Ardila, M., Vargas, A., Pérez, J., & Mejía, L. (2009). ENSAYO PRELIMINAR DE LA ACTIVIDAD ANTIBACTERIANA DE EXTRACTOS DE Allium sativum, Coriandrum sativum Y Eugenia vulgaris FRENTE A Clostridium perfringens. Biosalud.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.