Ristede mandler og rosmarin til forbedring af hukommelsen

Vores hukommelse er den hjernefunktion der tillader os at registrere, opbevare, og genkalde oplevelser. Dette sker som resultat af gentagende synaptiske forbindelser imellem neuronerne, hvilket skaber neuronale genveje.
Ristede mandler og rosmarin til forbedring af hukommelsen

Sidste ændring: 30 november, 2018

Størstedelen af befolkningen har kapaciteten til at huske millioner af ting igennem livet. Når nogen husker noget i en periode men senere glemmer det, så er dette hvad vi kender som korttidshukommelsen. I denne artikel vil vi fortælle dig om ristede mandler og rosmarin til forbedring af hukommelsen.

At træne denne hukommelse hjælper med at styrke den igennem dit liv, og gøre den stærk til de år kommer, hvos vi ikke har de samme evner som vi havde da vi var unge. At læse, skrive, lytte til musik, studere eller spille, samt mange andre ting, kan hjælpe med at træne din hukommelse så du ikke så lidt glemmer ting, og vil hjælpe dig med at reducere risikoen for neurodegenerative problemer.

Noget andet essentielt til at have en god hukommelse er en sund diæt. Vores kroppe optager essentielle næringsstoffer fra den mad vi spiser, både for at kunne fungere ordentligt på et fysisk niveau, men også psykologisk. I denne artikel vil vi tale om de specifikke fordele ved stegte mandler og rosmarin for din hukommelse.

Hjælp din hukommelse med stegte mandler og rosmarin

En kombination af mandler, rosmarin og andre naturlige ingredienser kan være et lækkert naturligt supplement til fordel for vores hjerne og hukommelse.

Fordele ved mandler

Skaal med mandler

Dennne nød indeholder phenylalanin, en substans som hjælper hjernen med at producere dopamin, adrenalil og noradrenalin. Hyppig indtagelse af mandler hjælper med at forbedre hukommelsen, samt overkomme problemer med depression.

Grundet deres høje indhold af fedtsyrer og andre næringsstoffer, så stimulere de både hjernefunktionerne og nervesystemet.

Mandler indeholder sporstoffer og polyumættede fedtsyrer, som kan påvirke hjernens processer hvis de er i mangel. De er også en god ressource når det gælder vand, proteiner, fedt, kulhydrater og cellulose; vitaminer B1, B2, PP, C, A, D y E; calcium, fosfor, jern, kalium, sodium, magnesium, sulfur, klorin, mangan, kobber, og zink. De indeholder også 8 essentielle aminosyrer som vores kroppe har behov for.

Mandler er ideelle til en sund og afbalanceret diæt. At indtage dem giver en følelse af mæthed, hvilket også hjælper med at kontrollere lysten til at spise.

Fordele ved rosmarin

I et studie offentliggjort i Therapeutic Advances in Psychopharmacology, blev det afsløret at duften af rosmarin kan hjælpe med at forbedre mental udvikling. Derudover, kan det forbedre den hastighed og effektivitet som hjernen behandler information med. I et studie udført af the University of Northumbria, i Newcastle (England), blev det opdaget at duften af rosmarin forbedre hukommelsen fra 60% til 75%. it was discovered that the smell of rosemary increase memory by 60% to 75%. Rosmarin vil hjælpe med at huske gamle minder, men vil også styrke hukommelsen til at huske simple ting såsom daglige facts, datoer, opgaver eller steder hvor specielle ting er blevet efterladt, samt andre ting.

Forskerne fandt også ud af at aromaen ved rosmarin kan hjælpe med at stimulere kapaciteten til at færdiggøre matematiske øvelser, og derfor, den fremadrettede hukommelse, som er det der hjælper os med at huske opgaver som vi gerne vil færdiggøre i fremtiden.

Hvordan tilbereder man ristede mandler med rosmarin?

Mandler

For at udnytte fordelene ved mandler med rosmarin, så er en god mulighed at anvende denne lækre opskrift, som er yderst smagful og ideel at nyde på et hvilket som helst tidspunkt.

Ingredienser

 • 2 kopper hele mandler (340 g)
 • 1 spiseskefuld kokosolie(16 g)
 • 1 spiseskefuld fint hakket rosmarin (10 g)
 • ½ teskefuld chili pulver (2.46 mg) (valgfrit)
 • ¾ spiseskefuld havsalt (3.7 mg)
 • En knivspids rød peber

Instruktioner

 • Forvarm ovnen til 330 °F (165 °C).
 • Beklæd en stor bakke med bagepapir og sæt det til side.
 • I en skål, skal du kombinere alle ingredienserne godt, indtil mandlerne er dækket jævnt til.
 • Placer et enkelt lag af mandelblandingen ovenpå bakken, og placer det i ovnen.
 • Bag ved 330 °F (165 °C) i 20 minutter, eller indtil de er let ristede.
 • Lad det afkøle til stuetemperatur og nyd det!

Med det mål at forbedre hukommelsen, så bør denne opskrift ofte være inkluderet i din diæt. Fordelene vil selvfølgelig først være at se over en længere periode, når kroppen har modtaget sine daglige næringsstoffer.

Udover at forbedre hukommelsen, så kan denne opskrift også hjælpe os med at kontrollere angst og sænke stress. Duften af rosmarin tilføjet til fordelene ved mandler, bliver sammen til en fantastisk allieret til også at forbedre dit generelle humør.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.