Enkel opskrift til behandling af irritabel tyktarm, du bør prøve

Udover at sørge for at have en god diæt, så vær også opmærksom på at kontrollere dit stressniveau, angst, og alle andre typer negative følelser som også kan irritere dit tarmsystem.
Enkel opskrift til behandling af irritabel tyktarm, du bør prøve
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

 Lider du ofte af irritabel tyktarm? Læger ved stadig ikke præcist hvad der forårsager det, men det er almindeligt iblandt os, og kan behandles og gøres mildere. Læs med og lær denne simple opskrift til behandling af irritabel tyktarm.

Vi ved at det er en tilbagevendende sygdom, som påvirker kvinder oftere end mænd og sommetider hænger sammen med stress. Der er tidspunkter hvor vi lider af forstoppelse og senere diarré… så hvilken slags medicin passer bedst? Vi bør selvfølgelig altid følge lægelige anbefalinger. Men det er også godt at inkludere et par naturlige opskrifter. I denne blog anbefaler vi følgende.

Naturlig behandling af irritabel tyktarm: aloe vera juice med mynte

1. Hvilke ingredienser har jeg brug for?

Først vil vi gerne gøre en ting helt klart. Mediciner aldrig dig selv, og glem aldrig de anbefalinger som specialister giver dig. Vær også opmærksom på det at fortsat anvendelse af medikamenter har en tendens til at give langvarige bivirkninger. Problemer med leveren, nyrerne… og løsningen? Tag kun den nødvendige medicin og supplementer det dagligt med naturlige strategier.

Vi invitere dig hermed til at begynde din behandling med denne opskrift:

 • To store skefulde aloe vera gele (40 gram)
 • Pebermynte blade: 15 gram (hvis du har mynteolie kan dette også anvendes).

2. Hvorfor vil disse ingredienser hjælpe mig med at behandle irritabel tyktarm?

Massage kan være en simpel behandling af irritabel tyktarm

Aloe vera: ved at indtage aloe vera over en periode på 10 dage, vil det lindre inflammationen og irritationen af tyktarmen. Det er en af de få fødevarer som ikke omdannes til gas når den indgår i tarmen. Den er anti-inflammatorisk og har healende egenskaber. Den blødgører og toner. Den stopper sammentrækker forårsaget af smerte. Den regulerer afføring, og forebygger både forstoppelse og diarre.  Takket være aloe vera, kan tyktarmen bedre absorbere næringsstoffer. Vi kan heller ikke overse det faktum at den eliminere skadelige bakterier, som altid kan gøre os syge.

 • Pebermynte: Fordelene ved pebermynte og dens passende anvendelse som behandling af irritabel tyktarm blev fremlagt i The British Medical Journal. Menthol hjælper os, for eksempel, med at formindske muskelsammentrækninger ved at afslappe væggene på tarmen. På denne måde reducere den smerte, kramper, forstoppelse og diarre. Konklusionen var klar, pebermynte skiller sig ud som den mest effektive form for terapi til symptomer på irritabel tyktarm.

Så som du kan se, kan vi via anvendelse af aloe vera reducere inflammation i tarmen, og mynte vil lindre ubehaget og smerten.

3. Hvordan tilbereder jeg min behandling med aloe vera og pebermynte?

myntete

Drik to glas om dagen. Et om morgenen på tom mave og endnu et efter aftensmaden. Det er ikke særligt kompliceret at fremstille. Først skal du opvarme to glas vand (250 ml). Når det begynder at koge, kan du tilføje 40 gram aloe vera gel.

 • Rør det rundt indtil det er godt opløst, og tilføj herefter pebermynte bladene. I stedet for mynteblade, kan du også anvende pebermynte olie. Men i dette tilfælde bør det tilføjes når blandingen er varm men ikke kogende. Anvendes mynteblade skabes der en infusion.
 • Så snart disse ingredienser er blandet godt sammen og deres essens er kommet i vandet, så fjern det fra varmen og tillad det at afkøle.
 • Drik det altid varmt, ved stuetemperatur. En kop på tom mave og endnu en efter aftensmaden 10 dage i træk. Det er ideelt hvis du også gentager denne behandling hver måned. På denne måde vil du rense tyktarmen og styrke hele dit fordøjelsessystem. En fantastisk medicinsk drik.

Andre anbefalinger til behandling af irritabel tyktarm

roedbede

Undgå at indtage mælkeprodukter, fedtholdige produkter eller krydderier. Undgå drikke med kulsyre og kaffe.

 • Spis små kvantiteter på forskellige tidspunkter dagen igennem. Det er bedre at spise en lille smule 6 forskellige gange, for eksempel.
 • Forøg dit indtag af fiber og grøntsager.
 • Det er godt at tilberede salater med papaya.
 • Sveske juice er meget medicinerende og det er havregryn med æble også.
 • Hørfrø passer også godt til at behandle irritabel tyktarm.
 • Kamille te eller kanel te om eftermiddagen vil også hjælpe dig med at få det bedre.
 • Rødbede og gulerodsjuice, udover at være meget nærende, arbejder for at rense og beskytte din tyktarm. De er perfekte at spise til aftensmad, for eksempel.
 • Undgå, eller reducer dine stressede situationer så meget som muligt. Negative følelser, angst eller bekymringer fungerer som triggere for irritabel tyktarm.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.