Medicinske urter til behandling af urinsyre

Et overskud af urinsyre i kroppen kan føre til gigt, ledsmerter og inflammation, og endda leversvigt! Med en sund kost og de gode medicinske urter nævnt i artiklen, kan man forebygge og handle mod et overskud af urinsyre i kroppen.
Medicinske urter til behandling af urinsyre
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Urinsyre er et meget almindeligt problem i dag. Dårlige vaner og en dårligt kost er uden tvivl de vigtigste faktorer, som forårsager at affaldet fra stofskiftet udledes i blodet. I denne artikel, vil vi forklare, hvordan naturen kan arbejde for dig ved hjælpe af medicinske urter til behandling af urinsyre!

Gode medicinske urter til at reducere urinsyre

Kvinde der har oemme punkter

Vi har alle et vist niveau af urinsyre i kroppen. Så længe det holder sig i balance, er det ike noget problem. Men når man spiser en dårlig kost, ophobes det, der kaldes puriner, hvilket er affaldet fra nedbrydningen af protein fra dyrekød, sammen med kaffe og især alkoholiske drikke.

Hvad sker der med kroppen, når den indeholder et overskud af urinsyre? Effekterne er gigt, ledsmerter og inflammation. Og man bør virkelig være forsigtig, for den mest ekstreme risiko, man kan opleve, er at urinsyren kan forårsage nyre- eller leversvigt, hvilket man bør have for øje.

Et andet faktum, man bør huske på, er at urinsyre også resulterer i forhøjet pH i blodet, hvilket kan forårsage svigt i forskellige organer, sænke immunforsvaret og forårsage træthed, sygdomme, knogleskørhed.

Behandling af urinsyre

Hvad kan man så gøre for at reducere indholdet af urinsyre i kroppen og undgå disse seriøse problemer? Stop med at spise rødt kød, dyreprotein, fedt, kødpålæg, alkohol, raffineret mel, salt, sukker, kulsyreholdige drikkevarer med mere.

Til gengæld bør man forbedre sin kost ved at øge sit indtag af grøntsager, frugt og kornprodukter. Det er bedst, hvis man øger indholdet af havregryn, jordbær og citrusfrugter som for eksempel citron, grapefrugt og appelsin. Ud over en god kost, findes der også medicinale urter, som kan hjælpe. De vil selvfølgelig ikke kunne erstatte nogen former for medikamenter, men vil fungere som et fantastisk supplement til kosten, såsom den følgende opskrift, som vil hjælpe med at rense blodet, hvis man drikker den hver dag:

1. Vanddrivende urter som fjerner puriner

Maelkeboette te

En infusion med enten padderokke, mælkebøtte eller artiskok vil hjælpe med at fjerne overskydende væske i kroppen og samtidig rense den for giftstoffer og rense blodet og lymfesystemet. Det vil også have en fantastisk vanddrivende effekt. Hvis man fjerner mere urin fra kroppen, altså simpelthen tisser mere, hvilket man netop kan med disse vanddrivende infusioner, vil det hjælpe med at eliminere alle de puriner, som findes i kroppen. De er virkelig fordelagtige.

Det er bedst at drikke disse infusioner efter dagens første måltid. Man kan vælge den, man bedst kan lide fra gang til gang. De er alle tre ideelle til at behandle urinsyre.

2. Mælketidsels beskyttende effekt

Maelketidsel

Du kender nok allerede til de gode egenskaber ved marietidsel (eller mælketidsel). Det er en god beskytter af leveren og alle leverfunktioner på grund af dens rensende effekt, formationen af proteiner og omdannelse af ammoniak til urinstof. Marietidsel indeholder antioxidanter og hjælper derfor med at rense kroppen. Især hjælper den med netop at rense blodet for puriner, det overskud af proteiner, som ellers vil forværre kroppens tilstand. Alle disse gode egenskaber kan man udnytte ved at starte dagen med en infusion med marietidsel til behandling af urinsyre. Den kan findes i helsebutikker, både som infusion og i pilleform. Det er helt fantastisk!

3. Venustorn, eller djævleklo, til at reducere inflammation

Kvinde der haelder en infusion op

Den er ikke særlig bredt kendt, men denne terapeutiske og helende rod er værd at kende til, da den er fantastisk mod denne form for sygdom. Den virker direkte på muskler og led ved at reducere effekten af inflammation fra urinsyren. Hvis man allerede har gigt, vil dette kunne hjælpe med at lindre smerte og forbedre bevægelsen i leddene. Man kan bl.a. finde venustorn i helsekostbutikker og den er perfekt at tage, når man har smerter, da den fungerer som en naturlig smertestillende. Husk på: Det er roden fra denne urt, der kan hjælpe dig med behandling af urinsyre.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.