Tre metoder til at komme af med dårlig lugt i sandaler

For at komme af med dårlig lugt i sandalar, kan du lave nogle hjemmelavede produkter med naturlige ingredienser. Har du prøvet nogen af dem? Vi vil dele nogle af de bedste muligheder.
Tre metoder til at komme af med dårlig lugt i sandaler

Sidste ændring: 06 marts, 2020

Sandaler er behageligt fodtøj, som lader dig have friske fødder i varmt vejr. Selvom åbningerne hjælper med at give luft til dine fødder, kan varmen dog også forårsage overdreven fugt og lugt. Leder du efter metoder til at komme af med dårlig lugt i sandaler?

Tro det eller ej, du kan faktisk nemt gøre dette med nogle hjemmelavede produkter og naturlige ingredienser.

Naturlige løsninger til at fjerne dårlig lugt i sandaler

Kombinationen af bestemte materialer i sandaler, samt sved og fodbakterier, kan få dem til at lugte. Hvis du ikke gør noget ved det, forsvinder lugten ikke. Lugten kan blive kraftig, når man går barfodet.

Nogle hjemmelavede løsninger kan dog hjælpe med at mindske eller komme helt af med problemet. Brug et af disse tips, når du tager dine sandaler af. Når du tager dem på igen, vil de være perfekte!

1. Hvidt ler og æteriske olier

Hvidt ler til at bekæmpe lugt i sandaler

Hvidt ler er et naturligt produkt med evnen til at absorbere toksinerDette er en god løsning til at komme af med dårlig lugt i sandaler. Eftersom det er ligesom talkumpulver, er det også meget nemt at anvende.

Nutildags kan du finde hvidt ler på apoteker, helseforretninger og butikker med naturlige produkter. Du kan også tilføje nogle æteriske olier for at give det en specifik aroma. Vi anbefaler for eksempel lavendel, rosmarin og citron.

Sådan bruger du det:

 • Kom blot en lille smule af denne blanding på sålen af sandalen, når du tager dem af om aftenen.
 • Du kan også anvende leret på sålen, når du skal til at tage sandalerne på.
 • Du kan også anvende denne ler til fodbehandlinger, præcis ligesom du ville gøre i dit ansigt. På den måde kan du fjerne toksiner på din hud og bekæmpe dårlig lugt.

2. Teposer med mynte mod dårlig lugt i sandaler

Drikker du te med mynte? Du bør vide, at hvis du gemmer dine brugte teposer, så har du en simpel og billig naturlig deodorant. Disse små poser virker fremragende i køleskabet, skabe, bilen og endda i sandaler.

Sådan gør du:

3. Natron med æteriske olier og citrus

Natron og citron mod dårlig lugt i sandaler

Et af de ældste midler til at komme af med dårlig lugt i sandaler og andet fodtøj er natron. Dette absorberende, svampedræbende og alkaliserende produkt hjælper med at løse mange situationer derhjemme.

I dette tilfælde vil vi bruge det med et andet produkt, du måske ikke har tænkt på: Citrus. Skaller fra citrusfrugter er rige på naturlige essenser. De har også en lækker duft, som vi forbinder med renlighed og friskhed.

Sådan gør du:

 • Skræl forskellige citrusfrugter, såsom citron, appelsiner, mandariner og grapefrugter, i tynde strimler. Kom dem derefter i en krukke med natron. Vi anbefaler ikke at hakke dem for meget for nemmere at kunne arbejde med dem.
 • Lad natronet suge i nogle få dage.
 • Til sidst kommes en smule på sålerne i sandalerne natten over, så det kan absorbere lugten.

Andre tips til at fjerne dårlig lugt i sandaler

 • Prøv at stille dit fodtøj et tørt og luftigt sted, især det fodtøj, der har tendens til at lugte dårligt.
 • Vælg sandaler lavet af naturlige, åndbare materialer.
 • Hvis du tror, du har en infektion på fødderne, bør du gå til en ortopæd.
 • Din kost påvirker også din krops lugt. Spis flere rå frugter og grøntsager og drik mindst to liter vand om dagen.

Som du kan se i denne artikel, er det muligt at komme af med dårlig lugt i sandaler. Du skal blot prøve nogle af disse tips. Prøv det og se, hvor nemt dårlig lugt forsvinder!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Moosavi, M. (2017). Bentonite clay as a natural remedy: A brief review. Iranian Journal of Public Health.
 • Kalemba, D., & Kunicka, A. (2005). Antibacterial and Antifungal Properties of Essential Oils. Current Medicinal Chemistry. https://doi.org/10.2174/0929867033457719
 • Kuepper, G., & Thomas, R. (2001). Use of Baking Soda as a Fungicide. Organic Gardening.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.