Johnson & Johnson skal betale $417 millioner, da talkum pulver er blevet forbundet med kræft

En jury i Los Angeles, Californien, sagde, at selskabet var opmærksom på kræftrisikoen forbundet med dets produkt og ikke desto mindre skjulte disse oplysninger for forbrugerne.
Johnson & Johnson skal betale $417 millioner, da talkum pulver er blevet forbundet med kræft

Sidste ændring: 13 februar, 2019

$ 417 millioner?! Det er det beløb, som firmaet Johnson & Johnson skal betale til en 63-årig kvinde. Eva Echeverría hævdede, at årsagen til hendes æggestokskræft var brugen af talkum pulver på hendes mere private dele.

Offeret forklarede, at hun kun var 11 år, da hun begyndte at bruge talkumpulver, Johnsons Baby Powder.

Det var dog 10 år siden, i 2007, at en tumor blev fjernet, og hun blev diagnosticeret med kræft i æggestokkene. Desværre var det i en døende fase.

Derfor vurderede juryen, at det store selskab skulle betale 70 mio. dollars i kompensation for skaderne og yderligere 347 mio. dollars i straf.

Sagsøgerens advokat Mark Robinson sagde, at hun var taknemmelig for dommen. Han sagde, at Johnson & Johnson har skjult sagen i årevis.

Skjulte risici

I hendes forsvar citerede Eva Echeverría en undersøgelse, der blev udført i 1982 ledet af forsker Daniel W. Cramer.

Den forklarede, hvordan kvinder, der brugte talkum pulver på deres kønsorganer, øgede deres risiko for kræft i æggestokkene med 92%

Efter dette blev Johnson & Johnson opfordret til at lægge en etiket på produktet for at advare forbrugerne om mulige konsekvenser.

Dog ignorerede virksomheden dette.

Desuden er dette ikke den første efterspørgsel af denne art modtaget af Johnson & Johnson, som er baseret i New Jersey. Ifølge Los Angeles Times er der 300 verserende retssager registreret i Californien alene.

Utvivlsomt er dette et lille antal sammenlignet med de mere end 4.500 tilfælde i hele USA. Desværre er der nu tusindvis af andragender fra kvinder, der hævder at de udviklede æggestokskræft som følge af at bruge talkumpulver for at eliminere vaginal lugt.

Virksomheden har allerede mistet omkring 300 millioner dollars i fire af fem tidligere tilfælde i Missouri. Imidlertid planlægger Johnson & Johnson at appellere og demonstrere produktets kvalitet og sikkerhed.

Spørgsmålet er: Er anvendelsen af ​​talkum pulver egentlig sikker?

Der er ingen nyheder om, at dette produkt er forbundet med risikoen for kræft i æggestokkene. Uanset kravene anfører Det Internationale Agentur for Kræftforskning anvendelsen af ​​talkum på intime dele som en “mulig årsag til kræft“.

Faktisk siger den britiske ovariecancerstøtteorganisation, Ovacome, at der ikke er nok beviser til at sige, om brugen af ​​talkumpulver øger risikoen for at udvikle sygdommen.

Hvis det er tilfældet, vil kræftstatistikkerne stige med 1 ud af 3 kvinder.

 Hvad er det der bringer talkum pulver i søgelyset?

Talkumpulver paa haand

Det er tilsyneladende på grund af stofferne i dets ingredienser. Talkum pulver, også kendt som magnesiumsilicat, er et mineral, der indeholder asbest.

Dette forårsager ikke kun alvorlige åndedrætsproblemer, men også kræftfremkaldende virkninger, som er blevet undersøgt siden 1971. Derfor kræver reglerne, at det erstattes af majsstivelse.

Dette er blevet brugt til babyer siden 70’erne. Der er dog mistanke om, at forskningen ikke er grundig nok, da den er baseret på mængden af produktet, som folk husker, de brugte, hvilket ikke er nøjagtigt.

Der er mange undersøgelser, der siger, at der ikke er noget forhold mellem talkum og æggestokskræft.

Det er meget lig med studier omkring cigaretrygning: jo mere du ryger, desto større er risikoen for lungekræft. Men forskere ved stadig ikke, om det er tilfældet med talkum pulver.

Uanset hvad vi anbefaler, skal du være forsigtig! Douchering kan fordoble din risiko for kræft i æggestokkene.

Hvordan kan du forhindre det?

Talkumpulver

Talkum pulver går gennem kosmetiske produkters anmeldelser. Derfor modtager det ikke en udtømmende undersøgelse af fødevarer og medicin regulatorer.

Der er millioner af produkter på markedet såsom skønhedsprodukter, der ikke er gode for vores helbred. Under alle omstændigheder er det altid bedst at bruge naturlige produkter med færre toksiner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Toriola, A. T., & Field, R. (2016). Talcum Trouble: Where Does J&J’s Responsibility Lie? Knowledge@Wharton.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.